cca 10 rokov pouzivam Rancilio Silviu s Rockym a zacinam poskulovat po nejakom upgrade na E61. Tony citania for mam za sebou, nejaku predstavu uz mam, len ked som to hodil do kalkulacky, tak mi vysiel rozdiel (po predaji sucasneho riesenia) vyse 1200€ - ak nie viac a dostal som sa k otazke, ci mi vobec stoji upgrade za tie peniaze (viem, je to subjektivne a individualne, aj ked rada niekoho, kto presedlal z Silvie / Gaggie Classic na nieco s E61 hlavou pomoze). Mlieko nepenim, pouzivam stroj cisto na espresso, cerstva kava je samozrejme zaklad, prazenie tmavsie (full city ++). Do kaviarni moc nechodim, skusil som teraz zopar krat, nech spravia kavu z profi masiny na porovnanie s domacou a veru som si rovno zaspominal na super kavicku zo Silvie doma...

Po vyluceni HX masin mi ostali v uzsom vybere Unica PID, ECM Classica PID a QM Alexia Evo, pripadne pockat cca mesiac na QM La Certa PID (z imprezza.de). Co som zatial cital porovnania, tak z tohto vyberu mi asi najlepsie vychadza Alexia (pripadne ta La Certa PID). K tomu bud Eugenicu Mignon Specialita, pripadne Niche Zero. Alebo mozno netreba investovat do E61, ale vymenit Rockyho za nieco ine..
Za kazdu pripadnu radu/tip vopred dakujem