včera v noci vďaka tomuto fóru som nešiel spať o 23.00 hod., ale až ráno o 04:15hod.

EDIT: Nenašiel som tu nič o LA SPAZIALE S1 DREAM, tak som založil nové téma, dúfam že som mohol.

Máme doma pákovačku BIALETTI a k tomu nejaký mlynček CZ výrobcu DOMO. Káva nič moc, ale dá sa.
Žijeme v Taliansku v Merane a mať takúto zostavu doma je doslova ostuda.
Včera v noci som začal niekde u setu Rancilio Silvia V6 2020 Black + Rancilio Rocky D Black, ale po prečítaní všetkých postrehov a rád, som sa rozhodol.
Prehľadal som celé fórum, ale nenašiel som nič o LA SPAZIALE. Prezrel som mašiny značiek Bezzera, Expobar, QuickMill.
Môj výber:
La Spaziale S1 Dream v červenom s napojením na vodu + Mazzer Mini Filter v červenom-od susedov z Venecie.
Pôvodne som chcel k tomu mlynček fiorenzato f4e nano, ale NEVIEM ho nikde tu v Taliansku kúpiť! Divné.
Pri dnešnom kurze koruny zostava za 77000 Czk. Hovorím si, skúsim to prebrať s manželkou ráno po tej hnusnej káve, možno ma nezabije. Začal som obrázkami a videami. Nakoniec cenou. Nezabila ma a na moje počudovanie to prešlo.
Samozrejme je to dosť peňazí a preto som chcel mašinu, ktorá bude pripojená priamo na vodu-tam je trochu problém nakoľko musím ťahať cca.2.5m a popod jeden prah dverí, ale myslím že tam stačí tenká plastová hadička ako prívod. Mám tu vodára známeho, tak dúfam že to nebude problém. Bál som sa modelu La Spaziale S1 Dream T - kde býva problém pretekania vody v spojovacom ventile vzadu.
Rozmermi som tak trochu čo sa týka výšky tiež obmedzený, takže klasické mlynčeky čo majú cez 0.5m neprichádzajú do úvahy. Viď foto.
Chcem Vás ale poprosiť o radu, či po mechanickej stránke sa môžem spoľahnúť na túto značku, alebo v tej cene vybrať radšej niečo iné?
Beriem to ako investíciu min. na 10 rokov.
Ešte som zabudol napísať, že denne nie viac ako 10káv, z toho 1-2x capuccino. Klasické esspresso, double espresso.
Ďakujem za každú radu a pripomienku
S pozdravom
Marcel