Dostala se mi nabídka na koupi servisovaného profi stroje La San Marco 85 , typ viz http://www.getsro.cz/kavovar-85-practic ... 0c1b077e65
Ta mašina váží kolem 40kg, připojuje se na vodu a má spotřebu jak radiátor...skoro 2kW (prý jen když nahřívá bojler, tak se elektroměr protočí, pak už to jde). Je k tomu v příslušenství čerpadlo a změkčovač vody. Cena pod 20k. Samozřejmě musím koupit mlýnek, mám od téhož člověka nabídku na profi mlýn po repasi za 3k. Nabídka se týká i údržby, názor prodávajícího je ten, že takový kávovar je pro domácí použití záležitost takřka doživotního fungování.
Vzhledem k tomu, co už jsem za různé strojky nautrácel, bych rád už u něčeho zůstal. Nejtěžší bude naučit se na tom dělat espresso, ale to by na tom mohlo být právě radostné učení...a pak už je můj plán hrát si s testováním různých druhů kávy...
Tu mašinu jsem si zblízka pohladil, s obtížemi na stole nadzvedl. Pěkné. Kávu na ochutnání dostanu příště, abych se namotivoval. Kupodivu jsem manželce bez problému vysvětlil, že bych si zabral kus kuchyně pro budoucí kávové království. Asi to vidí stylem "Kdo si hraje, nezlobí"

Proč píšu - je tu někdo, kdo také doma jede na repasovaném profi stroji? Jaké jsou zkušenosti? Není to šílené brát si takovou strojovnu domů?
Při procházení různých témat jsem našel názor, že mít doma profi stroj je hardcore...bez upřesnění co pisatele k takovému názoru vedlo. Já konkrétního člověka s profi strojem doma znám, byl to on, kdo mě před pár lety navedl na soukromé pražírny a poplival můj čerstvě zakoupený drahý automat Saeco... Je to známý muzikant, který si odkroutil léta hraní po hotelích a kávy různé kvality si užil ažaž. A ten na profistroj doma nedá dopustit.
Tak bych i rád věděl, zda takových nadšenců je víc.
Díky za názory