Mám Gaggia Classic Plus - bez modifikací, neumím to a netroufám si. Jako startovací kávovar na dva roky posloužil (tímto ho i nabízím k prodeji, voda pouze z reverzní osmózy, pravidelné čištění, funguje jako když jsem jej koupil, žádná závada).
Co mě ale po těch dvou letech vadí: Výdejník páry je šílený, ale malovat jsem se naučil. Hrnky mi nenahřeje ani když ho nechám zapnutý 30 minut (a musím ho třikrát zapnout, protože se po 10ti minutách vypne). Druhé cappuccino je problém, třetí a další v řadě nemožné, navíc dost trvá, než se vyrobí pára. Teplota mi přijde malá a tlak často taky, musím čekat na specifické okno po druhém nebo třetím zapnutí, které trvá asi 30 vteřin, to má tlak nejideálnější a pak to je alchymie. Zkrátka moc starostí, chci zapnout kávovar, za 20 minut dojít a udělat si skvělé espresso a cappuccino.
Požadavky na nový kávovar:
1) Rozpočet 20-30 tis.
2) Pára na cappuccino ihned a na 2 a víc po sobě (většinou však jen 2)
3) Denní výdej 4-6 káv (mix espresso a cappuccino, pro manželku vždy cappuccino

4) Dobré nahřátí šálků, víc si ho nahřeju vařící vodou než tím, co mi nahřeje Gaggia
5) Kávovar se automaticky nevypne po X minutách nečinnosti
6) Mlýnek mám MDF od Gaggia, celkem spokojenost, ale klidně pořídím jiný pokud bude potřeba.
7) Lepší výdejník páry (to je asi každý, který je jiný než Gaggia)
Vychází mi Rancilio s PID případně Ascaco, ECM nebo Rocket Espresso, ale nevím jaký je mezi nimi rozdíl, možná bude stačit Rancilio