předně jsem rád, že se mi napodruhé podařilo zaregistrovat do vašeho prima Prima Café fóra - systému se asi nelíbí má e-mailová adresa a první pokus zrušil. Ale nyní k věci:
Aktuálně mám plastový brown-water-maker ETA Creamy, podle všeho licenční Ariete nějakéčíslo. Nebudu ho kdovíjak chválit, i když se dá říct, že ta hnědá voda nemá daleko ke kávě, ač má určitě nahony kus k espressu. Kupuju většinou zrnkové hypermarkety od Lavazzy, semtam si zajdu pro zrnkového New Yorka Extra s příměsí JBM (velmi mňam.) Melu na ručním mlýnku z Tesca...ještě nezvracíte? Já si ten rituál za onoho půl roku, co tyhle srandičky mám, docela zamiloval a ta vůně mi nedá spát...

Očekávám však lehký příliv investic a porozhlížím se po něčem, co by bylo k espressu tak na půl cesty. Gaggia mne jako značka velmi oslovuje a vzhledem k faktu, že se necítím na Baby Twin, Gaggia Pure by se mi na stolku vyjímala náramně. K ní jsem se rozhodl pořídit mlýnek MM id stejnojmenného výrobce. Takže jen čekám, až přijdou peníze a jedem!
Ale...
Myslíte, že poznám rozdíl v chuti a konzistenci výsledného nápoje? Předesílám, že chuťové buňky mám a na dobrou kávu si potrpím, leč na ni musím do kavárny. Domácí pressovač je fajn doplněk pro návštěvy, ale i pro single chvíle pohody. Z technických údajů usuzuji, že Pure je opravdu někde jinde, než ten můj bazmek. Přesto - našel by se někdo znalý, aby popsal významnější rozdíly a jejich roli na výsledku? Já jen vím, že konečně budu mít vypouštěcí kanálky z páky ve tvaru té podkovičky, což se mi hrozně líbí (pardon za lehkou infantilitu

A věc zatím poslední - vyplatí se koupit si nadoma pořádný tamper, nebo se lze spokojit s nylonovým?
Díky všem za ochotu pomoci a protože nerad chci něco zadarmo, posílám odkaz na fotky z loňské presso parade v brněnské Olympii, kde jsem se s aparátem motal docela dlouho, ne b tak nádherné stroje jistě už dlouho nikde neuvidím.
http://www.flickr.com/photos/czeightyfo ... 042389829/