Prskání u nové Gaggie Espresso Color

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
xaralis
mlýnek:

Prskání u nové Gaggie Espresso Color

Příspěvek od xaralis »

Zdravím,

k Vánocům jsme si pořídili novou Gaggii Espresso Color. Radost nám ale permanentně kazí to, že při výrobě espressa dochází k vytékání kávy velkou rychlostí a také jakoby k prskání z kohoutu. Zkoušel jsem veškeré myslitelné hrubosti namletí kávy stejně jako různou sílu upěchování kávy, ale přesto jsem nebyl schopen najít žádnou kombinací, o které by se dalo říci, že spolehlivě funguje. Čas od času se podaří, že káva vytéká bez prskání, ale v takovém případě je zpravidla "přepěchovaná" a vytéká pouze velmi pomalu (spíše kape).

Jak jsem se zde dočetl, podezřívám dodané misky, které jsou podle všeho přetlakové. Dále mám podezření na nekvalitní mlýnek (zatím máme nějaký Bosh co nemele, ale pouze seká - náhrada je již objednaná).

Co je mi ale nejdivnější je to, že k prskání dochází i v případě, že do kávovaru dám misku prázdnou, pouze nechám protékat vodu.

Netušíte v čem by mohl být problém? Velmi děkuji za pomoc!
dape
více pokročilý
kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
mlýnek: Eureka Libra

Re: Prskání u nové Gaggie Espresso Color

Příspěvek od dape »

pokud tam jsou přetlakové misky (to poznáte tak, že na spodní straně mají jen 1 dírku), tak se pod ně do páky musí dát většinou takový plastový nesmysl, který zamezí stříkání kávy po kuchyni. vlastně ta káva nateče vrchem do něj a vytéká jeho bočními dírkami pak dolů do páky, pak to neprská. Pokud dáte nepřetlakové misky, tento nesmysl oddělejte. Myslím, že by to mohlo být tím. U přetlakových misek je téměř jedno, jak namelete (pokud to není na prach), vždy to "nějak dopadne".
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

Sestava misky v páce by měla být v návodu. Nebyla?
xaralis
mlýnek:

Příspěvek od xaralis »

Zdravím ještě jednou,

v návodu bylo napsáno, že ten plastový "nesmysl" je volitelný a slouží pouze pro lepší "cremu". Z toho, co jsem zde na fóru vyčetl, jsem tedy tento plastový díl zámerně nepoužíval (všude se píše, že všechny podobné nástavce raději nepoužívat), protože jsem nevěděl, že s těmito miskami opravdu volitelný není. Po zkoušce s tímto dílem opravdu kávovar již neprská, minimálně tedy ne tolik.

Každopádně děkuji mockrát za rady, už jsem objednal nové nepřetlakové misky a doufám, že poté bude výsledek již uspokojivý.
Redmann
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex

Příspěvek od Redmann »

Kým budete mať nožový mlynček, nepretlakové misky sú Vám prakticky zbytočné. Ale spolu s objednaným mlynčekom (aký to bude?) to už bude "iné kafe".
xaralis
mlýnek:

Příspěvek od xaralis »

Ano, problému s mlýnkem jsem si plně vědom. Nový však již je na cestě ;)
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

xaralis píše:...v návodu bylo napsáno, že ten plastový "nesmysl" je volitelný ......
už to zde taky někdo psal, že návod je v tomto nepřesný (nevím u kterého kávovaru) a měl při nepoužití toho plastového čudlíku stejný problém. Poprskané od kávy všechno kolem dokola.

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“