Přesně o tom jsem mluvil... ta Lavazza je možná trochu ''lowcost'' káva, ale po pár experimentech s kávou z pražíren za více jak dvojnásobnou cenu jsem došel k závěru, že ten rozdíl v průměrném automatickém kávovaru (tj. 10k-20k) za to fakt nestojí (možná Jura za 50k na tom bude o dost lépe a ten rozdíl tam bude znát)
Obávám se, že asi máte pravdu a ty kávovary od Sage a Ety budou nejspíš sjíždět ze stejné linky... tím pádem do toho Breville barista pro s integrovaným mlýnkem asi nepůjdu, ikdyž ta cena je celkem lákavá a i po stránce designu se mi celkem líbí

...jednak skrz ten problematický pozáruční servis a i ta kombinace mlýnku v těle asi není zrovna optimální...
Pořád ale váhám nad tou Etou Artista ... mám možnost mít nový kus za cca půlku doporučené ceny, má to 3 letou záruku, 58mm páku, přetlakový i klasický sítka, kovový tamper v balení, kvalitní provedení (na kávovar pod 10k) a nic by tam nemělo drnčet, klasickou parní trysku a relativně rychlý přechod na páru a zpět atd. a v recenzích si tu Etu lidi celkem chválí... je mi jasný, že ta Eta za 10k a více je nesmysl, ale podle mě, v kombinaci s kvalitním mlýnkem by to nemusela být zase taková hrůza... co jsem se tak díval, tak i z De'Longhi Dedica EC 685 (v kombinaci s kvalitním mlýnkem a nepřetlakovým sítkem) se dá dostat použitelný espresso.... asi trochu zvláštní kombinace, ale minimálně oproti automatu to musí být výrazný posun.... a až nastane správný čas, tak třeba časem upgrade na Silvie BC/PID/PRO :D