Koupě pákového kávovaru kolem 20K
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- dom24
- kávovar: delonghi
- mlýnek: nemám
Re: Koupě pákového kávovaru kolem 20K
Našel jsem na youtube jednu recenzi na kávovar, který vypadá téměř identicky, jak ta Eta artista, včetně integrovaného mlýnku... a že by z ní byl zrovna nadšený se říct nedá :D
- ondrejz
- kávovar: zatím žádný
- mlýnek: zatím žádný
Já jsem rozhodnutý jdu do lelitu PL42 TEMD, myslím že jako první stroj to bude dostačující a z toho co jsem vyčetl tady i jinde, tak by měl být daleko lepší volba než sage/eta... Navíc momentálně se dá sehnat z německa za stejnou cenu jako sage.
Díky moc všem za rady
Díky moc všem za rady

- dom24
Díval jsem se na ten Lelit PL42 TEMD a za ty peníze taky nevypadá špatně... a to i po designové stránce... tak pak dejte vědět, jak jste s ním spokojený a jaký je ten integrovaný mlýnek...
- Anissia
- kávovar: Mokka, French Press
- mlýnek: Nemám
ondrejz píše: ↑úte 05. led 2021 2:47:03 Já jsem rozhodnutý jdu do lelitu PL42 TEMD, myslím že jako první stroj to bude dostačující a z toho co jsem vyčetl tady i jinde, tak by měl být daleko lepší volba než sage/eta... Navíc momentálně se dá sehnat z německa za stejnou cenu jako sage.
Díky moc všem za rady![]()
Dobrý den, můžu se zeptat prosím, kde přesně jste sehnal za stejnou cenu jako sage?
Díky

- ondrejz
Dobrý den,
bral jsem tady Vypadá že jej pořád mají za tu cenu
bral jsem tady
Kód: Vybrat vše
https://www.coffee24.de/Lelit-PL-42-TEMD-KOMBIGERAeT-MIT-PID
- Anissia
Cena je super.. Díky moc za tip 
A už vám přišel? Proběhlo vše v pořádku? Nemám moc zkušeností s nákupem mimo ČR, takže mám trochu obavy..

A už vám přišel? Proběhlo vše v pořádku? Nemám moc zkušeností s nákupem mimo ČR, takže mám trochu obavy..
- ondrejz
Ano dnes dorazil...tzn. 5.1 večer objednáno a 11.1 dorazil. Vše v pořádku, moc hezky a dobře zabaleno... Bral jsem rovnou i tamper. Vypadá moc pěkně, teď už jen vychytat co a jak.. zatím cca 6 káv a nic co by se podobalo espressu
.

- Anissia
To jsou rychlí, paráda.. Určitě to brzo vychytate a začnete si pochutnavat na skvělé kávě
.. A co ten mlýnek? Je aspoň pro začátek dostačující?

- ondrejz
Tak se hlásím cca po 2 týdnech provozu a testování
Padlo asi půl kg kávy, než jsem to vyladil na espresso. S kávovarem jsem moc spokojený, každopádně velice rychle jsem zjistil že váha je nutnost... Kávovar je velice rychle nahřátý, síla trysky taky dostatečné... déle to trvá jen když dělám 2+ zároveň. Jediné s čím trochu bojuji je pořádná crema ale to je spíše design
espresso i capuccino na stejné kávě mi přijde srovnatelné jako když v práci dělám na Nuova Oscar II.

- dom24
To zní celkem fajn
ta pořádná crema podle mě dost závisí i na samotné kávě (poměr robusty, čerstvost,..) tak možná zkusit i jiné kávy nebo poradí někdo, v čem může být problém... hlavní je, že vám espresso chutná
A zkušenost s tím obchodem v DE teda pozitivní? Ty ceny tam mají oproti obchodům v ČR dost pěkný...
Já se původně rozhodl pro tu Etu, s tím, že by mě stála pod 7k, ale nakonec jsem tu objednávku zrušil... horší servis by mi ani tak nevadil s ohledem na cenu, ale docela mi vadí, že to je jenom čínská kopie už tak čínského výrobku (Sage) a ta recenze na youtube (Aldi verze s mlýnkem) mě celkem dost odradila... a Eta se asi přidala na seznam značek, kterým se budu snažit spíš vyhýbat... navíc to vypadá, že se Eta nějak domluvila s Nordbeans a zaplatila si u nich "nezávislou" recenzi na tu Eta artista... to mi vadí asi ještě víc....

A zkušenost s tím obchodem v DE teda pozitivní? Ty ceny tam mají oproti obchodům v ČR dost pěkný...
Já se původně rozhodl pro tu Etu, s tím, že by mě stála pod 7k, ale nakonec jsem tu objednávku zrušil... horší servis by mi ani tak nevadil s ohledem na cenu, ale docela mi vadí, že to je jenom čínská kopie už tak čínského výrobku (Sage) a ta recenze na youtube (Aldi verze s mlýnkem) mě celkem dost odradila... a Eta se asi přidala na seznam značek, kterým se budu snažit spíš vyhýbat... navíc to vypadá, že se Eta nějak domluvila s Nordbeans a zaplatila si u nich "nezávislou" recenzi na tu Eta artista... to mi vadí asi ještě víc....
[url]https://www.eta.cz/tadyjedoma/pomocnici/kavovar-eta-artista-pod-drobnohledem-profesionalniho-baristy-obstal-pred-zkusenym-kavovym-mistrem/[/url]
- persona
- kávovar: Rocket Giotto Evoluzione R (V3)
- mlýnek: Fiorenzato F4 Nano V2
Eta Artista je marketingový výtvor, na jehož podporu se firma spojila s libereckými Nordbeans a fráze jako "Profesionální kovový design (s 8.25 kg čisté váhy) a profesionální parní tryska" nebo vyjádření zástupce pražírny “Ano, v pražírně používáme kávovar ETA Artista, který se díky kvalitě zpracování blíží velkým kávovarům a za celý náš tým je to perfektní volba. Díky profesionální páce jsme schopní skutečně připravit espresso jako v kavárně” jsou vypovídající. Tryska katastrofa, viz krátký prostřih v druhém videu.
https://www.eta.cz/pribehy/letajici-barista-lukas-benjamin-bros-cim-dal-vice-cechu-dokaze-kvalitu-kavy-patricne-ocenit/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=pribehy&utm_content=letajici-barista-lukas-benjamin-bros
https://www.youtube.com/watch?v=KyuRtKRnqj
- dom24
Ten druhý odkaz na video mi nefunguje, resp. video už je nejspíš smazané... ale jinak vcelku souhlas, právě tento typ marketingu nemám rád a ve výsledku mě tato recenze spíše odradila...