presovač + pody + dobré kapučíno
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
No však to píšu voňavé to nebylo.
- VeruSKa
- začátečník
- kávovar:
- mlýnek:
jo jo to si myslím...mila001 píše:No však to píšu voňavé to nebylo.
jsem otázku původně směřovala na RudyT napsal snad vše co by kdo mohl chtít vědět jen ne ten výsledný "požitek" z kávy- pro příště to konkrétněji formuluju

VeruSKa
- RudyT
- kávovar: Isomac Zaffiro, La Pavoni Esperto
- mlýnek: Gaggia MDF, Baratza Sette 270wi
Nemohu porovnávat s čerstvě umletou kvalitní kávou. To udělám, až dorazí objednaná káva z Prima Café.
Nicméně v porovnání s kávou z kavárny (a mám jich za sebou nespočet doma i v Itálii) mi chuť přijde dobrá. Ale je to těžké, protože by to chtělo porovnat stejný druh kávy balený v PODu vs. čerstvě umletá káva stejné značky a čerstvosti a to jde obtížně.
Doplnění po 24 hodinách:
Přišla káva z Prima Café a tak mohu porovnat. Udělal jsem si presso ze směsi Prima Presso a pokud použiji hodnocení jako ve škole tak Prima Presso je za 1 a PODy za 3 (a to jen proto že jsou o hodně horší kávy, tak aby na ně zbylo místo v hodnocení). Crema je u Prima Presso neuvěřitelně hustá a neporovnatelná s cremou z PODu.
Ale jako alternativa pro návštěvy, které dobrou kávu tolik neocení nebo jako poslední záchrana, když není po ruce čerstvá kvalitní káva je to pořád OK.
Nicméně v porovnání s kávou z kavárny (a mám jich za sebou nespočet doma i v Itálii) mi chuť přijde dobrá. Ale je to těžké, protože by to chtělo porovnat stejný druh kávy balený v PODu vs. čerstvě umletá káva stejné značky a čerstvosti a to jde obtížně.
Doplnění po 24 hodinách:
Přišla káva z Prima Café a tak mohu porovnat. Udělal jsem si presso ze směsi Prima Presso a pokud použiji hodnocení jako ve škole tak Prima Presso je za 1 a PODy za 3 (a to jen proto že jsou o hodně horší kávy, tak aby na ně zbylo místo v hodnocení). Crema je u Prima Presso neuvěřitelně hustá a neporovnatelná s cremou z PODu.
Ale jako alternativa pro návštěvy, které dobrou kávu tolik neocení nebo jako poslední záchrana, když není po ruce čerstvá kvalitní káva je to pořád OK.