Gaggia Espresso Color
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Gaggia Espresso Color
Stále živé téma s tímto kávovarem je zde:
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... &start=160
Zhruba před rokem jsem se chystala ke koupi pákovky okolo 5 tis, rozhodovala jsem se mezi Gaggia Espresso Color, Delongi EC 155 a Saeco Via Veneto. Tímto vím děkuji, že jste mi pomohli rozhodnout se pro Gaggii. Teď už je tato krásná Italka takřka členem domácnosti.
Přístroj vypadá nádherně (červená barva), páka je robustní, je třeba trochu síly na utáhnutí. Děláme tak 5 káv denně, zatím bez poruch. Kávu kupujeme většinou zde (obvykle Santos či Salvador), takže když mi náhodou dojde a použiju Lavazzu nebo nedej bože Tchibo, kroutí se mi pusa. Do nedávna jsme si kupovali kávu už umletou, poslední zásilku už mele manžel. Objevil se totiž u nás prastarý mlýnek na kávu, ještě z první světové. Dá se na něm nastavit hrubost, což je hlavní, ale k umletí i malého množství kávy je potřeba hodně síly (což můj muž má, z mletí se mu stala oblíbená kratochvíle, odreagovává se tím především když se naštve).
Trysku na pěnění mléka nepoužívám (marně přemýšlím, jestli jsem ji u Gaggie alespoň vyzkoušela). Kávu piju bez mléka a když chce návštěva laté, našlehám pěnu mini šlehačem z Ikea (u minulé pákovky Rowenty jsem se o to párkrát pokusila napěňovací tryskou, vždy s nevalných úspěchem, přešla jsem na šlehač).
Jediná nevýhoda, pro kávomilce podstatná - z přístroje brzy teče káva příliš horká (ještě jsem ji neměřila, už jsem se chystala, ale nenašla jsem vhodný teploměr). Čímž pádem se neudělá pravá crema. To by mi tak nevadilo, jelikož používám to napěňovací šidítko, co udělá pěnu na všem (i na Tchibu). Horší je to s chutí, což se ukáže když je přístroj dlouho zapnutý (dělání několika káv za sebou), takže dělám 3 kávy a na chvilku vypnu.
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... &start=160
Zhruba před rokem jsem se chystala ke koupi pákovky okolo 5 tis, rozhodovala jsem se mezi Gaggia Espresso Color, Delongi EC 155 a Saeco Via Veneto. Tímto vím děkuji, že jste mi pomohli rozhodnout se pro Gaggii. Teď už je tato krásná Italka takřka členem domácnosti.
Přístroj vypadá nádherně (červená barva), páka je robustní, je třeba trochu síly na utáhnutí. Děláme tak 5 káv denně, zatím bez poruch. Kávu kupujeme většinou zde (obvykle Santos či Salvador), takže když mi náhodou dojde a použiju Lavazzu nebo nedej bože Tchibo, kroutí se mi pusa. Do nedávna jsme si kupovali kávu už umletou, poslední zásilku už mele manžel. Objevil se totiž u nás prastarý mlýnek na kávu, ještě z první světové. Dá se na něm nastavit hrubost, což je hlavní, ale k umletí i malého množství kávy je potřeba hodně síly (což můj muž má, z mletí se mu stala oblíbená kratochvíle, odreagovává se tím především když se naštve).
Trysku na pěnění mléka nepoužívám (marně přemýšlím, jestli jsem ji u Gaggie alespoň vyzkoušela). Kávu piju bez mléka a když chce návštěva laté, našlehám pěnu mini šlehačem z Ikea (u minulé pákovky Rowenty jsem se o to párkrát pokusila napěňovací tryskou, vždy s nevalných úspěchem, přešla jsem na šlehač).
Jediná nevýhoda, pro kávomilce podstatná - z přístroje brzy teče káva příliš horká (ještě jsem ji neměřila, už jsem se chystala, ale nenašla jsem vhodný teploměr). Čímž pádem se neudělá pravá crema. To by mi tak nevadilo, jelikož používám to napěňovací šidítko, co udělá pěnu na všem (i na Tchibu). Horší je to s chutí, což se ukáže když je přístroj dlouho zapnutý (dělání několika káv za sebou), takže dělám 3 kávy a na chvilku vypnu.
- zunicka
- více pokročilý
- Příspěvky: 168
- Registrován: ned 13. pro 2009 15:29:40
- bydliště: Žilina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Colour
Bibi, ja ma Gaggia Espresso Dose a robim to takto> Pred tym ako ides robit kavu, odpusti vodu az dokym nezacne blikat kontrolka nahrievania. Ked zacne svietit kontrolka,ze uz je to nahriate, pockaj asi pol minuty a spusti extrakciu. Vtedy kava vobec nebude horuca-jej teplota bude okolo 67C. Ak spustas extrakciu pocas nahrievania, vtedy je mozne ze mas prilis horucu kavu.
Trysku z Gaggie urcite vyskusaj, robi super penu ako na capuccino tak aj na latte....
Trysku z Gaggie urcite vyskusaj, robi super penu ako na capuccino tak aj na latte....
Re: Gaggia Espresso Colour
Hurááá, právě jsem si rozbalil svou novou lásku - mluvím o Gaggii Color - teda on je to dárek pro manželku, ale do vánoc se to ještě musím naučit, abych jí pod stromeček vyťal do hrnku fenomenální požiteček:-)
Přišla mi ze zjevých důvodů do práce. No, seběhnul se kolem kancl plný programátorů-chytráků, tak jsem byl ve své oblíbené pozici, člověka který vysvětluje něco čemu vůbec nerozumí o čem jen fakt hodně v posledním měsíci četl:-) Takže za blbce:-)
Teda já už kdysi preso vařil - dělal jsem na škole brigádu v internetové kavárně. Když si vzpomenu co jsem servíroval za lavóry po tříminutové instruktáži, jak jsem bral PODy z veliké kartónové krabice, co tam prostě jen tak otevřená ležela - no když jsem pak četl o opravdové přípravě presa, musel jsem se stydět. Ale už je to promlčené, už mě nemůžete zastřelit:-)
Tak teda zpět ke Gaggii.
První dojmy jsou zatím vysoce pozitivní, trošku jsem se obával toho plastu, protože už jsem jednou koupil mobil, který byl na obrázcích nádherný ale pak naživo vypadal jak plastová hračka pro děti. Tak u téhle Gaggie to rozhodně není ten případ, povrchová úprava je trošku jak metalíza, no prostě vypadá šik.
Marně jsem hledal něco plastového na hlavě nebo hlavní části páky (kromě držadla a toho cmrndátka, kterým teče kafe). Vypadá prostě profi. Někde jsem tady na fóru četl, že je tam nějaký problémový plastový díl, který se může časem nebo při přílišném zatažení ulomit a který taky mj. zpomaluje nahřívání páky. Já nic takového nenašel.
Zatím jediná mírně negativní věc, co mě udeřila do oka je, že kávovar je tak lehký, že když jsem jen zkusmo utáhl páku, tak mi celý odjel po stole. Ale s tím se asi naučím žít, navíc se to ještě předpokládám nepatrně zlepší až přibude kilo vody a taky se to asi postupně trošku vychodí.
Teď mám jen dilema, protože jediné kafe, co tady mám je mletá jihlavanka z obchoďáku a nevím jestli se vůbec mám pokoušet z ní dělat preso nebo to dnes vydržet a na zítra koupit aspoň nějakou zrnkovou než bude hotová objednávka u Prima Cafe. Grrr, no vím, že mě to asi jen otráví - teda ten výsledek, ne samotné kafe - ale asi to stejně aspoň zkusím:-)
Přišla mi ze zjevých důvodů do práce. No, seběhnul se kolem kancl plný programátorů-chytráků, tak jsem byl ve své oblíbené pozici, člověka který vysvětluje něco čemu vůbec nerozumí o čem jen fakt hodně v posledním měsíci četl:-) Takže za blbce:-)
Teda já už kdysi preso vařil - dělal jsem na škole brigádu v internetové kavárně. Když si vzpomenu co jsem servíroval za lavóry po tříminutové instruktáži, jak jsem bral PODy z veliké kartónové krabice, co tam prostě jen tak otevřená ležela - no když jsem pak četl o opravdové přípravě presa, musel jsem se stydět. Ale už je to promlčené, už mě nemůžete zastřelit:-)
Tak teda zpět ke Gaggii.
První dojmy jsou zatím vysoce pozitivní, trošku jsem se obával toho plastu, protože už jsem jednou koupil mobil, který byl na obrázcích nádherný ale pak naživo vypadal jak plastová hračka pro děti. Tak u téhle Gaggie to rozhodně není ten případ, povrchová úprava je trošku jak metalíza, no prostě vypadá šik.
Marně jsem hledal něco plastového na hlavě nebo hlavní části páky (kromě držadla a toho cmrndátka, kterým teče kafe). Vypadá prostě profi. Někde jsem tady na fóru četl, že je tam nějaký problémový plastový díl, který se může časem nebo při přílišném zatažení ulomit a který taky mj. zpomaluje nahřívání páky. Já nic takového nenašel.
Zatím jediná mírně negativní věc, co mě udeřila do oka je, že kávovar je tak lehký, že když jsem jen zkusmo utáhl páku, tak mi celý odjel po stole. Ale s tím se asi naučím žít, navíc se to ještě předpokládám nepatrně zlepší až přibude kilo vody a taky se to asi postupně trošku vychodí.
Teď mám jen dilema, protože jediné kafe, co tady mám je mletá jihlavanka z obchoďáku a nevím jestli se vůbec mám pokoušet z ní dělat preso nebo to dnes vydržet a na zítra koupit aspoň nějakou zrnkovou než bude hotová objednávka u Prima Cafe. Grrr, no vím, že mě to asi jen otráví - teda ten výsledek, ne samotné kafe - ale asi to stejně aspoň zkusím:-)
Re: Gaggia Espresso Colour
Odpovím si sám
Dopadlo to s mletou jihlavankou, jak jsem očekával. Napoprvé jsem toho tam narval moc, že nešla páka zatánout. Tak jsem se snažil odebrat a krom toho že se mi kafe nalepilo na mokrou hlavu (kávovaru
) a nadělal jsem děsnej brajgl všude kolem, tak toho tam nakonec bylo zase málo. V páce zůstalo blato a hrnek byl bleskem plný něčeho, co připomínalo špinavou vodu...
Na druhý pokus jsem to myslím nadávkoval už celkem obstojně (podle konzistence puku), ale stejně z toho za pár sekund zase tekla voda od nádobí. No a crema? Velmi jemná ... vrstvička čehosi asi přes třetinu hladiny
Ještě, že jsem dal na rady místních a koupil jsem rovnou i mlýnek.
Ale aspoň se musím pochlubit, že se mi napoprvé podařilo celkem uspokojivě napěnit mlíko. Jen s tou tryskou z pannarella bez toho vylepšovacího nástavce. Sice nahoře byla spousta bublin ale po chvíli roztloukání stolu popraskaly a zůstalo něco čemu by se asi nakonec mohlo říkat i mikropěna. V kafi to chutnalo tak příjemně krémovitě.
Ano, ano, v návalu radosti nad napěněným mlékem a novou hračkou jsem to kafe i vypil. Nakonec to nebylo tak zlé.


Na druhý pokus jsem to myslím nadávkoval už celkem obstojně (podle konzistence puku), ale stejně z toho za pár sekund zase tekla voda od nádobí. No a crema? Velmi jemná ... vrstvička čehosi asi přes třetinu hladiny

Ještě, že jsem dal na rady místních a koupil jsem rovnou i mlýnek.
Ale aspoň se musím pochlubit, že se mi napoprvé podařilo celkem uspokojivě napěnit mlíko. Jen s tou tryskou z pannarella bez toho vylepšovacího nástavce. Sice nahoře byla spousta bublin ale po chvíli roztloukání stolu popraskaly a zůstalo něco čemu by se asi nakonec mohlo říkat i mikropěna. V kafi to chutnalo tak příjemně krémovitě.
Ano, ano, v návalu radosti nad napěněným mlékem a novou hračkou jsem to kafe i vypil. Nakonec to nebylo tak zlé.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Espresso Colour
Dobře jsem se při čtení pobavil. Je vidět, že hračka plní svůj účel a jak je vidět asi aj dlouho bude.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Gaggia Espresso Colour
Tak já jsem si ji taky dnes objednal z De a už se nemůžu dočkat. Už víc jak měsíc piju kafe z moca a není to ono.
- JohnMetsn
- Příspěvky: 21
- Registrován: pon 03. kvě 2010 21:14:04
- bydliště: Praha/Nagasaki
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Color
Tu chybu s "nic moc" kavou, nez dojde ta "dobra" jsem udelal take...nema to smysl, vyckejte 

- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Colour
Ale čo by sme nemohli - zastrelím Ťa za to PRESO...dworki píše:no když jsem pak četl o opravdové přípravě presa, musel jsem se stydět. Ale už je to promlčené, už mě nemůžete zastřelit:-)

K Jihlavanke - je dobré začať s nejakou lacnou sr.... kávou, nejde len o peniaze, ale aspon to človeka neláka piť a s kľudným srdcom to dokáže vyliať do výlevky.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Color
Že je picolo nesmysl,snad nemá smysl rozebírat,ale preso je preso,ať už se řekne espresso,presso nebo preso...a ať hodí kamenem kdo ten výraz nepoužívá 
PS: já bych určitě neházel...

PS: já bych určitě neházel...

Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Color
Ja som hňup, ja si kľudne hodím 

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: Gaggia Espresso Color
Tak jsem se konečně stala majitelkou této červené italky.
Gaggii jsem koupila z druhé ruky, ale tak v perfektním stavu, že na ní není jediná známka používání. Paní, co jsem ji od ní koupila říkala, že na ní udělali max. 3 espressa. Cena za kterou jsem ji pořídila byla tak úžasná, že mi ještě teď plesá srdíčko. Cena 1500,- no neberte to
Rovnou jsem zakoupila Durgol a dříve než jsem začala s pokusy jsem provedla očistu.
První pokusy byli hrůzy.. Doma jsem našla zbytky různých káv a všechno jsem to otestovala..abych si ošahala a naučila se manipulovat s pákou, pěchovat atd.. samozřejmě nic hezkého z toho nevyteklo ani jsem to moc nechutnala.. za odpoledne padlo min 20 pokusů všechno skončilo ve dřezu..
První dojmy jsou hodně zmatené. Bude to běh na dlouho trať než se mi podaří udělat ucházející espresso. Ale baví mě to..
Dneska mi dorazila káva z primacafé.. to bylo už jiné kafe.. konečně jsem viděla jak vypadá crema
Bohužel chuť nemohu hodnotit jelikož mě skolilo nachlazení a velká rýma, takže nemám absolutně žádné chuťové buňky. Ale věřím, že chuťově bude úžasná.
Co se týče napěňování mléka, tak to si myslím, že to mi šlo. Hodně jsem toho přečetla takže teoretický postup jsem měla, jen to dostat do ruky..
Chytlo mě latté art.. po 20 pokusech se mi podařilo i něco co vypadalo jako banán..
Jinak zpět k přípravě espressa. Postupovala jsem přesně tak jak tu bylo psáno.. Gaggii jsem nechala 15min nahřát (mám jí tedy zapnutou
skoro celý den) poté jsem odpustila vodu dokud nezhasla kontrolka, po rozsvícení jsem čekala 30sekund a pak 25-30sekund jsem nechala téct vodu přes páku s kávou.. což za tu dobu mi nateklo min 50-60ml... takže do espressa dááleko. Když jsem poprvé zkusila kávu z Primacafé tak za 25 sekund mi opravdu nateklo 30ml. Hurááá.
Jediné na co jsem ještě moc nepřišla. když mám vypnutou trysku na napěňování, myslela jsem, že když otočím kolečkem poteče mi horká voda. Je to tak?? Když otočím kolečkem tak chviličku teče horká voda a po chviličce už neteče nic. Jinak po zapnutí trysky a otočením normálně pára na našlehání mléka funguje.
Jinak první dojmy jsou supr... mašinka je pro mé účely dostačující.. v tuto chvíli mě mnohonásobně převyšuje takže mám na čem pracovat.
Ještě k mašince přibude během týdne mlýnek La San Marco SM90. (také z druhé ruky) Jak jsme se shodli s administrátorem. Tato kombinace vedle sebe bude vypadat velice úsměvně. Ale doufám, že moje potřeby to splní. Potom už budu moci opravdu kompletně experimentovat.
K Vánocům přibude ještě váha, abych si také mohla zvážit přesné množství kávy.
Až budu mít chuťové buňky aktivní a budu mít nějaké další poznatky, tak napíši a něco i nafotím.
Zatím maximální spokojenost a nadšení..
Děkuji tomuto fóru, že jsem si ušetřila zkušenosti z levnými kávovary. A zvolila rovnou Gaggii.
Gaggii jsem koupila z druhé ruky, ale tak v perfektním stavu, že na ní není jediná známka používání. Paní, co jsem ji od ní koupila říkala, že na ní udělali max. 3 espressa. Cena za kterou jsem ji pořídila byla tak úžasná, že mi ještě teď plesá srdíčko. Cena 1500,- no neberte to

První pokusy byli hrůzy.. Doma jsem našla zbytky různých káv a všechno jsem to otestovala..abych si ošahala a naučila se manipulovat s pákou, pěchovat atd.. samozřejmě nic hezkého z toho nevyteklo ani jsem to moc nechutnala.. za odpoledne padlo min 20 pokusů všechno skončilo ve dřezu..
První dojmy jsou hodně zmatené. Bude to běh na dlouho trať než se mi podaří udělat ucházející espresso. Ale baví mě to..
Dneska mi dorazila káva z primacafé.. to bylo už jiné kafe.. konečně jsem viděla jak vypadá crema

Co se týče napěňování mléka, tak to si myslím, že to mi šlo. Hodně jsem toho přečetla takže teoretický postup jsem měla, jen to dostat do ruky..
Chytlo mě latté art.. po 20 pokusech se mi podařilo i něco co vypadalo jako banán..
Jinak zpět k přípravě espressa. Postupovala jsem přesně tak jak tu bylo psáno.. Gaggii jsem nechala 15min nahřát (mám jí tedy zapnutou
skoro celý den) poté jsem odpustila vodu dokud nezhasla kontrolka, po rozsvícení jsem čekala 30sekund a pak 25-30sekund jsem nechala téct vodu přes páku s kávou.. což za tu dobu mi nateklo min 50-60ml... takže do espressa dááleko. Když jsem poprvé zkusila kávu z Primacafé tak za 25 sekund mi opravdu nateklo 30ml. Hurááá.
Jediné na co jsem ještě moc nepřišla. když mám vypnutou trysku na napěňování, myslela jsem, že když otočím kolečkem poteče mi horká voda. Je to tak?? Když otočím kolečkem tak chviličku teče horká voda a po chviličce už neteče nic. Jinak po zapnutí trysky a otočením normálně pára na našlehání mléka funguje.
Jinak první dojmy jsou supr... mašinka je pro mé účely dostačující.. v tuto chvíli mě mnohonásobně převyšuje takže mám na čem pracovat.
Ještě k mašince přibude během týdne mlýnek La San Marco SM90. (také z druhé ruky) Jak jsme se shodli s administrátorem. Tato kombinace vedle sebe bude vypadat velice úsměvně. Ale doufám, že moje potřeby to splní. Potom už budu moci opravdu kompletně experimentovat.
K Vánocům přibude ještě váha, abych si také mohla zvážit přesné množství kávy.
Až budu mít chuťové buňky aktivní a budu mít nějaké další poznatky, tak napíši a něco i nafotím.
Zatím maximální spokojenost a nadšení..
Děkuji tomuto fóru, že jsem si ušetřila zkušenosti z levnými kávovary. A zvolila rovnou Gaggii.

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Gaggia Espresso Color
Gratulujem a užijte si to.
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Gaggia Espresso Color
Tiež gratulujem a som si istý, že rozhodnutie neoľutujete.
Re: Gaggia Espresso Color
Tak já jsem se taky dočkal. I když to tu bylo popsáno tak mě tos stejně překvapilo německá DHL předává na hranicíh zásilky české poště. Já jsem ji koupil přes odkaz který byl ve vlákně Gaggia pure za 129 E a ted je už vyprodaná.
První dojmy super a oproti rowente je teplejší presso. Ale já jsem rowentu nenechával tak dlouho nahřívat, takže by to možná taky bylo na stejno.
Malý problém přece jenom mám kafe jsem si koupil v tchibu espesso sicilian art nechal jsem si ho namlejt o stupen jemněji než normáleně melou na epresso a když mi vytéká z páky tak hroně pění a zostřikuje pěnu těma bočníma vývodama všude okolo. Z pod páky to neteče to jsem si myslel prvně, ted musím držet hrnek zvednutej až k páce jinak je pěna všude. Nevíte kolik má objem hrnek sagafredo ne ten piccolo ten větší. Nemáte někdo neskenovaný český návod a udržbu na Gaggia color nebo pure? Díky
První dojmy super a oproti rowente je teplejší presso. Ale já jsem rowentu nenechával tak dlouho nahřívat, takže by to možná taky bylo na stejno.
Malý problém přece jenom mám kafe jsem si koupil v tchibu espesso sicilian art nechal jsem si ho namlejt o stupen jemněji než normáleně melou na epresso a když mi vytéká z páky tak hroně pění a zostřikuje pěnu těma bočníma vývodama všude okolo. Z pod páky to neteče to jsem si myslel prvně, ted musím držet hrnek zvednutej až k páce jinak je pěna všude. Nevíte kolik má objem hrnek sagafredo ne ten piccolo ten větší. Nemáte někdo neskenovaný český návod a udržbu na Gaggia color nebo pure? Díky
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Color
Predpokladám, že si použil pretlakovú misku (s jediným otvorom zospodu) a nevložil si pod ňu do páky ten čierny plastový dzindzík, preto sa Ti káva rozstrekuje z páky.
S tým objemom šálky to hádam nemyslíš vážne!! To si ho nevieš zmerať sám? (Mám na mysli objem šálky
)
S tým objemom šálky to hádam nemyslíš vážne!! To si ho nevieš zmerať sám? (Mám na mysli objem šálky

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: Gaggia Espresso Color
no s tím hrnkem to nebyla sranda, oměrku nevlastním a ve váze mi došli baterky.
Mě tam jiný misky nedali jen s tím jedním otvorem. Mě to přišlo divný. Až tu bude dworki at prosím napíše kolik misek ke gaggii měl.
Mě tam jiný misky nedali jen s tím jedním otvorem. Mě to přišlo divný. Až tu bude dworki at prosím napíše kolik misek ke gaggii měl.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Espresso Color
A to je veľký problém kúpiť nové baterky? Alebo napr. injekčnú striekačku v lekárni?
Mne je jedno, aké misky si mal v balení, pýtal si sa na problém s rozstrekovaním kávy z páky. V odpovedi som Ti napísal, že pod pretlakovú misku do výpuste máš dať tú čiernu plastovú srandu - dal si?
Mne je jedno, aké misky si mal v balení, pýtal si sa na problém s rozstrekovaním kávy z páky. V odpovedi som Ti napísal, že pod pretlakovú misku do výpuste máš dať tú čiernu plastovú srandu - dal si?
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: Gaggia Espresso Color
tu černou srandu nedal
Re: Gaggia Espresso Color
Tak, s tím čeným bazmektem (čudlíkem) to necáká.
Kolik jste měli misek v balení misek? Já tam mám je n ty dvě přetlakový. Musím pořádně proštudovt balení a návod kolik jich tam správně mělo být.
Kolik jste měli misek v balení misek? Já tam mám je n ty dvě přetlakový. Musím pořádně proštudovt balení a návod kolik jich tam správně mělo být.
Re: Gaggia Espresso Color
Já mám v balení 4 misky. Na jeden šálek, na dva šálky, na Pody a přetlakovou misku..