hledám pákový kávovar v cenové relaci +- 30 tis. Kč. Problém je, že můj bar je omezen na hloubku – do 40 cm. Takže hledám mašinu, co jde dorazit až ke zdi, kabel z ní vede bokem nebo dolů a má max 43 cm (3 cm přesah bych musel něcím kompenzovat), ideálně pod 40 cm.
Nejdříve jsem uvažoval o Rocket Appartemento, ale to by trochu přesahovalo. Nicméně je to pouze HX stroj bez PID a jiného nastavování.
Pak jsem objevil QuickMill Alexia EVO. Nikde se o něm moc nepíše, tady na PC vůbec. Sice nemá HX, ale zaujalo mne to, že má PID, izolovaný bojler a nastavování tlaku. A zároveň má pod 40 cm (teda pokud v popiskách neprohodili výšku a hloubku).
Nemůžu se pořád rozhodnout, zda tedy E61 s HX nebo bez. U HX netuším, jak moc náročné je udržet a sledovat teplotní stabilitu v porovnání se strojem bez HX. Momentálně vlastním Lelit PL41TEM, takže jsem zároveň zvyklý na PID a laboruju s teplotou a často střídám druhy kávy. U toho Lelitu dělám i mléčné nápoje, čekání na nahřátí páry mi nepřipadá tak hrozné (dělám max 3–4 mléčné nápoje za sebou).
Potřeboval bych tedy poradit, jak by vypadal přechod z toho Lelitu na ten Rocket (hlídání teploty, apod), kterého se trochu bojím a nevím, jestli to při tom počtu mléčných nápojů není předimenzované.

Alexia (https://www.coffeeitalia.ie/quick-mill-alexia-evo.html) se mi líbí také, tam asi vím co očekávat. Pokud o něm víte něco více, nebo znáte ještě nějaký podobný kávovar jako je Alexia EVO (velikost, funkce), tak sem s ním.
PS: U některých kávovarů jsem se dočetl, že musí být umístěné min. 10 cm ode zdi. U Rocketa to v manuálu není, u Alexie nevím. To je taky pro mne nezanedbatelný parametr.
Díky.