KÁVA nebo ESPRESSO

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
dape
více pokročilý
kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
mlýnek: Eureka Libra

KÁVA nebo ESPRESSO

Příspěvek od dape »

Jelikož se to tady hemží nejasností, zda např. Silvercast (nebo jak se to jemnuje z Lidla) a podobné strojky dělají espresso.
Prošel jsem od nescafe přes přetl.misky Krupse až po nepřetl. misky. Sice mi z toho ještě neleze to "espresso" co bych si představoval, ale je to o řád jinde než u Krupse.
Takže:
1. KÁVA = vždy ze strojku s přetlakovými miskami, nápoj může být i pro někoho lahodný
2. pravé ESPRESSO = pouze ze strojku s nepřetlakovými miskami. Toto je ZÁKLADNÍ PŘEDPOKLAD (nikoliv jediný).

Takže, pokud máte někdo přetlakovou misku, nemáte z toho espresso, ale kávu nebo kávě podobný hnědý nápoj.
Prosím, nenazývejte tedy espresem tekutinu, která vám vyteče z přetlakových misek, které mají snad všechny nové strojky s cenou do 5000 Kč.
Fox_25
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Re: KÁVA nebo ESPRESSO

Příspěvek od Fox_25 »

Mnohokrát jinými slovy napsáno, mnohokrát nepochopeno. Můžete uvést desítky podobných příkladů stejně je to lidem jedno.

Ani já nepiji espresso, dělám si dvojité ristreto které je v podstatě mimo normy a espresso ze single misky pořád neumím.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
David
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: KÁVA nebo ESPRESSO

Příspěvek od David »

Forko na téma "co je espresso" už tu někde máme :)
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“