Takovou spotřebu závidím. Já před časem jen tak pro orientaci postavil před kávovar takovej ten obyč měřák spotřeby. Nemá sice TrueRMS, ale kávovar je z 99% odporová zátěž, takže měření by mělo být skoro přesný. S Oskarem mi vychází na prvotní nahřátí kávovaru 0,3 - 0,4 kWh, a pak cca. 0,1kWh za hodinu, pokud dělám sem tam kafe, a nedělám jedno za druhym. Když kávovar zapnu dvakrát denně, 25x do měsíce, a za ten den je zapnutý 4 hodiny (chvíli ráno, to je tak nahřát na kafe a vypnout, a pak večer po práci od 6 do 10 hodin) tak jsem na spotřebě cca. 25 kWh za měsíc (nepočítaje "víkendový šichty od rána do večera"), což je při 6 korunách za kWh nějakých 150 korun měsíčne, takže jsem na 1800 Kč za rok jen na elektřině pro kávovar. Vzhledem k tomu, že udělám řekněme 4 espressa denně, vychází mi na jedno kafe jen na elektřině na cca. 1,50 Kč při hodně střízlivým výpočtu (přecijen málokdy mám mašinu 5-6 dnů v měsíci vypnutou, a málokdy nejede celej víkend).bruno75 píše:Spotreba elektriky je samozrejme dôležitá ale... pri kávovare spotreba elektriky je ale irelevantná.
Prečo? Jeden príklad Carimali Alfa (cez víkend zapnutá od 6:00 do 21:00, cez týždeň zapnutá od 15:00 do 20:00) spotreba za mesiac prerátaná na eurá ... 1,7€.
Jasně, neřešim to a prostě mi to stojí za to, ale že by byla spotřeba irelevantní, když mi kávovar na elektřině každej rok prožere 10% svojí pořizovací ceny, bych se tvrdit neodvážil