kavovar do maleho podniku
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
kavovar do maleho podniku
Zdravim vas,
Pravdupovediac, do kavy, jej vyroby a pristrojov na to urcenych sa vobec nerozumiem, doteraz som asi 2 roky pil kavu z DolceGusto (ani neviem ci sa tu s tym mam priznavat ).
Trochu som pobehal toto forum ale vela konkretnych tipov som sa nedozvedel tak by som vas poprosil o radu...
Otvarame na dedine malu cukraren a potreboval by som poradit pri vybere kavovaru. Kava sa tu pravdepodobne nebude predavat v nejakych enormnych mnozstvach (mozno okolo 40 mesacne), a ani na kvalitu si tunajsi ludia nepotrpia (aj ked viem ze netreba nikoho pocenovat)
Potreboval by som poradit pri vybere masiny, myslim ze pri tunajsich narokoch bude stacit nejaky pakovy okolo 200-300€, ktory by zvladol siroke portfolio napojov aspon v urcitej kvalite (viem ze ta bude dost zalezat aj od obsluhujuceho)
Pozeral som, ze v tejto cenovej hladine su stroje ako Saeco Via Veneto, Gaggia Espresso Pure a pod... ale skutocne sa v tom nevyznam a ani poriadne neviem co by mal mat stroj, ktory by mal splnit moje poziadavky...
dakujem
Pravdupovediac, do kavy, jej vyroby a pristrojov na to urcenych sa vobec nerozumiem, doteraz som asi 2 roky pil kavu z DolceGusto (ani neviem ci sa tu s tym mam priznavat ).
Trochu som pobehal toto forum ale vela konkretnych tipov som sa nedozvedel tak by som vas poprosil o radu...
Otvarame na dedine malu cukraren a potreboval by som poradit pri vybere kavovaru. Kava sa tu pravdepodobne nebude predavat v nejakych enormnych mnozstvach (mozno okolo 40 mesacne), a ani na kvalitu si tunajsi ludia nepotrpia (aj ked viem ze netreba nikoho pocenovat)
Potreboval by som poradit pri vybere masiny, myslim ze pri tunajsich narokoch bude stacit nejaky pakovy okolo 200-300€, ktory by zvladol siroke portfolio napojov aspon v urcitej kvalite (viem ze ta bude dost zalezat aj od obsluhujuceho)
Pozeral som, ze v tejto cenovej hladine su stroje ako Saeco Via Veneto, Gaggia Espresso Pure a pod... ale skutocne sa v tom nevyznam a ani poriadne neviem co by mal mat stroj, ktory by mal splnit moje poziadavky...
dakujem
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: kavovar do maleho podniku
Mám obavu, že kávovar který uvádíte, odradí každého kdo do cukrárny přijde aby si vůbec kávu dal. Pokud ho teda uvidí někde na pultě.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: kavovar do maleho podniku
trosku som aj ocakaval ze mi hned nepridu nejake konkretne typy... ako som spominal, je to malicky podnik na dedine, naroky na mnozstva a kvalita niesu nejak enormne (mozno som ani nemusel uvadzat ze ide o kavovar pre malicky podnik ale pre domacnost). Jednoducho, ked sa chcem naucit robit kavu a presso aspon na akej-takej urovni tak na to potrebujem kupit kavovar, ved sa to predsa nenaucim pripravit na kanvici... cize poprosil by som rady skor ohladom kavovarov v uvedenej cenovej hladine (200-300) ako rady ohladom podnikania 

- Rujir
- více pokročilý
- Příspěvky: 275
- Registrován: pon 16. lis 2009 13:06:29
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Potom by mozno stalo za uvahu, ci ma vobec espresso zmysel. Ist do neho s tym, ze "viem, ze budem ponukat sracku, ale ved nevadi" mi nepride prave koser. Preco si radsej nekupit za par eur Chemex, Hario V-60, alebo Aeropress a nerobit im filtrovanu kavu? K zakuskom sa im bude aj tak viac hodit poriadny hrncek kavy ako malicke presso.
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
Re: kavovar do maleho podniku
cize ziadny pakovy do 300€ nedokaze spravit normalne presso?
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Varianta 1: Gaggia Classic (nikoliv Baby Class!!!), Rancilio Silvia, Ascaso Dream. Při troše štěstí si to vygooglujete ze zahraničí za nižší cenu a pokud odečtete VAT, nejsou to drahé kávovary. Pod tuhle úroveň bych v žádném případě nešel, je to naprosté minimum.
Jestliže okolo 300Eur koupíte třeba Gaggiu, dostanete poměrně lehký stroj se spoustou plastových dílů, který umí espresso. Na doma OK, ale pokud si představím, že by se s ním s odpuštěním "drbal" i v v té nejmenší cukrárně, asi bych byl za chvilku na psychiatrii u doktora Chocholouška. A hosté budou nasr...ní, že vám to všechno tak dlouho trvá. Jestliže to s cukrárnou či kavárnou myslíte alespoň trošku férově, nešetřete pár eur a do vybavení investujte alespoň to nezbytné minimum, vrátí se velmi rychle.
Nebo varianta 2: kterákoliv z alternativních metod, jak psal Rujir.
Jestliže okolo 300Eur koupíte třeba Gaggiu, dostanete poměrně lehký stroj se spoustou plastových dílů, který umí espresso. Na doma OK, ale pokud si představím, že by se s ním s odpuštěním "drbal" i v v té nejmenší cukrárně, asi bych byl za chvilku na psychiatrii u doktora Chocholouška. A hosté budou nasr...ní, že vám to všechno tak dlouho trvá. Jestliže to s cukrárnou či kavárnou myslíte alespoň trošku férově, nešetřete pár eur a do vybavení investujte alespoň to nezbytné minimum, vrátí se velmi rychle.
Nebo varianta 2: kterákoliv z alternativních metod, jak psal Rujir.
- zunicka
- více pokročilý
- Příspěvky: 168
- Registrován: ned 13. pro 2009 15:29:40
- bydliště: Žilina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
A nebolo by najjednoduchšie kúpiť automat? Je to taká čistá práca, zomelie si, urobí kávu, capucino, laté. Káva pre nenáročného konzumenta určite prijateľná. U nás v elektre som videla automatickú Gaggiu za 350eur...
Re: kavovar do maleho podniku
dakujem za tipy a rady. tak som prezrel aj par automatov v tejto cenovej hladine (posunute na 400eur), ktore dostali aj na tomto fore ako -tak pozitivne referencie... mate nejake skusenosti s tymito?
Saeco Synthia
SAECO X-Small Steam
Saeco Odea Giro
Saeco Odea Giro
DéLonghi ESAM 3000 Magnifica
Saeco Synthia
SAECO X-Small Steam
Saeco Odea Giro
Saeco Odea Giro
DéLonghi ESAM 3000 Magnifica
- pecan
- více pokročilý
- Příspěvky: 168
- Registrován: ned 06. pro 2009 12:01:47
- bydliště: Brno
- kávovar: Expobar Office Control
- mlýnek: Mazzer S.J.
Re: kavovar do maleho podniku
u pákovky nezapomeňte na mlýnek, to je hned minimálně 200eur.
Re: kavovar do maleho podniku
Alebo sa skuste pozret po inzeratoch na nejaku zanovnu masinu, obcas sa vyskytnu zaujimave ponuky ...
- Lukin
- více pokročilý
- Příspěvky: 156
- Registrován: pát 09. led 2009 22:08:37
- bydliště: Přerov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Já jsem do práce sehnal gaggii evolution. Hlavně pro sebe na 2 kávy denně. Teď dělám i kolegům kteří předtím ani nevěděli, co espresso je.
Není pravda že by kvalitu neocenili a za tu dobu co tam kávovar je, se počet udělaných káv časem zdvojnásobil.
Měl jste vidět, jak všichni křivili ústa, když jsem z nouze musel koupit kávu z jiné pražírny.
Bez problémů poznají rozdíly mezi jednodruhovkami a to předtím pili 3v1.
Co se týče stroje, opravdu to opruz je. Musí být zaplý celý den a díky tomu mi těsnění páky a výpustného ventilu odešlo za 2 měsíce.
Proto bych nekupoval pákovku, co nemá elektroventil. Teplotu jsem snížil termostatem a už je to v pořádku. Zase mám problém s nahříváním.
Voda neskutečně kolísá, nahřívání šálků vodou je problém a to naštěstí nemusím dělat cappuccino, to by bylo na mašli.
Minimálně 4x denně vylívám odpadní nádobku a 2x denně dolívám vodu.
Je pravda, že udělám víc jak 40 káv měsíčně, ale i tak si myslím, že to bude podobný případ.
Na Vašem místě bych tedy zvolil buď lepší pákovku s mlýnkem, nebo automat a počítat s vyššími náklady na servis.
Automat jsem chvilku používal taky a komfortem se to nedá srovnat. Přešel jsem ale na pákovku.
Není pravda že by kvalitu neocenili a za tu dobu co tam kávovar je, se počet udělaných káv časem zdvojnásobil.
Měl jste vidět, jak všichni křivili ústa, když jsem z nouze musel koupit kávu z jiné pražírny.
Bez problémů poznají rozdíly mezi jednodruhovkami a to předtím pili 3v1.
Co se týče stroje, opravdu to opruz je. Musí být zaplý celý den a díky tomu mi těsnění páky a výpustného ventilu odešlo za 2 měsíce.
Proto bych nekupoval pákovku, co nemá elektroventil. Teplotu jsem snížil termostatem a už je to v pořádku. Zase mám problém s nahříváním.
Voda neskutečně kolísá, nahřívání šálků vodou je problém a to naštěstí nemusím dělat cappuccino, to by bylo na mašli.
Minimálně 4x denně vylívám odpadní nádobku a 2x denně dolívám vodu.
Je pravda, že udělám víc jak 40 káv měsíčně, ale i tak si myslím, že to bude podobný případ.
Na Vašem místě bych tedy zvolil buď lepší pákovku s mlýnkem, nebo automat a počítat s vyššími náklady na servis.
Automat jsem chvilku používal taky a komfortem se to nedá srovnat. Přešel jsem ale na pákovku.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Učiť by si sa mal inde ako v prevádzke na zákazníkoch.xrowd píše:ked sa chcem naucit robit kavu a presso aspon na akej-takej urovni tak na to potrebujem kupit kavovar, ved sa to predsa nenaucim pripravit na kanvici...
K téme: ako tu už bolo spomínané, ja by som sa tiež priklonil k zánovnému stroju. Už sa tu podobná téma raz rozoberala a ak si dobre spomínam, tak dotyčný tiež nakoniec skončil s bazárovým vybavením.
Ak však s prípravou espressa nemá obsluha žiadnu skúsenosť, tak (aspon kým sa naučí) by bolo naozaj vhodnejšie investovať radšej do iných možností prípravy - french press, vac-pot (príprava by sa zákazníkom určite páčila), ...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: kavovar do maleho podniku
Dobrý večer mám menší bar a odešlo nám profi espreso brasilia. Je 15 let staré a nehodlám do něj dále investovat protože není ani moje. Moc kávy nevaříme ale jsou někdy akce kdy se dělá třeba 15- 20 porcí za sebou. Uvažuji o koupi rancilio viz http://www.coffeeitalia.de/Rancilio_Silvia_set22.htm nechci kupovat žádný automat ani žádný profi stroj protože se nám prostě nezaplatí dá se rancilio použít do menšího provozu, a netrvá příprava kávy přilš dlouho??? Děkuji za rady nebo pokud mate nějaký tip na jiný kávovar budu rád
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Na aukru nebo např. na sbazaru bývají solidní mašiny mnohdy za pár peněz,kór pokud vám nezáleží až tak na designu jako spíš na funkčnosti.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
- mleitgeb
- více pokročilý
- Příspěvky: 156
- Registrován: ned 14. zář 2008 19:28:44
- bydliště: Jihočeský kraj
- kávovar: LelitBianca,MCE Perla 1gr SAE,R.S.,LaPavoni Europic.,Hario
- mlýnek: Macap 2xMXD,4xM5D,M5,R. Rocky, Baratza Sette 270wi
Re: kavovar do maleho podniku
Rancilio mám, je to slušný kávovar, který se slušným mlýnkem a kvalitní kávou dělá chutné espresso. Ale...
Mám-li dělat najednou více káv (návštěva 8 lidí celkem, chtějí 4 singl pressa a 4 cappuccina), tak je to časově relativně hodně náročné. Postupně udělám 8 press (4 x dvojité, poslední várka je již trochu přehřátější pokud mezi kávami neodpouštím vodu z bojleru, což již dělám pravidelně = další čas), 4 expeduji a pak na 4 capp. musím minimálně dvakrát pěnit mléko. Další a další čas, lidi čekají, padá pěna na pressu, atd. Dá se najednou udělat na 3 větší capp. hrnečky, ale 4 těžko - přičemž na latte art se dají použít většinou první dva hrnky. Výkon páry je na větší množství mléka slabý. Pěníte prostě dlouho - jde to dobře, je krásná pěna, to vše ano, ale dlouho.
Dělám-li všem cappuccina dvojitá, do velkých "bazénků", pak dělám pro osm lidí 6xdvojité presso a do dvojitých press na capp. šlehám kvantum mléka. Musím mezi šleháním doplňovat vodu do bojleru, atd. A dvojitá capp. jsou oblíbená.
Dá se to. Ale trvá to! Pokud děláte jen espresso a to ne dvojité pro jednu osobu, pak zákazníky obsloužíte ještě uspokojivě rychle, ale v momentě, kdy přijde více lidí a hlavně, chtějí-li kávu s mléčnými specialitami, pak Silvie nezvládá být dostatečně rychlá.
To je můj důvod, proč koukám po vyšší řadě kávovaru.
Mám-li dělat najednou více káv (návštěva 8 lidí celkem, chtějí 4 singl pressa a 4 cappuccina), tak je to časově relativně hodně náročné. Postupně udělám 8 press (4 x dvojité, poslední várka je již trochu přehřátější pokud mezi kávami neodpouštím vodu z bojleru, což již dělám pravidelně = další čas), 4 expeduji a pak na 4 capp. musím minimálně dvakrát pěnit mléko. Další a další čas, lidi čekají, padá pěna na pressu, atd. Dá se najednou udělat na 3 větší capp. hrnečky, ale 4 těžko - přičemž na latte art se dají použít většinou první dva hrnky. Výkon páry je na větší množství mléka slabý. Pěníte prostě dlouho - jde to dobře, je krásná pěna, to vše ano, ale dlouho.
Dělám-li všem cappuccina dvojitá, do velkých "bazénků", pak dělám pro osm lidí 6xdvojité presso a do dvojitých press na capp. šlehám kvantum mléka. Musím mezi šleháním doplňovat vodu do bojleru, atd. A dvojitá capp. jsou oblíbená.
Dá se to. Ale trvá to! Pokud děláte jen espresso a to ne dvojité pro jednu osobu, pak zákazníky obsloužíte ještě uspokojivě rychle, ale v momentě, kdy přijde více lidí a hlavně, chtějí-li kávu s mléčnými specialitami, pak Silvie nezvládá být dostatečně rychlá.
To je můj důvod, proč koukám po vyšší řadě kávovaru.
Re: kavovar do maleho podniku
U starého kávovaru funguje jak pára tak horká voda necháme ho tady a rancilio budu používat jen na přípravu kavy to snad bude stačit ?????????
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Sylvii do provozu v žádném případě! Když doma na ní dělám třeba 4 espressa za sebou, začínám nadávat jak špaček. Maloobjemové kávovary prostě nejsou určené jinam, než do domů. Při jakémkoliv jiném, než poklidném lenošivém používání, kdy mám na každé espresso čas a vyhraju si s tím, je teplotní stabilita v háji. tj. i výsledný produkt. Jestliže chcete kávu i prodávat, nejenom rozdávat ( darovanému koni na zuby nehleď), pořiďte si něco levnějšího z druhé ruky z kategorie profi nebo poloprofi mašin s bojlerem alespoň 0,8l a víc. Sylvie je domů super kávovar, za bar bych ho ale nedal ani náhodou.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: kavovar do maleho podniku
Pokud funguje horká voda a pára, tak v čem je problém, co potom nefunguje.tom@125 píše:U starého kávovaru funguje jak pára tak horká voda necháme ho tady a rancilio budu používat jen na přípravu kavy to snad bude stačit ?????????
Rozhodně do provozu profi kávovar (v žádném případě hračku na doma).
Oprava určitě vyjde levněji jak pořízení Silvie.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: kavovar do maleho podniku
V minulém roce kompletní odvápnění a přetěsnění cca za 10 000,- Kč před týdnem nové čerpadlo za 5000,- Kč a teď zase neteče voda při presování z hlavy prý jsou to nějaké trysky
zase cca za 3000,- Kč Kávovar je v majetku pronajimatele a ten nechce opravu proplatit. Dále tečou ventily na filtru dalších 1500,- Kč a kameny na mlýnku jsou také kaput to netuším co stojí??? Dám do toho 10000,- Kč a není to moje zařízení. Tak se nedivte že nemám chuť cpát panu majiteli jeden náhradní díl za druhým
(((


- ringo
- více pokročilý
- Příspěvky: 235
- Registrován: pát 09. říj 2009 8:31:39
- bydliště: Jihočesko
- kávovar:
- mlýnek:
Re: kavovar do maleho podniku
Koukám, že majitel bude mít repasi kávovaru zdarma.
Kávovar je pronajimatele, opravy platíte vy. Není něco špatně?
Kávovar je pronajimatele, opravy platíte vy. Není něco špatně?
... a to jste ještě nebyli v Železném Brodu.