Jaké espresso za +- 10 000Kč???
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Jaké espresso za +- 10 000Kč???
Zdravím.
Hodlám koupit espresso, ale vůbec nevím jaké. Mělo by být kolem 10ti, 12ti tisíc. Počítám, že se na něm udělá alespoň 15 šálků denně. Prosím o radu, jaké vybrat. Jak tak sleduji na internetu, nejvíce v pohodě (kvalitní) vypadají značky AEG a DeLonghi. Díky moc.
Hodlám koupit espresso, ale vůbec nevím jaké. Mělo by být kolem 10ti, 12ti tisíc. Počítám, že se na něm udělá alespoň 15 šálků denně. Prosím o radu, jaké vybrat. Jak tak sleduji na internetu, nejvíce v pohodě (kvalitní) vypadají značky AEG a DeLonghi. Díky moc.
- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
Re: Jaké espresso za +- 10 000Kč???
1/ Chceš manuál nebo automat?
2/ V těch +/-10tis. počítáš i s mlejnkem?
2/ V těch +/-10tis. počítáš i s mlejnkem?
Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
Je mi de facto jedno, jestli manual nebo automat. Je mi ale jasne, ze za 12K nejaky slusny automat je problem..). Hlavne at to dela dobre presso a neco to vydrzi (je co nejmene poruchove), ma jednoduchy a bezproblemovy provoz. Nepotrebuju latte a dalsi podobne veci, jen presso..
Jsem uplny amater, takze nevim, jestli mlynek jo/ne. Necham si poradit "od nuly"..
Jsem uplny amater, takze nevim, jestli mlynek jo/ne. Necham si poradit "od nuly"..
- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
Tady je nějaká inspirace: viewtopic.php?f=24&t=91&st=0&sk=t&sd=a
Co se týče manuálů, mně osobně se v této cenové kategorii líbí robusní Gaggia Classic a modely řady Baby, což odpovídá těm +/-10tis. Mlýnek je na espresso minimálně stejně důležitý jako mašinka, takže jít aspoň do Gaggia MDF, popř. dle financí ještě do něčeho lepšího. Na zmíněné "stroje" jsou tady v PrimaCafe i nějaká hodnocení, spousta dalších informací je na webu v AJ.
Co se týče manuálů, mně osobně se v této cenové kategorii líbí robusní Gaggia Classic a modely řady Baby, což odpovídá těm +/-10tis. Mlýnek je na espresso minimálně stejně důležitý jako mašinka, takže jít aspoň do Gaggia MDF, popř. dle financí ještě do něčeho lepšího. Na zmíněné "stroje" jsou tady v PrimaCafe i nějaká hodnocení, spousta dalších informací je na webu v AJ.
Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
Také bych chtěla koupit kávovar (pákový) přibližně v této cenové relaci. Mám na mysli kolem 10 tis. za přístroj včetně mlýnku. Můžete mi, prosím, poradit, zda je lepší koupit kávovar se zabudovaným mlýnkem nebo mlýnek zvlášť? A jaký máte názor na ruční mlýnek a používáte ho někdo?
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Ruční mletí je imho pruda. Soudím, že nejlépe je koupit zvlášť mlínek a zvlášť kávovar. Do automatu bych nešel :)
Sice nevím co znamená "imho pruda", ale ruční mletí asi nedoporučujete. Automat určitě nechci. Rozmýšlím mezi Ariete Roma de Luxe 1329 a Gaggia espresso colour (nebo nějakou Gaggií v podobné cenové relaci).
-
- silně pokročilý
Na oba strojky jsou tu tuším recenze a měly by být kvalitní. Takže jr to taky otázka, co se líp hodí do kuchyně 

A nevěděl byste náhodou jaký je rozdíl mezi Ariete de luxe 1329 a Ariete Roma plus 1329.1 případně Ariete Roma 1315? Kromě barvy a ceny.
- morseee1
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
rozdiel pokial som si mohol vsimut je ze pluska ma navyse teplomer vody v bojlery ... ja mam tuto verziu a som spokojny .. dava to dobru informaciu (aj ked +- 5 stupnov presnost)
hned je vidno, jak je na tom ked sa robi para, alebo zohrieva prvy krat kavovar .... clovek vie co sa v nom deje
doplnene ...
rozdiel vo farbe tusim nie je .. su z kazdeho po dve moznosti
strieborna a antracit (niekde uvadzane ako cierna)
hned je vidno, jak je na tom ked sa robi para, alebo zohrieva prvy krat kavovar .... clovek vie co sa v nom deje

doplnene ...
rozdiel vo farbe tusim nie je .. su z kazdeho po dve moznosti
strieborna a antracit (niekde uvadzane ako cierna)
Naposledy upravil(a) morseee1 dne pát 08. srp 2008 13:52:36, celkem upraveno 1 x.
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
myslim, ze rozdiel medzi Roma DeLuxe a Roma Plus uz je popisany pri clanku o Ariete Roma DeLuxe ale mozem zopakovat, ze DeLuxe verzia ma nerezovu paku, nerezovu mriezku odkvapavaca a nerezovu plosku na ohrievanie salok a zda sa mi ze Plus verzia nema ani ukazatel teploty vody. Hlavny rozdiel je ale preve v tej pake a jej vyhotoveni. Roma Plus ale posoby velmi lacnym dojmom (plasty, paka, spracovanie), DeLuxe uz vyzera o dost serioznejsie. Ked som kupoval svoju, tak mi najprv omylom (aspon dufam) zaslali verziu Plus a veru by som ten kavovar nechcel, posobi prilis hrackarsky.Dany píše:A nevěděl byste náhodou jaký je rozdíl mezi Ariete de luxe 1329 a Ariete Roma plus 1329.1 případně Ariete Roma 1315? Kromě barvy a ceny.
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
-
- více pokročilý
z obrazku aj z popisu mas Roma DeLuxe a nie Roma Plus, tak neviem ...morseee1 píše:rozdiel pokial som si mohol vsimut je ze pluska ma navyse teplomer vody v bojlery ... ja mam tuto verziu a som spokojny .. dava to dobru informaciu (aj ked +- 5 stupnov presnost)
Doplnene
Roma Plus je tusim len v slonovej kosti, Strieborna alebo Antracit (cierna) je de Luxe verzia
Zdenok
[/size]
[/size]
Tak z obchodu mi odepsali:
typ Ariete Cafe Roma Plus 1329.1 je starší model s
barvou krémovou do žluta. Ariete Roma De Luxe 1329
antracit a stříbrný jsou novější modely s
vypracovanějším designem s ručičkovým
teploměrem pro okamžitou kontrolu teploty a s lepší
masivnější pákou s novějším
termokrémovačem pro bohatší pěnu espressa.
typ Ariete Cafe Roma Plus 1329.1 je starší model s
barvou krémovou do žluta. Ariete Roma De Luxe 1329
antracit a stříbrný jsou novější modely s
vypracovanějším designem s ručičkovým
teploměrem pro okamžitou kontrolu teploty a s lepší
masivnější pákou s novějším
termokrémovačem pro bohatší pěnu espressa.
- morseee1
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
zdenok píše:z obrazku aj z popisu mas Roma DeLuxe a nie Roma Plus, tak neviem ...
sorry mam de luxe, len som sa sekol.. malo tam byt de luxe a nie plus ....
sorry za zmatok ... a dakujem za upozornenie ...
Stále všude píšete o důležitosti kvalitního mlýnku. Ariete de Luxe 1329 je můj favorit, recenze tady jsou dobré, jen mi stále vrtá hlavou jedna věc. Jedním z ukazatelů kvality je určitě cena. Tento kávovar jak jsem se dívala se dá pořídit kolem 6500 Kc. Když budu předpokládat kvalitní mlýnek v tomto kávovaru, pak mi přijde tato cena podezřele nízká. Většinou tady doporučujete mlýnek minimálně Gaggia MDF-ten stojí kolem 5tis. Takže buď musí být mlýnek v Ariete o hodně horší, nebo musí být šizený presovač. Je to tak nebo uvažuju špatně?
Ráda bych se také na kávovar než ho koupím podívala někde v kamenném obchodě-mohl byste mi někdo poradit, kde by mohl být co nejblíž Českých Budějovic nějaký kamenný obchod? Děkuji za všechny rady a připomínky.
Ráda bych se také na kávovar než ho koupím podívala někde v kamenném obchodě-mohl byste mi někdo poradit, kde by mohl být co nejblíž Českých Budějovic nějaký kamenný obchod? Děkuji za všechny rady a připomínky.
-
- silně pokročilý
Esli to má ten crema - werk, tak kvalita mletí nehraje podstatnou roli.
Jestli crema-werk je ten napěňovač co udělá pěnu z čehokoliv, tak ten nechci.
- morseee1
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
ma to ten crema werk
, ale riesenie je jednoduche, vzhladom na profi rozmer paky, nie je problem zohnat profi misky zelanych velkosti priamo v primacafe .... osobne som to tak urobil, a nelutujem

-
- více pokročilý
presne tak, tiez som vymenil original misku za dokupenu profi z pruzinou (aj ked nie z primacafe) a fungujem v pohode. Akurat pri mlynceku som si zmenil nastavenie nulovej polohy (jednoduchy ukon) tak aby sa dalo mliet o nieco jemnejsie ako je nastavenie od vyroby (inak mi voda pretekala prilis rychlo). Sam majitel tychto stranok mal tento kavovar odskusany u seba a pokial mi je zname jeho vyjadrenie tak nemal k mlynceku nijake vazne vyhrady a ku kavovaru rovnako.
Zdenok
[/size]
[/size]
Zdravim
poradi nekdo jakej presovac do 10000kc urcite Automat, ale asi bude zalezet taky na designu pritelkyne je vybirava
diky
poradi nekdo jakej presovac do 10000kc urcite Automat, ale asi bude zalezet taky na designu pritelkyne je vybirava

diky