Zvažuji koupi kávovaru Bezzera a rozhoduji se mezi DUO MN, DE a Mitica TOP PID...HX. Jsem v oblasti podobných kávovarů začátečník. Jedná se mi o to, že kávovar budu využívat k trochu protikladným účelům, tzn. k přípravě pár káv deně pro vlastní potřebu a za druhé k občasnému stánkovému prodeji, protože vlastním pražírnu a chci objet pár kulturních akcí v roce. O kávovaru HX jsem se dočetl, že je celkem vhodný pro nepřetržitý výdej, ale jak je tomu u tohoto Duálu, to jsem se nikde nedočetl. Dostanu ho na limit, při nepřetržitém výdeji? nebo i kávový bojler u DUa bez problémů zvládne takovou žátěž?
Prosím o radu.
Bezzera DUO MN, DE
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- dslecinka
- více pokročilý
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: Bezzera DUO MN, DE
Duo je v pohodě, kontinuální výdej mu problém dělat nebude. Je parádně teplotně stabilní, jen je to vevnitř kastle všecko strašně namačkaný, takže opravy jsou poněkud náročnější. Komponenty podobné, kvalitní, u displeje se hušují zakázkovou výrobou (a není to Gicar) a prej by měl vydržet.
Pokud by to mělo být na venkovní prodej, asi bych uvažovala spíš o variantě s grupou BZ, čili DUO DE. S E61 grupou je trochu víc práce (mazání, nedá se vlastně úplně vyčistit, protože tím se odplaví mazivo ventilů) a manžel tvrdí, že u tmavěji praženého espresso zrna je i BZ grupa s trochu strmějším nárůstem tlaku úplně v pohodě, přičemž benefit teplotní stability bez ohledu na venkovní podmínky (E61 je holt relativně citlivá na okolní teplotu, průvan a tak).
Nicméně Duo/Matrix je v prodeji příliš krátce na to, aby se dalo prohlásit, jak moc spolehlivé mašiny to jsou.
*BZ 13 a BZ 16 jsou na tom, co se spolehlivosti týká (v poslední revizi kohoutů páry), velmi dobře, mohu s klidem doporučit.
Pokud by to mělo být na venkovní prodej, asi bych uvažovala spíš o variantě s grupou BZ, čili DUO DE. S E61 grupou je trochu víc práce (mazání, nedá se vlastně úplně vyčistit, protože tím se odplaví mazivo ventilů) a manžel tvrdí, že u tmavěji praženého espresso zrna je i BZ grupa s trochu strmějším nárůstem tlaku úplně v pohodě, přičemž benefit teplotní stability bez ohledu na venkovní podmínky (E61 je holt relativně citlivá na okolní teplotu, průvan a tak).
Nicméně Duo/Matrix je v prodeji příliš krátce na to, aby se dalo prohlásit, jak moc spolehlivé mašiny to jsou.
*BZ 13 a BZ 16 jsou na tom, co se spolehlivosti týká (v poslední revizi kohoutů páry), velmi dobře, mohu s klidem doporučit.
- DaveK
- kávovar: Bezzera Duo DE
- mlýnek: Eureka Zenith 65E HS
Děkuji za info, tím se nám výběr zužuje na DUO DE, kvůli požadavku na nádržku i pevné připojení vody, navíc manželka je zvyklá ze Starbucksu na tlačítka, s tou spolehlivostí to holt asi risknu.
Děkuji
Děkuji
- mrqua
- kávovar: Bialetti
- mlýnek: Domo
Chcem sa spýtať, či ste nakoniec kúpili Bezzera DUO DE a ak áno či ste spokojný.
Marcel
Marcel
- lukky78
- více pokročilý
- kávovar: DeLonghi, Catler ES 8012, Bezzera Magica, Rocket R Nine One
- mlýnek: Compak K3 Timer, Porlex Tall
Za mne jednoznačně Duo DE a to z toho důvodu, že oproti Duo MN:
Dohřívání hlavy el.odporem, větší tepelná stabilita (MN nemá - hlava se dohřívá pouze z kotle).
Nastavení automatické preinfuze.
L.
Dohřívání hlavy el.odporem, větší tepelná stabilita (MN nemá - hlava se dohřívá pouze z kotle).
Nastavení automatické preinfuze.
L.
Že jsem tu lezl :-)
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Konečně je hlava BZ řízena PIDem, původní termostat +- 2C byl špatný. Tam se o stabilitě nedalo mluvit.
Údržba je opravdu minimalistická.
Údržba je opravdu minimalistická.