Gaggia ? Ktorý ?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Re: Gaggia ? Ktorý ?
Mluví se tady o napěňovacích přetlakových miskách ale já jsem teď Gaggii kupoval a jsou tam jenom profi misky ale když je kvalitní káva tak žádné napěňovací misky nepotřebuješ.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Kde si to kupoval? Oficiálny dovozca dodáva 4 misky, 1 z nich je tá napeňovacia (takže v pohode aj bez mlynčeka).kulmen píše:Něměl sem taky to napěňovací sítko...
Žeby preto aj tie problémy?
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Takže som sa rozhodol inak. Kúpim teda mlynček Gaggia MDF a teraz mi poraďte lepší stroj zrejme Gaggia okolo 11.000,- +/- 1000,-.
Ak máte iné návrhy, tak sem s nimi.
//ešte sa chcem spýtať, ako je to s teplotou, dá sa u týchto strojov nastavovať? Alebo pri extrakcii musím odhadnúť, kedy zapnúť čerpadlo? V živote som kávovar nemal, preto tieto otázky. Dá sa nastavovať aj tlak?
Ak máte iné návrhy, tak sem s nimi.
//ešte sa chcem spýtať, ako je to s teplotou, dá sa u týchto strojov nastavovať? Alebo pri extrakcii musím odhadnúť, kedy zapnúť čerpadlo? V živote som kávovar nemal, preto tieto otázky. Dá sa nastavovať aj tlak?
- GSX 1400
- začátečník
- kávovar: Lelit PL41PLUS
- mlýnek: ASCASO I-steel
Myslím,že je zbytečné připlácet za drašší Gaggii.Mám už 2 roky model Evolutione a bez problému.Doufám ,že jsem je nepřivolal.
Spíše je potřeba dobrý mlýnek na kávu a dobrou kávu. Sámo, pokud je peněz dostatek,je to něco jiného.

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Měl jsem v rukách Gaggia Evolution a Gaggia Classic. Určitě bych se rozhodl pro některý typ v kovovém provedení.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Pokukujem po GAGGIA BABY Class, môže byť? Plus samozrejme Gaggia MDF, nech ma šľak trafí... 

-
- více pokročilý
Myslim si že toto je velmi dobrá volba pokud ten mlýnek seženeš.
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Myslím, že by nemal byť problém.
http://www.belmondo.sk/?page=shop/flypa ... t_id=12975
http://www.belmondo.sk/?page=shop/flypa ... t_id=12975
-
- více pokročilý
Odpověď ohledně příslušenství-kupoval jsem tuto Gaggii Baby Class na espressocoffeeshop(299eur) a byly tam jednoporcová profi miska,dvouporcová profi miska a miska na PODy tedy žádná přetlaková miska tam nebyla a jestli si pozorně přečtete stránku k přístroji tak se tam ani o žádné přetlakové misce nepíše a při dobré čerstvé kávě(kterou si zde můžete objednat) neni ani potřeba.
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tu si kupoval? Ako je to s dodávkou? Koľko to trvalo? A čo clo? Je to zrejme priamo z Talianska a teda clo sa neplatí?
Servis potom sa ako rieši? Lebo ma to takto vychádza EUR 259.00 x cca. 31,-Sk a to je 8029,-Sk, to je celkom slušný rozdiel oproti 11 490 Sk
Poštovné si koľko platil?
Som sa sekol, to bola cena za Gaggia New Baby Coffee Machine
a ja som chcel Gaggia New Baby Class Coffee Machine tam je cena 299 eur x 31,- = 9269,-Sk + poštovné.
Servis potom sa ako rieši? Lebo ma to takto vychádza EUR 259.00 x cca. 31,-Sk a to je 8029,-Sk, to je celkom slušný rozdiel oproti 11 490 Sk
Poštovné si koľko platil?
Som sa sekol, to bola cena za Gaggia New Baby Coffee Machine
a ja som chcel Gaggia New Baby Class Coffee Machine tam je cena 299 eur x 31,- = 9269,-Sk + poštovné.
-
- více pokročilý
Pokud cena přesáhne 300eur neplatí se žádné poštovné ani balné jelikož tato Gaggia stojí 299eur tak jsem si k tomu objednal ještě štětec za 4eur a tablety Grindz na čištění mlýnku za 18eur je to balení které vydrží asi na 10 čištění.Doba dodávky až domů 5 až 7dní.
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Práve to mám v košíku aj s mlynčekom a pozerám, že ma to oproti sk vyjde o 2786,-Sk lacnejšie, čo je tiež dosť.
Ale ako je to s prípadnou reklamáciou, dá sa uplatniť v sk servise aj záručná oprava? Alebo treba poslať tovar do talianska?
Áno poštovné je teraz 0 eur, v akej sekcii nájdem tie čistiace tablety a štetec? Treba mi to?
//platil si kartou? nieže zaplatím a nič mi nepríde...
//už to mám http://www.espressocoffeeshop.com/store/product684.html
Ale ako je to s prípadnou reklamáciou, dá sa uplatniť v sk servise aj záručná oprava? Alebo treba poslať tovar do talianska?
Áno poštovné je teraz 0 eur, v akej sekcii nájdem tie čistiace tablety a štetec? Treba mi to?
//platil si kartou? nieže zaplatím a nič mi nepríde...

//už to mám http://www.espressocoffeeshop.com/store/product684.html
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ak som to dobre pochopil, tak sa tie tablety pomelú ako káva? Tým sa to vyčistí?mila001 píše:Pokud cena přesáhne 300eur neplatí se žádné poštovné ani balné jelikož tato Gaggia stojí 299eur tak jsem si k tomu objednal ještě štětec za 4eur a tablety Grindz na čištění mlýnku za 18eur je to balení které vydrží asi na 10 čištění.Doba dodávky až domů 5 až 7dní.
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak Vám všetkým ďakujem, už som to objednal.
Dúfam že som spravil dobre...
Ešte mi platba nezbehla, tak zrejme až keď to vybavia, alebo zajtra v pracovný deň.Qty Name SKU Each Sub Total
------------------------------------------------------------------------
1 Gaggia New Baby Class Coffee Machine CLASS 299.00 euro 299.00 euro
1 Gaggia Coffee Grinder Black 175.00 euro 175.00 euro
1 Urnex Grindz Grinder Cleaner 18.00 euro 18.00 euro
1 Milk Thermometer 10.00 euro 10.00 euro
1 Group Head Cleaning Brush 4.00 euro 4.00 euro
------------------------------------------------------------------------
Sub Total 506.00 euro
Shipping: European Union Countries 0.00 euro
Tax Total 0.00 euro
Grand Total 506.00 euro
Payment type: Visa
Dúfam že som spravil dobre...
-
- více pokročilý
To je spolehlivý obchod tady snad žádný podvod nehrozí.Po zaplacení přijde hned mail že zboží posílají a záruku lze uplatnit v kterémkoli státě EU kde má firma zastoupení je to třeba výhoda oproti Ranciliu které tu zastoupení nemá a při reklamaci je to potřeba zaslat zpět i když u těchto firem jsou reklamace zřejmě minimální.Ty tablety se do mlýnku pouze nasypou a umelou tím se mlýnek vyčistí nic víc.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
No ja som ani nehovoril o Baby Class, ale o Espresso Color (inak neviem, prečo to niekto predáva ako New Espresso Red), ktorá má mať v dodávke 4 misky. A tú pretlakovú misku treba, pokiaľ nemáš mlynček.mila001 píše:Odpověď ohledně příslušenství-kupoval jsem tuto Gaggii Baby Class na espressocoffeeshop(299eur) a byly tam jednoporcová profi miska,dvouporcová profi miska a miska na PODy tedy žádná přetlaková miska tam nebyla a jestli si pozorně přečtete stránku k přístroji tak se tam ani o žádné přetlakové misce nepíše a při dobré čerstvé kávě(kterou si zde můžete objednat) neni ani potřeba.
Tak tomuto veľmi neverím - pokiaľ nie je výrobok predaný cez oficiálne zastúpenie, tak to so servisom nevidím veľmi ružovo.mila001 píše:...záruku lze uplatnit v kterémkoli státě EU kde má firma zastoupení...
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Nedá mi trochu nezavŕtať - chyba mohla byť buď vo vypálenej žiarovke na kontrolke, alebo v "zalepenom" termostate, jednoducho nevypol nahrievanie. Ťažko povedať, čo sa myslí pod pojmom "pomalu se zahříval" - Evo dosiahne prevádzkovú teplotu po minúte, keby nevypol termostat, tak bude počuť, ako voda vrie. Pri 165°C vypína termostat na paru, takže kontrolka by sa do nejakých dvoch minút tak či tak mala rozsvietiť. Pochybujem však, že by odišli oba termostaty, takže skôr to vidím na problém s kontrolkou. Práca pre servis na dve minúty.kulmen píše:u druhého se nerosvitila kontolka pro extrakci a pomalu se zahříval.
- cool_point
- pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Takže podľa kuriéra DPD je balík práve v Žiline v depe. Takže v Pondelok bude u mňa v Prievidzi. Už aby boli tie vianoce, sa neviem dočkať pressa z tejto mašinky. 

Ahoj,
doporučil bych taky Colour bez dávkování. Já jsem bralo Dose jen proto, že byl za úplně stejnou cenu jako Colour v rámci akce. Navíc,dávkování funguje jen tehdy, používáš li naprosto stejné mletí,stejné množství kávy a stejné pěchování, pak se výsledný objem v hrníčku opravdu neliší.To je ale jen má vlastní zkušenost,nic víc. Rozdíl 1000Kč není adekvátní.
doporučil bych taky Colour bez dávkování. Já jsem bralo Dose jen proto, že byl za úplně stejnou cenu jako Colour v rámci akce. Navíc,dávkování funguje jen tehdy, používáš li naprosto stejné mletí,stejné množství kávy a stejné pěchování, pak se výsledný objem v hrníčku opravdu neliší.To je ale jen má vlastní zkušenost,nic víc. Rozdíl 1000Kč není adekvátní.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Neskúšal si to odstopnúť? Pravdepodobne sa bude tým systémom dávkovania nastavovať čas chodu čerpadla.