pulec7 píše:... odpouštěď není třeba pokud je mašina dobře nastavena na požadovanou teplotu extrakce samozřejmě za předpokladu, že je HX systém přesně spošítán ...
Takže tomu mám rozumět tak, že všechny ty videa a texty popisující "HX cooling flush" vznikly na základě špatně navržených a/nebo nastavených HX kávovarů? A dál už se to udržuje v koloběhu - syčí pára - flush musí být atd..?primacafe píše:to samé jsem zde už někde psal a nemám nejmenší chuť o tom někoho přesvědčovat. Je to prostě moje zkušenost s kávovary s HX systémem. jestliže někdo neumí systém nastavit a musí si to ospravedlnit tím, že ostatní to taky tak dělají a jinak to nejde, tak ať to tak dělá.
Podobný názor jsem četl na coffee snobs fóru, tam ještě dodávali, že více na to trpí stroje na 110V.
Proč to vůbec vytahuju, já jsem ochotnej zkoušet a naučit se třebas cooling flush, ale drahá polovička bude s kávovarem taky pracovat a než tanečky kolem, tak jsem raději pomalu HX zavrhnul.
Máte tipa na stroje které dokážou fungovat bez odpouštění?
Předpokládám, že se to váže pouze na E61 hlavy, kde voda koluje a má šanci se chladit. U jinak vyhřívaných stojí voda na shot na místě?
Tak to jsem zvědavej, snad moc neplácám.