Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Tak som to nevydržal a kúpil jeden z prvých 10ks na SVK. A je to perfektné. Doteraz som stále niečo riešil - sprchy, sitká teploty ale to čo z kávy vytlačí Bianca je úžasné.
Dual boiler, PID-y, predinfuzia, manuálne nastavenie tlaku...
Tak nechcel som prvotne vôbec upgradovať, len potom som ochutnal čo dokáže zmena tlaku počas extrakcie urobiť s výslednou chuťou kávy a už nebola cesta späť.. Inak pripadala do úvahy len La Marzocco Linea Mini len na to zas nebol rozpočet.
Tiež som neodolal, prechádzal som z vytuneného isomac Zaffiro (PID, izolácia), dlho som váhal či má význam meniť prietok pri E61 s vysokým offsetom (oproti saturovanej hlave), presvedčili ma merania teploty pri rôznych prietokoch ktoré urobili kolegovia na kaffeenetz. Dojmy zatiaľ vcelku pozitívne, snáď len to drevo nie je zlé ale kvalitný plast a kov ako ECM pôsobí určite solídnejšim dojmom (na druhú stranu je na biance naked páka extrémne ľahká a tak odoberá určite menej tepla z hlavy), všetky kontaktné plochy kov na kov sú obalené gumou takže vôbec žiadna rezonácia, celkovo je chod oproti stroju s vibračným čerpadlom neporovnateľne pokojnejší. Nerezová mreža na vrchu síce nevyzerá najlepšie ale vďaka nej je možné mať na vrchu šálky (sú aj naozaj teplé) bez poškrabania. Tošku zamrzí dielenské spracovanie, prístroj je nerezový (šasi nieje z ocele ako u mnohých aj drahších konkurentov) ale na niektorých spojoch je vidieť, že by ešte bolo čo zlepšovať, samozrejme v porovnaní s najlepšími v segmente. Zatiaľ som menil offset pid z prednastavených 10 na 13°C (podľa flash boiling techniky). Dúfam, že bude na chvíľu pokoj.
PS: nemá niekto náhodou manuál ktorý dáva k biance bellabarista.co.uk ?
Snažil jsem se ten manuál dostat z DavecUK, ale bez úspěchu (psal ho). Prej mam smůlu, je pod smlouvou. Jinak Bianca slouží na jedničku, je radost s ní pracovat.
Este som v menu prehodil tr na 01 aby som videl aktualnu teplotu nie nastavenu. Zaujimave je ze pri zapnutí stroja len s espresso boilerom sposobi ze boost cast s teplotou okolo 130 bude dlhsia ako zpri oboch boileroch co sposobi prehriatie hlavy s nutnostou dochladeniam dla merani je nastavena teplota dosiahnuta az po cca 30min od spustenia stroja.
no zial so vsetkymi poplatkami je to dost cez 4 a to este treba stihnut preorder. Na druhu stranu bianca tiez nestoji 500 euro, ak chce clovek aspon trocha vyuzit moznosti je mlyncek triedy NZ urcite potrebny.
Zdravím všechny nadšence do kávy...tak i já jsem do rodiny přivítal novou přítelkyni Biancu...je to super kávovar...jedna otázka:nedá se nějak odstranit nebo obejít vypínání kávovaru po půl hodině nečinnosti...? Díky za odpověď...
Pro majitele verze V1 - po cca roce odešlo modré téčko spojující trubičky od Anti-Vacuum Valve a Exhaust Valve směřující vodu a páru do drip traye - prostě se teplem rozpadlo. Zjistil jsem to až tím, že jsem měl pod kávovarem slušnej bazén, tak jsem to rozebral. Volal jsem distributorovi - prej je to známá chyba designu V1 - poslal mi upgrade kit (mosazný kříž, hadičky) na výměnu obou modrých téček a přeroutování hadiček uvnitř kávovaru do odpadu. Je to práce na 15min, nebojte se toho ... ale určitě si to vyžádejte, pokud máte verzi 1...lepší, než pak řešit vodu v elektronice.