Tak abych přispěl svou troškou do mlýna

Vlastním tuto mašinku asi tři týdny..mám asi jako všichni krom pár úplně nadšených jedinců na heurece smíšené pocity,
mimochodem jsem tam přispíval též a byl jsme také ještě částečně nadšený..i když ted nebudu tvrdit že jsem vyloženě zklamán..
Prostě mašinka má vlastnosti na které si bud zvyknete nebo poletí z okna jak tu někdo psal..
A ruku na srdce většina těch levnějších..
Já můžu porovnávat z levnější Zelmerem kterého jsme měl napůl ze svou ex přitelkyní..a to vám povím že byla teprve hrůza hrůza..
Ted asi říkate nepoučil se a já bych spíš řekl že ještě nedospěl do drahší a o poznaní lepší mašinky..
Ale zpět k tomuto De Longhi..je fakt že je hlučný a docela vibruje,mě osobně ale šalek netancuje

Prokapává mě také,pokud tedy nezmáčknu tlačítko k nahřívání tryska na napěnění..jinak se drží no a pak pár kapek uklouzne..jinak mléčnou pěnu,šlehá hezky..
To vše beru jako dan za jeho cenu a vzhled který je alespon pro mě moc líbivý..a co si budem povídat v konečné fázi jde hlavně o samotnou kávu..ted už vím co znamená "pseudocrema",tu dělá mašinka znamenitou..
Já přijel ze Španělska takže zhruba vím jak vypadá ta pravá crema (jejich cafe solo má něco do sebe)a chut'
Je to i v kávě a já jsem ve fázi začátečnické a experimentuju,nyní se třeba potýkám z velmi jemně namletou kávou kterou nechce mašinku už brát..jako by neměla sil..ale to už jsem tu psal k ručnímu mlýnku Hario..
Snad mě na to někdo odpoví..
Jinak mé resumé je asi takové..pokud bych mohl kupovat znova šel bych do jiného drahšího stroje ale vycházím z toho co mám a z toho co mám chci maximum a vím že to z toho(alespon relativně) dostanu i přes obět určitých kompromisů..
Všem dobrý kávový šmak!
K.