NIVONA
V první řadě bych se rád zmínil o německých automatech NIVONA s profilováním Aroma Balance Systém. V možnostech volby jsou tři profily řízení tlaku (trochu více v příloze). Výsledkem je extrahovaná káva stejného objemu, ale s třemi rozdílnými časy extrakce a tedy i třemi rozdílnými chuťovými profily. Bonusem u těchto automatů je použití švýcarských spařovaček a mlýnků.
Automatické kávovary s řízenou profilací tlaku
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Dabass
- začátečník
- Příspěvky: 76
- Registrován: pon 24. črc 2017 10:12:36
- bydliště: Karlovarsko
- kávovar: Nivona NICR 842, 22.110 Magnifica S, DeLonghi EC 155
- mlýnek: Gaggia MDF, Hario MSS-1B
Automatické kávovary s řízenou profilací tlaku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Dabass dne sob 29. led 2022 18:34:09, celkem upraveno 2 x.
- Dabass
- začátečník
- Příspěvky: 76
- Registrován: pon 24. črc 2017 10:12:36
- bydliště: Karlovarsko
- kávovar: Nivona NICR 842, 22.110 Magnifica S, DeLonghi EC 155
- mlýnek: Gaggia MDF, Hario MSS-1B
Re: Automatické kávovary s řízenou profilací tlaku
JURA
Další určité profilování taktéž nesou švýcarské automaty JURA. Jedná se o Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) – Inteligentní systém předspaření a impulzní extrační proces - Pulse Extraction Process (P.E.P.®). Tyto procesy extrakce trochu zpomalují proces extrakce - tím se káva dokonaleji extrahuje. Další výhoda procesu je, že se zcela eliminuje channelling při 15barech. Výsledkem celkově je vyšší "crema" a intenzivnější chuť s aroma.
Další určité profilování taktéž nesou švýcarské automaty JURA. Jedná se o Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) – Inteligentní systém předspaření a impulzní extrační proces - Pulse Extraction Process (P.E.P.®). Tyto procesy extrakce trochu zpomalují proces extrakce - tím se káva dokonaleji extrahuje. Další výhoda procesu je, že se zcela eliminuje channelling při 15barech. Výsledkem celkově je vyšší "crema" a intenzivnější chuť s aroma.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.