Lubomird Gaggia Classic
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Lubomird Gaggia Classic
Pozdravujem milovnikov kavy. Mozem poprosit o radu? Budem vdacny za kazdu radu. Uvazujem o kupe kavovaru. U rodicov mame vyse 3 roky Catler ES8012 a robi vynikaucu kavu. Robievam na nom dost casto kavu. Pouzivam misky, v ktorych je len jedna malinka diera na vytekanie kavy. Kava ma vzdy cca 1-1,5cm penu pri skoro najjemnejsom mleti. Vsetkym, ktori ju pili, velmi kava chutila. Kavovar je kompaktny, pekneho vzhladu len trosku pridrahy. Uvazujem, ci kupit Catler alebo ist do Gaggie Classsic s mlyncekom. Vadia mi len dve veci na Catlery a to - nedostatocne horuca voda, ked dolejem mlieko, kava je vlazna. Druha vec je nerovnomerna namleta davka kavy. Stale melie viac ako je nastaveny a neda sa to prestavit. Ale chut kavy je vynikajuca. Ktory kavovar by ste mi poradili?
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Gaggia Classic
Přečti si pořádně vlákno o Classicu a o Catleru a pak si udělej vlastní úsudek. Je to zde jasně a dlouze probráno. Zkráceně a za sebe doporučuji jedině Gaggia Classic.
Re: Gaggia Classic
to papun:
Aky mlyncek je vhodny pre tento kavovar peosim ta? Gaggia MDF? Este sa spytam, tie misky u Catlera s jednou dierkou, to su tie pretlakove? Tie su lepsie ako tie celoperforovane, alebo nie?
V skratkosti, mohol by niekot vypisat v bodoch vyhody Gaggie Classic, respektive aj nevyhody? Dakujem
Aky mlyncek je vhodny pre tento kavovar peosim ta? Gaggia MDF? Este sa spytam, tie misky u Catlera s jednou dierkou, to su tie pretlakove? Tie su lepsie ako tie celoperforovane, alebo nie?
V skratkosti, mohol by niekot vypisat v bodoch vyhody Gaggie Classic, respektive aj nevyhody? Dakujem
- canyon
- začátečník
- Příspěvky: 63
- Registrován: úte 23. pro 2014 14:36:01
- bydliště: Chrastava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Nechci být za chytráka ale nestálo by za pokus přečíst si toto vlákno....Já to udělal a mám docela jasno o čem vlastně ta Gággia je. 

- morseee1
- více pokročilý
- Příspěvky: 270
- Registrován: úte 19. úno 2008 11:49:13
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic
Teda... 45 stran o gaggia classic a ty chces este zhrnut vyhody a nevyhody?Lubomird píše:V skratkosti, mohol by niekot vypisat v bodoch vyhody Gaggie Classic, respektive aj nevyhody? Dakujem
Co myslis, o com tu doteraz ludia hovorili?
Re: Gaggia Classic
Ja som sa ale pytal aj na vhodny mlyncek k tomuto kavovaru a napr na tie mysky.. Niesom barista, preto ani napr neviem ako sa volaju tie mysky s jednou dierkou a ako sa volaju mysky, ktore maju cele dno perforovane...
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Gaggia Classic
Všechno se zde dá najít, jen se trošku snažit. Ale ve zkratce odpovím:
1. Gaggia MDF je na začátek dostačující. Jsou i další mlýnky. Více zde na fóru.
2. Miska která má ze spodní strany malou dírku je přetlaková. A je to šidítko na lidi.
3. Miska která má moc dírek je nepřetlaková a ta se má použít pro přípravu správného a chutného espressa.
4. To nejdůležitější je kvalitní káva. Zapomeň na Tchibo, Segafredo a podobné. Ideální je káva ze zdejší pražírny. vyzkoušená a prověřená a čerstvá.
Konec
1. Gaggia MDF je na začátek dostačující. Jsou i další mlýnky. Více zde na fóru.
2. Miska která má ze spodní strany malou dírku je přetlaková. A je to šidítko na lidi.
3. Miska která má moc dírek je nepřetlaková a ta se má použít pro přípravu správného a chutného espressa.
4. To nejdůležitější je kvalitní káva. Zapomeň na Tchibo, Segafredo a podobné. Ideální je káva ze zdejší pražírny. vyzkoušená a prověřená a čerstvá.
Konec
Re: Gaggia Classic
Prosim este o vhodne typy mlyncekov k tomuto stroju, velmi mi pomozete. V tych pretlakovych myskach sa mi dari kava, v tych celoperforovanych sa mi par krat stalo, ze napr kava nemala penu... Paci sa mi, ze nie vsetko, co sa blisti je zlato. Ako u Gaggie- z vasich recenzii- vela muziky, za relativne malo penazi...
Dakujem za ochotu.
Dakujem za ochotu.
Re: CATLER ES 8012
Zariadujeme s manzelkou kuchynu a chceme kupit kavovar. Precital som si vela diskusii a najviac chvalia Gagiu Classic s externym mlyncekom, ale my sme sa rozhodli pre Catlera. Je dizajnovejsi, komaktnejsi s mylncekom. Svokrovci ho maju uz 4. rok a bez problemov. Kava je lepsia ako v lokalnych kaviarnach. My dvaja niesme nejaky extra fajnsmekri na kavu, z Catlera nam velmi chuti. Myslim, ze budmee spokojni, a navstevy tiez 

Re: CATLER ES 8012
Zdravim. Prosim o radu. U svokrovcov je tento kavovar 4 roky a my sme si ho kupili teraz. Na kavaovare u svokrovcov som mal uz kavu vychytanu a myslel som, ze ked kupim novy ku nam domov, ze ten stroj bude taky isty a ze aj nastavenia pouzijem tie iste. Opak je pravdou. dal som na najjemnejsie mletie, riadne som zatlacil a kava mi nenatiekla. Tlak vystupil velmi vysoko a nic netieklo, az na druhy krat a aj to bez peny. A robilo to aj na dierkovanych myskach aj na dual wall. Prosim kde je chyba, co treba spravit? Kava bola silna, ale takmer bez peny. Dakujem
Re: CATLER ES 8012
Nastavit hrubší mletí a postupně zjemňovat.
Re: Lubomird Gaggia Classic
Este sa spytam, ked necham chvilu nahriat kavovar CAtler ES8012, spravim kavu a nieje az taka horuca. Po chvili je vlazna. Neda sa to nejako nastavit? Alebo da sa tym vobec nieco? Znama ma pakovy "kavovar" Seaco za 70€ a ked spravi kavu, je horuca ani chytit sa neda...
Dakujem
Dakujem
- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Lubomird Gaggia Classic
termostat. Hledejte informace např. U Gaggia Classic, pro pochopení.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Lubomird Gaggia Classic
Ako dlho nechávaš nahriať kávovar so založenou pákou? Nahreješ dostatočne šálku?
Inak, tak horúca káva, že sa nedá chytiť šálka nie je práve víťazstvo...
Inak, tak horúca káva, že sa nedá chytiť šálka nie je práve víťazstvo...
Re: Lubomird Gaggia Classic
Salku som nenahrial, vrch kavovaru aj tak salku dostatocne nenahreje. Asi budem liat z kanvice horucu vodu do sialok aby sa zohriali alebo nalejem do nich vodu a dam do mikrovlnky.. Neznasam, ked je kava vlazna.. Kavovar som nechal asi 3-5 minut nahriat. staci to? Kolko by sa mal nechat nahrievat? Diky moc
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Lubomird Gaggia Classic
Kávovar so založenou pákou (aby sa prehriala aj tá) nahrievaj aspoň 15-20 minút.
Šálky nahrej hocijakou horúcou vodou predtým, ako do nich pustíš extrakciu.
Prípadne napusti do šálok horúcu vodu z kávovaru cez páku, aspoň sa ešte lepšie kávovar prehreje.
O čerpadlo sa neboj (reakcia na PM).
Šálky nahrej hocijakou horúcou vodou predtým, ako do nich pustíš extrakciu.
Prípadne napusti do šálok horúcu vodu z kávovaru cez páku, aspoň sa ešte lepšie kávovar prehreje.
O čerpadlo sa neboj (reakcia na PM).