Předem se omlouvám za položený dotaz. Chápu, že zdejší fórum řeší spíše sofistikovanější problematiku, ale jste asi jediný žijící fórum o tohoto druhu v ČR.
Tak nějak se snažím pročítat zdejší fórum a docházím k poznání, že pravděpodobně nelze připravit alespoň trochu ucházejí pitelné kafe/kávu v domácích podmínkách.

K mému problému. Manželka bude mít v létě kulatiny. Má ráda dobré latté a tak mi napadlo koupit jí nějaký přístroj, který by ji dané přání splnil. Co bychom pro ně neudělali, že pánové.
Jestli jsem dobře pochopil info zde, tak nejlepší a asi jediná správná káva se připraví ze zrní namletého na správnou zrnitost, max. 1min před spařením v nějakém pákovém přístroji. Nevím jestli bude mít touhu s každým novým druhem kafe zkoumat správnou zrnitost a sílu napěchování páky. Stejně tak nevím jak dlouho se pak připraví třeba 4 kávy, přijde-li návštěva.
Další volbou je tedy automat. Dle zdejších informací jde o více, či méně drahé přístroje, které simulují přípravu kávy, která však není k pití. Můj dotaz by tedy zněl. Pokud se budeme bavit o cenové relaci třeba 15 +-5 kKč, lze s takovým přístrojem uvařit latté, či cappucino, které bude, řekněme, pitelné?
Nerad bych, aby to znělo nějak arogantně vzhledem ke zdejším členům fóra. Chápu, že nepřipravím kávu jako v profesionální kavárně. Na druhou stranu na vesnici takových kaváren také moc není a i ve městě člověk často narazí na kávu podivnou. Takže pak by třeba nemusel být problém si uvařit kávu, která by mohla býti srovnatelná, či lepší vzhledem k dostupným alternativám.
Zatím jsem to konzultoval ve Datartech. V jednom mi striktně doporučili Delongi. Prý ostatní jim ani na paty nešlahají. A jen Delongi umí vyrobit mléčnou pěnu vypadající, jako pěna na kávu. Ve druhém den poté v Praze mi doporučili Krups asi cca za 13-14kKč. A že Delongi je jen design bez funkčnosti.
Děkuji za jakoukoli informaci, či podnět kudy hledat. Zdejší výběry jsem četl, ale přišlo mi, že se týkají spíše kávovarů do 5kKč.
S pozdravem Georg Black.