Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Amo_Košice_Sk
- více pokročilý
- Příspěvky: 430
- Registrován: pát 26. zář 2014 9:54:19
- bydliště: Slovensko Košice
- kávovar: La Carimali Alfa
- mlýnek: Brasilia RR45 WEGA 6.0
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Mne to trvalo pár dní pokiaľ som ako-tak doladil kávovar.
Držím palce.
Držím palce.
Kávavar : 2x La Carimali Alfa & French Press Bodum
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Rovněž gratuluji, máš výhodu proti těm, kteří se rozhodovali s cenou do 5.5 tisíc, a to takovou, že případný neúspěch nemůžeš svalit na špatný kávovar, ale pouze na to ostatní. Tudíž máš možnost mnohem rychlejšího vývoje.
K těm otázkám , co je lepší, jsem se hodně rozhlédl mimo náš rybníček a dovolím si shrnout, omlouvám se za AJ, ale v originále se nepřekroutí význam:
In case you missed it, the grinder makes espresso, the machine presses hot water through it.
With this class of machine, the actual machine itself is not that important. More important is the quality of the grinder, the freshness and quality of the beans and the knowledge and experience of the operator.
Advantage of e61 groups is potentially easier, more complete extractions due to preinfusing forgiveness factor. Disadvantage of e61 groups is possibly blurred tasting espresso due to preinfusion. Non e61, more direct connect to the boiler machines can be more finicky at the entry level end. At higher ends they are considered to edge out e61 HX machines for extraction quality. Lack of preinfusion has been said to produce espresso with more defined character.
Tedy, leze to ze všech článků, které jsem četl: Čím dražší a profesionálnější stroj, více nasměrovaný do komerční sféry, tím problematičtější nasazení pro sporadické používání doma vzhledem k velké nashromážděné termální energii. Potom je třeba více se podřizovat (různá odpouštění atd..) stroji, na opačném konci je to podobně, jen obráceně, malá termální energie-jak ji nahradit.
Vlastní typ konstrukce není důležitý, jen kvalita provedení , seřízení , ovládnutí techniky s ohledem na typ a dobrá volba vzhledem k používání.
Vlastně je to podobné otázce, které auto je nejlepší?
Díky za toto vlákno, aspoň jsem si ujasnil, že jsem se pro sebe rozhodl správně, upřednostňuju jednoduchost, v té je síla, kávovar musí sloužit mně, ne já jemu.
Naopak uznávám, že mnoho lidí je s pro mně zbytečně komplikovanějším systémem HX maximálně spokojeno a naopak to je to pravé ořechové, hejbat páčkama parního stroje.
Tedy ať se daří!
K těm otázkám , co je lepší, jsem se hodně rozhlédl mimo náš rybníček a dovolím si shrnout, omlouvám se za AJ, ale v originále se nepřekroutí význam:
In case you missed it, the grinder makes espresso, the machine presses hot water through it.
With this class of machine, the actual machine itself is not that important. More important is the quality of the grinder, the freshness and quality of the beans and the knowledge and experience of the operator.
Advantage of e61 groups is potentially easier, more complete extractions due to preinfusing forgiveness factor. Disadvantage of e61 groups is possibly blurred tasting espresso due to preinfusion. Non e61, more direct connect to the boiler machines can be more finicky at the entry level end. At higher ends they are considered to edge out e61 HX machines for extraction quality. Lack of preinfusion has been said to produce espresso with more defined character.
Tedy, leze to ze všech článků, které jsem četl: Čím dražší a profesionálnější stroj, více nasměrovaný do komerční sféry, tím problematičtější nasazení pro sporadické používání doma vzhledem k velké nashromážděné termální energii. Potom je třeba více se podřizovat (různá odpouštění atd..) stroji, na opačném konci je to podobně, jen obráceně, malá termální energie-jak ji nahradit.
Vlastní typ konstrukce není důležitý, jen kvalita provedení , seřízení , ovládnutí techniky s ohledem na typ a dobrá volba vzhledem k používání.
Vlastně je to podobné otázce, které auto je nejlepší?
Díky za toto vlákno, aspoň jsem si ujasnil, že jsem se pro sebe rozhodl správně, upřednostňuju jednoduchost, v té je síla, kávovar musí sloužit mně, ne já jemu.
Naopak uznávám, že mnoho lidí je s pro mně zbytečně komplikovanějším systémem HX maximálně spokojeno a naopak to je to pravé ořechové, hejbat páčkama parního stroje.
Tedy ať se daří!
- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Já ještě jen doplním k uvedeným fotkám Butterfly ... první fotka, na konci trubičky zahnuté do fajfky je umístěn ten slavný presostat (černá bambule, lezou z toho dráty) shora šroubek pro seřizování.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
- pulec7
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 16. bře 2014 21:35:42
- bydliště: Praha
- kávovar: Rocket Cellini Premium Plus PID
- mlýnek: Rocket FAUSTO
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Dnes ráno sem si zajel do jedne nejmenovane firmy v Holešovicích kde u showoomu jedné nejmenované velké firmy je kávarna. Mají tam stroj Mirage. Sválně jsem si dal dvojté espresso a koupil si tu samou směs domů a musim říct doma mi chutná víc. Možná není dokonalá crema ale to jejich bylo extrémě hořké teda pro mě doma to mam mnohem jemnější. Hlavně jsem potřeboval srovnat to co já považuju za špatné a co mi nechutná s tím co dělají ve slušné kavárně. Protože abych tu neladil něco co doladit nejde
. Ještě po každém shotu trošku ladím jemnost mletí, protože ještě to není uplně ideální ale rozhodl jsem se, že tomu dám všechno a budu vařit a vařit a vařit dokud to prostě nedostanu do rukou, prokládám to ještě cvičením šlehání mléka a baví mě to
. Já jsem zvyklej poměrně běžně všechno si vydřít a když mě něco baví dávám tomu všechno bez přestávky
. Sem si jistý, že dřív nebo později se výsledky dostaví.
PS: před 5min. jsem už udělal pevnej konzistentní a suchej puk a docela slušnou creamu
danst: souhlasim proto sem do toho stroje šel, prostě teď je to pouze v rukách



PS: před 5min. jsem už udělal pevnej konzistentní a suchej puk a docela slušnou creamu
danst: souhlasim proto sem do toho stroje šel, prostě teď je to pouze v rukách
Kávovar: Rocket Espresso Cellini Premium Plus PID V3 @ 9,2 bar @ PID 120 °C | Chemex
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Vzhledem k tomu, že o těchto strojích vím celkem prd, tak tady nebude nějak zásadně radit. Ale jen drobnost. Suchý puk není nutností, ale potěší. A jak si někde víše psal, že laboruješ s množstvím kávy, tak pro pořádek by bylo ideálně kdyby si vážil. Bo pak budeš vědět s jistotou, že dáváš pořád stejně.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
prosím Tě, až budeš mít možnost nějak natočit video ze shotu, budu moc rád 
Z tohoto stroje budu asi taky nadšenej, jen jedné věci se trochu obávám (asi zbytečně), to je temperature surfiung, t.j. jak zajistit to, aby pokaždé byly stejné a ty správné podmínky pro extrakci. Ale asi to nebude problém, protože každej, kdo to tady má (HX) tak je z něj nadšen. Jak jsi na tom ty? Jak Ti nakonec funguje "preinfuze", t.j. je tam teda ta mezipoloha a nebo se naplno otevře ventil a díky tomu, než se stačí natlakovat celý systém (několik sekund) tak to funguje jako preinfuze?
Co velikost nádržky a odkapové misky?
Vem to tak, že asi nejsem jedinej, kdo s Tvým příběhem úplně žije.
Čekám další kapitolu. :D.

Z tohoto stroje budu asi taky nadšenej, jen jedné věci se trochu obávám (asi zbytečně), to je temperature surfiung, t.j. jak zajistit to, aby pokaždé byly stejné a ty správné podmínky pro extrakci. Ale asi to nebude problém, protože každej, kdo to tady má (HX) tak je z něj nadšen. Jak jsi na tom ty? Jak Ti nakonec funguje "preinfuze", t.j. je tam teda ta mezipoloha a nebo se naplno otevře ventil a díky tomu, než se stačí natlakovat celý systém (několik sekund) tak to funguje jako preinfuze?
Co velikost nádržky a odkapové misky?
Vem to tak, že asi nejsem jedinej, kdo s Tvým příběhem úplně žije.

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
no, vario Home má celkem slušné měření namleté kávy, ne?papun píše:A jak si někde víše psal, že laboruješ s množstvím kávy, tak pro pořádek by bylo ideálně kdyby si vážil. Bo pak budeš vědět s jistotou, že dáváš pořád stejně.
Kolik cpeč do dvouporcové?
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Vario Home má časovač (na desetiny sekundy), takže to většinou celkem funguje, dokud se nemění podmínky. Tj. při stejné kávě, hrubosti mletí a cca. shodném množství zrnkové kávy v zásobníku je dávka za nastavený čas až na výjimky celkem konstantní. Jen občas to ulítne.
- pulec7
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 16. bře 2014 21:35:42
- bydliště: Praha
- kávovar: Rocket Cellini Premium Plus PID
- mlýnek: Rocket FAUSTO
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
dape: spoustu dotazů co máš nejsem úplně schopnej posoudit, vzhledem k tomu že se začátečník. Zatim jsem v tom ze odpoustim pred mletim pak melu a jeste trosku odpustim samozřejmě stabilitu fakt netušim to bych musel mít měřák v hlavě což by mi rozhodně nevadilo mít. Do toho šroubu v hlavě se snad dají nějaké koupit ne?
Co se týče videa jako dej mi čaš nebudu tu prezentovaj nějakej amatérskej shot, až to trochu dostanu do ruky tak oukej něco na 70D natocim
.
Odpadní miska vpohodě, tak akorát, jinak zatim sem nenarazil na jedinou věc co by mě vadila prostě zatim jsem nadšenej. I ten tank je super velkej cekal jsem ze budu litat provodu furt a je to uplne napohodu.
Samozřejmě vážim, ted mam nahozenou dvouporcovou misku Rocket co je v sadě, VST-Strada mam objednané dorazí snad začátkem týdne. Do té Roketí při 14g nic moc, je toho málo, když to udělám tak jak všude uvádí tedy prstem do roviny a pak utampovat tak je to super a je to cca 16g.
Mezipoloha tam je ale zatim prakticky nepouživam další věc navíc čim se zabývat to až později.
Ha teď jsem dělal návštěvě a už se mi povedl první náznak rozety
sice zmršená nedokonala ale něco se tam rýsuje 
Co se týče videa jako dej mi čaš nebudu tu prezentovaj nějakej amatérskej shot, až to trochu dostanu do ruky tak oukej něco na 70D natocim

Odpadní miska vpohodě, tak akorát, jinak zatim sem nenarazil na jedinou věc co by mě vadila prostě zatim jsem nadšenej. I ten tank je super velkej cekal jsem ze budu litat provodu furt a je to uplne napohodu.
Samozřejmě vážim, ted mam nahozenou dvouporcovou misku Rocket co je v sadě, VST-Strada mam objednané dorazí snad začátkem týdne. Do té Roketí při 14g nic moc, je toho málo, když to udělám tak jak všude uvádí tedy prstem do roviny a pak utampovat tak je to super a je to cca 16g.
Mezipoloha tam je ale zatim prakticky nepouživam další věc navíc čim se zabývat to až později.
Ha teď jsem dělal návštěvě a už se mi povedl první náznak rozety


Kávovar: Rocket Espresso Cellini Premium Plus PID V3 @ 9,2 bar @ PID 120 °C | Chemex
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
- kubad
- více pokročilý
- Příspěvky: 190
- Registrován: čtv 17. lis 2011 21:43:44
- bydliště:
- kávovar: Rocket Cellini Evoluzione V2
- mlýnek: Fiorenzato F4E Nano
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
trochu poradím, vzhledem k prakticky stejné mašince stejným miskám
do 2 porcovky - 18g mín je bohužel už problém (odpovídá to plné zarovnané misce po namletí)
do singlu až 10g a není potřeba řešit rozdílné mletí z obou porovnatelné výsledky.
ale stejně se mě místo singlu víc osvědčila miska LM(7g) tu je potřeba plnit na 8,5-9g
puk bez problémů suchý pevný,
a před shotem odpoštím 1-2dcl vody, ze zásobníku celkem rychle mizí
proto sem radil vzít verzi s přívodem, mě čeká brzy přestavba
deně při 4-5 shotech je spotřeba kolem litru ( jedna Brita konvice)
do 2 porcovky - 18g mín je bohužel už problém (odpovídá to plné zarovnané misce po namletí)
do singlu až 10g a není potřeba řešit rozdílné mletí z obou porovnatelné výsledky.
ale stejně se mě místo singlu víc osvědčila miska LM(7g) tu je potřeba plnit na 8,5-9g
puk bez problémů suchý pevný,
a před shotem odpoštím 1-2dcl vody, ze zásobníku celkem rychle mizí

deně při 4-5 shotech je spotřeba kolem litru ( jedna Brita konvice)
tak sem do toho spadl taky :D
- kubad
- více pokročilý
- Příspěvky: 190
- Registrován: čtv 17. lis 2011 21:43:44
- bydliště:
- kávovar: Rocket Cellini Evoluzione V2
- mlýnek: Fiorenzato F4E Nano
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
:Ddape píše:prosím Tě, až budeš mít možnost nějak natočit video ze shotu, budu moc rád
Z tohoto stroje budu asi taky nadšenej, jen jedné věci se trochu obávám (asi zbytečně), to je temperature surfiung, t.j. jak zajistit to, aby pokaždé byly stejné a ty správné podmínky pro extrakci. Ale asi to nebude problém, protože každej, kdo to tady má (HX) tak je z něj nadšen. Jak jsi na tom ty? Jak Ti nakonec funguje "preinfuze", t.j. je tam teda ta mezipoloha a nebo se naplno otevře ventil a díky tomu, než se stačí natlakovat celý systém (několik sekund) tak to funguje jako preinfuze?
Co velikost nádržky a odkapové misky?
Vem to tak, že asi nejsem jedinej, kdo s Tvým příběhem úplně žije.Čekám další kapitolu. :D.
odkapová miska má cca 0,75ltr
preinfuze - žadná mezipoloha tam není prostě jen dáš páčku do horní polohy, ale je fakt že těsně před spuštěním čerpadla je už ventil otevřený
funguje to autmaticky tam nic nevymyslíš
a nějaký shot mám v plánu natočit :D tak se k tomu snad dokopu rychleji než kolega který má plnou hlavu se s mašinkou srovnat :D
u mě přechod ze Silvie naprosto bez problémů - pár shotů a už to frčelo, paradoxně i mletí na Rockym zůstalo stejné, ony ty rozdíly zase tak velké nejsou
u Rocketu je to o lepší stabilitě a lepší opakovatelnosti. Rozdíl v chuti možná ve výraznější detailech, ale rozhodně žádné dramatické, pro mě obrovské plus možnost okamžitého pěnění, bez nutnosti nahřívání, a následného doplňování bojleru, a hlavně stabilita.
tak sem do toho spadl taky :D
- pulec7
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 16. bře 2014 21:35:42
- bydliště: Praha
- kávovar: Rocket Cellini Premium Plus PID
- mlýnek: Rocket FAUSTO
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Kubat: diky za rady, uz mi to chutna zadna horkost ani kyselost, krasne vlacny uz ropoznavam ruzny tony zkusim podle tvejch gramazi crema je jeste ridka to muze byt i tim mnozstvim.
Mam objednany LM Strada - 7, 14, 17, 21g kosiky tak uvidime
tu 21 asi nepouziju
Napojeni je pro me neresitelne, a za 5let az to bude aktialni a budu renovovat kuchyn uz asi koupim jinej stroj jeste lepsi
tohle me jen tak nepusti
, treba pude Strada cenove dolu :-D
Mam objednany LM Strada - 7, 14, 17, 21g kosiky tak uvidime

Napojeni je pro me neresitelne, a za 5let az to bude aktialni a budu renovovat kuchyn uz asi koupim jinej stroj jeste lepsi


Kávovar: Rocket Espresso Cellini Premium Plus PID V3 @ 9,2 bar @ PID 120 °C | Chemex
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
předpokládám, že máš skoro odladěnou teplotu v bojleru, na jaký tlak ti tedy po nahřátí bojler jede (levý budík) ?
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 278
- Registrován: čtv 28. úno 2008 10:04:39
- bydliště: Praha, ČR
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Extrémně hořké? Fakt? To by být nemělo ... Dnes odpoledne chutnalo fantasticky sladce a ovocně po panamském Emporiu. Tak aspoň, že chutnalo domapulec7 píše:Dnes ráno sem si zajel do jedne nejmenovane firmy v Holešovicích kde u showoomu jedné nejmenované velké firmy je kávarna. Mají tam stroj Mirage. Sválně jsem si dal dvojté espresso a koupil si tu samou směs domů a musim říct doma mi chutná víc. Možná není dokonalá crema ale to jejich bylo extrémě hořké teda pro mě doma to mam mnohem jemnější.

Každopádně pokud byste chtěl doma použít stejný recept na porovnání, který děláme v Alza Café, tak je je to 17,5 (17 g VST), 38-40 g.
- pulec7
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 16. bře 2014 21:35:42
- bydliště: Praha
- kávovar: Rocket Cellini Premium Plus PID
- mlýnek: Rocket FAUSTO
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
2-czech: no byl jsem tam hodně ráno (8:15), byla tam sice milá slečna ale podle mě se jí to nepovedlo, týden zpět jsem tam chytl takového mladého klučinu a dával sem si Flat White a byl geniální z té samé směsi. Možná se fakt nezadařilo nevim. Podle mě to bylo přepálené (ale je to subektivní a sem hlavně amatér ne znalec) co jsem jí koukal pod ruce tak odpustila jen aby se neřeklo, samozřejmě já tomu stroji nerozumím ale odpustila ani ne 1s ne crc a konec a podle me to byla ta chyba protože jinak si to vážila na setinu gramu snad, takže to bylo asi vpohodě.
PS: před týdnem ta samá směs, byl tam mladej klučina a dával sem si Flat White a byl geniální, takže prostě i profik se může utnout to se asi stát může hlavně po ránu
PS: před týdnem ta samá směs, byl tam mladej klučina a dával sem si Flat White a byl geniální, takže prostě i profik se může utnout to se asi stát může hlavně po ránu

Naposledy upravil(a) pulec7 dne sob 03. led 2015 21:24:48, celkem upraveno 1 x.
Kávovar: Rocket Espresso Cellini Premium Plus PID V3 @ 9,2 bar @ PID 120 °C | Chemex
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
- kubad
- více pokročilý
- Příspěvky: 190
- Registrován: čtv 17. lis 2011 21:43:44
- bydliště:
- kávovar: Rocket Cellini Evoluzione V2
- mlýnek: Fiorenzato F4E Nano
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
Dovolím si malé video + pár fotek , zvuk je nějaký divný toho si nevšímejte v reále to vrčí plynule :D
7g miska LM, káva India Malabar AA Monsooned, plněno na 9g
India Malabar AA Monsooned



7g miska LM, káva India Malabar AA Monsooned, plněno na 9g
India Malabar AA Monsooned



tak sem do toho spadl taky :D
- pulec7
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 16. bře 2014 21:35:42
- bydliště: Praha
- kávovar: Rocket Cellini Premium Plus PID
- mlýnek: Rocket FAUSTO
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
kubad: no tak to mam co dohánět
to máš o jednu třídu lepší vzhledově, nemám to tak krémové ke konci mi teče mnohem světleji, uvidíme až bude LM misky

Kávovar: Rocket Espresso Cellini Premium Plus PID V3 @ 9,2 bar @ PID 120 °C | Chemex
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
- kubad
- více pokročilý
- Příspěvky: 190
- Registrován: čtv 17. lis 2011 21:43:44
- bydliště:
- kávovar: Rocket Cellini Evoluzione V2
- mlýnek: Fiorenzato F4E Nano
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
to není miskama :D
a ještě technická, jen kvůli natáčení sem to nechal jet 30sec, běžně to zastavuji na cca 25sec
a ještě technická, jen kvůli natáčení sem to nechal jet 30sec, běžně to zastavuji na cca 25sec
tak sem do toho spadl taky :D
- pulec7
- více pokročilý
- Příspěvky: 198
- Registrován: ned 16. bře 2014 21:35:42
- bydliště: Praha
- kávovar: Rocket Cellini Premium Plus PID
- mlýnek: Rocket FAUSTO
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
lukyn: posilam foto, asi je to tak na hraně uvidíme jak se bude dařit šlehat ale tak 1 bar by mohl stacit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kávovar: Rocket Espresso Cellini Premium Plus PID V3 @ 9,2 bar @ PID 120 °C | Chemex
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
Kávovar na cesty: Handpresso WILD Hybrid | Bacchi espresso | Aeropress | Bialetti Brikka
Mlýnek: Rocket Espresso FAUSTO | Porlex Tall Misky: La Marzocco Strada 7g |14g |17g | 21g
- lukyn
- více pokročilý
- Příspěvky: 448
- Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
- bydliště: střední Čechy
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Pákové kompaktnější espresso do 55tis.
No nevím, mě to příjde možná málo ... ale asi záleží na konkrétním stroji.
Já jsem na 1,1 . Kubad na videu cca 1,2 bar.
Já jsem na 1,1 . Kubad na videu cca 1,2 bar.
Naposledy upravil(a) lukyn dne sob 03. led 2015 22:16:03, celkem upraveno 1 x.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva