
Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- cool_point
- pokročilý
- Příspěvky: 83
- Registrován: sob 22. lis 2008 10:08:24
- bydliště: Handlová/Prievidza (31) SR
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
Myslím, že Saeco je v pohode, ale cena je od tvojich 10.000,- úplne inde... 

- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
To snad nikdo ani jinak vzít nemohl a jestli ano. Pak je to házení perel a škoda každýho dalšího písmenka (né slova).cool_point píše:Ja len podotknem, že to bolo od primacafe samozrejme myslené ironicky...
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
Tohle je trochu přehnaný, když si můžu vybrat, tak samozřejmě vždycky dám přednost čerstvě pražené kávě, ale když mám chuť na kafe v restauraci po večeři, tak si ho dám a stačí mi, když je káva čerstvě namletá a presso správně udělané a je ho správné množství ve správně velkém a nahřátém hrníčku. A do malého baru bych v případě nouze o peníze na investice asi koupil malou slušnou (nějakou lepší z domácích) pákovku + slušnej základní mlýnek, dojel do Makra pro hrníčky a podobně bez zbytečnejch log a jako kávu používal čerstvě praženou z lokálních pražíren - cena je sice možná o trochu vyšší, ale chuť je lepší daleko víc a nebudou vás nutit odebírat metráky kafe měsíčně... A hlavně bych se koukal naučit s tím pořádně dělat.David píše: Imho NIKDO na tomhle fóru dobrovolně nevezme do pusy Illy, Alfrredo, Zegafredo atd., protože se zmlsal na čerstvě vypražených kávách od zdejší firmy. Fakt - ten rozdíl je brutální.
Ono kdyby to náhodou nešlo, tak automat za 10 000 prodáte z druhý ruky za pakatel, slušnou pákovku a mlýnek potom za tolik, že to snad aspoň část toho rozdílu v ceně při koupi setře. A podstatně se zvyšuje pravděpodobnost, že to vyjde.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
V tomto prípade stojím za Davidom, v reštaurácii si dám radšej niečo iné ako "espresso".
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
A já si taky stojím za svým. Pravda, nemůžu mluvit za ostatní, ale espresso si v restauraci dávám jen velice zřídka a z výzkumných důvodů, protože instantní chuť výše uvedených (a dalších velkých) značek, pražených někde dávno v minulosti, prostě nemám rád.
Na milost ho beru jen v restauracích, kde mají kafe z malých pražíren, tam je poznat nějaký osobitý charakter kávy. A to se ještě předem nějakou dobu dohaduji, co si vlastně představujou pod pojemem espresso.
Na milost ho beru jen v restauracích, kde mají kafe z malých pražíren, tam je poznat nějaký osobitý charakter kávy. A to se ještě předem nějakou dobu dohaduji, co si vlastně představujou pod pojemem espresso.
Re: Hladam automaticky kavovar na 20-30 kav denne
Oba máte naprostou pravdu v tom, že kvalitní čerstvě pražená káva je pro přípravu espressa o několik tříd jinde, než ony směsi pražené bůhvíkdy. Kávu si taky v restauracích v ČR dávám spíš ze sportu a ze zvědavosti a s obavami. Ale holt ještě asi nejsem tak navyklej, jako vy a pokud dostanu správně připravené espresso z čerstvě namleté slušné italské směsi, celkem mi to chutná, byť samozřejmě vím, že by to mohlo být ještě lepší.