nový a lacný

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
noga3
kávovar:
mlýnek:

nový a lacný

Příspěvek od noga3 »

Zdravím,

obrátila sa na mňa kamoška, že chce na Vianoce kúpiť mame presso. Keďže je študentka, tak by malo stáť max. 150 € - samozrejme že chce nové. Jej mama je začiatočníčka s pressom, tak ak mi môžte poradiť, budem rád.
honex
pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Re: nový a lacný

Příspěvek od honex »

Já bych to v téhle kategorii viděl tak akorát na nespresoo, ale nevím jak se dají na Slovensku shánět kapsle.
Fox_25
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od Fox_25 »

Za 150€ jí prodám gaggia color i s krabicí a ještě jí ho přivezu. Nechápu proč lidi kupují takové věci nové když se dají koupit použité věci které jsou lepší, déle vydrží a nehledě na to i to kafe bude z gaggie lepší. Nebo jinak, kdyby mi někdo koupil na můj Canon EOS 5D nový objektiv za dejme tomu 15000 tak se zlobit nebudu. Pokud mi za ty peníze koupí místo nového objektivu krabici starých M42 objektivů budu mít úsměv od ucha k uchu.

A nespresso vzhledem k ceně kapslí bych nedoporučil. 10 kapslí za 130 korun je dost. Když si koupí kilo kávy za 900 tak ji jedna káva vyjde na 6,30 místo 13 korun za kapsli. Já třeba vypiji za rok cca 500 dvojitých ristret, za kapsle bych dal 13000 a za kávu dám 6300 když se budu držet 900 za kilo. Je to hodně velký rozdíl.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
fandajedoma
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od fandajedoma »

Je to tak.Já koupil na Aukru 10 let starý La Pavoni EBR ve stavu nového stroje vybaleného z krabice.V eurech by to bylo asi za 120,- .
Podíval jsem se i pod ohřívací plochu, na vnitřnosti,ani smítko,ani kapka,zářil novotou.Ten člověk mi tvrdil,že ho používali,ale asi před čtyřmi roky jim začal překážet v kuchyni,tak ho dali do komory :-) .Vyndal jsem z páky přetlakové nesmysly,pročetl fórum,pokoukal videa na youtube,zkoušel a napodoboval a dnes jsem za 120 éček šťastný jako blecha :-)
Když to funguje,tak se do toho nes...tak to nech být!
David
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Příspěvek od David »

Buď z druhý ruky, nebo french press a ruční mlejnek. Tyhle levný presovary stojí za vyližkapsu.
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“