Automat pro manželku/lze doma uvařit kafe?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Nicotinick
- kávovar: Bezzera Magica
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio, Astoria C.M.A. Super Jolly
Re: Automat pro manželku/lze doma uvařit kafe?
S úplnými technickými detaily vám neporadím, ale jestli mohu, jednu zkušenost. V práci máme na v jedné kanceláři Nivonu (tuším 725) a ve druhé Krupse (číslo teď opravdu nevím) ve stejné cenové relaci, před 5 lety cca 13 000,- za každý. Oba udělají cca 6-10 káv denně, oba stroje pravidelně čištěny a odvápňovány . Zatímco Nivona ty roky "jede" bez jakýchkoliv problémů relativně chutnou kávu, Krups vyměněn už v záruce a ten nový poté každý rok v servisu s nějakým problémem.
- Dabass
- začátečník
- kávovar: Nivona NICR 842, 22.110 Magnifica S, DeLonghi EC 155
- mlýnek: Gaggia MDF, Hario MSS-1B
Re: Automat pro manželku/lze doma uvařit kafe?
Díky moc za první odpověď. Do Krupse bych taky ze stejného důvodu rozhodně nešel.
Vybral jsem do finále 5 automatů: saeco-lirika-otc, philips-hd-8827-09, nivona-nicr-520, melitta-solo-perfect-milk, delonghi-ecam-22_110-b
Uvedená Nivona a Melitta mají hodně podobnou spařovací jednotku a dobře se čistí, mají ale divný systém předpaření a jen třístupňový mlýnek. Saeco Lirika jde taky poměrně dobře čistit, navíc docela značka na trhu s automaty, nejde tam ale štelovat teplota. DeLonghi ECAM 22.110 B má mlýnek s 13 stupni a hodně jiných nastavení. Nevím, jestli se dá vevnitř dobře čistit, spařovací jednotka je totiž poměrně malá. Vyrábí se ale už řadu let s určitými vylepšeními, tak by to takový shit zase být neměl.
Odkazy:
Prosím, mohl by mi někdo pomoci s výběrem? Stačilo by postupnou vylučovací metodou na základě špatných zkušeností...
Vybral jsem do finále 5 automatů: saeco-lirika-otc, philips-hd-8827-09, nivona-nicr-520, melitta-solo-perfect-milk, delonghi-ecam-22_110-b
Uvedená Nivona a Melitta mají hodně podobnou spařovací jednotku a dobře se čistí, mají ale divný systém předpaření a jen třístupňový mlýnek. Saeco Lirika jde taky poměrně dobře čistit, navíc docela značka na trhu s automaty, nejde tam ale štelovat teplota. DeLonghi ECAM 22.110 B má mlýnek s 13 stupni a hodně jiných nastavení. Nevím, jestli se dá vevnitř dobře čistit, spařovací jednotka je totiž poměrně malá. Vyrábí se ale už řadu let s určitými vylepšeními, tak by to takový shit zase být neměl.
Odkazy:
Prosím, mohl by mi někdo pomoci s výběrem? Stačilo by postupnou vylučovací metodou na základě špatných zkušeností...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 10356 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dabass