po dvou letech používání automatu nastal čas vydat se dál. Rádi bychom domů koupili pákovku vč. mlýnku. Jenže po prostudování zdejšího fóra jsem, popravdě řečeno, v pasti (ztracen)! Před návštěvou zde jsem netušil, kolik systémů hlav, bojlerů, atd. existuje.
Toť omáčka. Dovolil bych si požádat o pomoc s výběrem výše uvedeného s tím, že přístroj by měl umět jak espresso, tak i mléčné nápoje. Přes týden je požadavek zejména na espresso (2-4x denně, z toho max. 2 za sebou). Když se sejde rodina, příp. známí, je potřeba "vyrobit" za sebou řekněme 2-4x espresso a 2-3x cafe latte, latte machiato, apod.
Potřebovali bychom stroj, který nebude po zahřátí potřeba půl hodiny zahřívat (ideálně po probuzení přístroj zapnout a do 10-15 minut vařit espresso a pak hybaj do práce).....(ano, vím, že se má káva pít až cca. hodinu po probuzení, ale

Já osobně bych rád přístroj s výkonnou párou (pro latté art) a také s dostatkem páry (viz. návštěvy), aby nebyly mezi jednotlivými nápoji velké prostoje. Vzhledem k tomuto jsem vyloučil R. Silvia - zde by mi taky nevyhovavala tryska na pravé straně a s malým rozsahem pohybu.
Na přístroj by měly být běžně dostupné náhradní díly (takže žádného exota).
Co se týče financí, jsem ochoten dát za přístroj 30tkč (s mlýnkem bych se rád vešel do 35). Když se vejdu níže, budu rád - ale zároveň nechci okleštěnou nebo poddimenzovanou mašinku, ptž už teď je mi jasné, že by mne to když ne hned, tak určitě časem mrzelo. Rád bych za ty peníze "něco". Co jsem se tak dočetl, tak bych na základě mých požadavkou asi potřeboval HX s dostatečnou kapacitou? Šlauch na horkou vodu (čaj) nepotřebujeme. Asi už bych chtěl E61, non-Al-boiler, PID...
Přemýšlel jsem o ISOMAC Tea (tam mne ale dosti odradily zkušenosti zdejších majitelů - chci přítroj po zakoupení používat a ne si na něm dělat výuční list), Rocket je asi mimo budget, u Bezzery se mi nelíbí systém ovládání trysek (chtěl bych otočné kolečko).
Mlýnek asi Rocky? .....i když se zde taky našly negativní reakce
Poradíte, nasměrujete...?