Čištění hlavy kávovaru
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- kávovar: Silvercrest SEM 1100 A2, teď Rancilio Silvia BC
- mlýnek: Tristar KM 2270,Graef cm 702, teď Rancilio Rocky Doserless
Čištění hlavy kávovaru
Jaký máte názor na pomůcku při čištění kávovaru - ESPAZZOLA, Vyplatí se koupit na domácí použití nebo to jsou vyhozené peníze, přeci jen je to docela drahá sranda.
- OndraMikus
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer mini electronic-A, Rancilio rocky
Re: Čištění hlavy kávovaru
No zkušenost s tím nemám, ale u me na kávovaru by nebylo co s tim čistit. Mám precizní sprchu a kvuli tomu je sprcha pořád perfektně čistá a kartáčkem čistím těsnění, ovšem vždy je taky perfektně čistě. Obyč sprchy bývají ale fest zašpiněné. Při selské úvaze bych řekl, že víc výhod přinese koupit tu precizní sprchu, než toto udělátko. A kdyby jste se jej přece jen rozhodla koupit, tak jsem napodobeninu tohohle vídával na aliexpressu, ovšem nevim zda to tam porad je a mám pochybnosti, jestli dál tu Čínu podporovat
.

Kávovar: Carimali Alfa
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....
Alternativy: Chemex CM-8A | Hario V60-01 | Aeropress | 3x Moka konvička (100 ml, 150 ml, 250 ml) | 1L Frenchpress | Džezva 320 ml | Hario Wood Neck DPW-1 | Bonavita immersion dripper | Hario Vaccum pot NXA-5 | Kalita wave 185
Mlýnky: Mazzer mini electronic-A | Rancilio rocky SD | Porlex Mini
.....a mnoho dalších kávových serepetiček.....
-
- více pokročilý
- kávovar: Silvercrest SEM 1100 A2, teď Rancilio Silvia BC
- mlýnek: Tristar KM 2270,Graef cm 702, teď Rancilio Rocky Doserless
Na ali jsem našla takovej kruhovej kartáč, ale nic podobného té espazzole tam neměli.
- Petr2020
- nováček
- kávovar: Rancilio Silvia (2015), Nanopresso, Pipamoka, Bialetti
- mlýnek: Rancilio Rocky Doserless, Timemore Chestnut C3 PRO
hlavu kávovaru čistím zahnutým černým kartáčem se silonovými štětinami (koupen v bunacafe).
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Dej si mezi kávu a sprchu filtrační papír průměr 55mm a máš klid . Kdysi tady byla napsána taková zajímavost
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Samozřejmě levnější je ten kartáč, vypadá to ale slušně vymyšlené. Jen to má větší spotřebu vody.
Já používám ten filtr, vyjde to dráž, cca 0.35/ káva. Ale nemusím upravovat tolik vody a o to mi jde, prakticky ani neoplachuju, jen trochu na začátku.
Já používám ten filtr, vyjde to dráž, cca 0.35/ káva. Ale nemusím upravovat tolik vody a o to mi jde, prakticky ani neoplachuju, jen trochu na začátku.
- Mikymoto
- začátečník
- kávovar: Gaggia Classic, Gaggia Selecta Deluxe
- mlýnek: Gaggia MDF
Jako udělátko je to hezký a nejspíš i čistí, ale ta cena je naprosto mimo realitu. I kdyby to lisovali v Evropě jak tvrdí, tak výrobní náklady nepřesáhnou stovku. Co si budeme povídat - ve spoustě ptákovin kolem kafe jsou ceny přestřelený. Ale lidi to prostě kupujou, pač mají koníčka.
I když co se vlastně divím, když blbý plastový WC tlačítko na Geberit může stát i 2 tisíce, žejo.
I když co se vlastně divím, když blbý plastový WC tlačítko na Geberit může stát i 2 tisíce, žejo.
- dslecinka
- více pokročilý
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
udelatko super, ma smysl hlavne v gastro provozech s dementnim personalem co neumi vydrbat kavovar kartackem...
- Petr2020
- nováček
čili za ty peníze se také samo nabízí namontovat na kávovar -:). Vypadá to, že na kávovary se nám začnou lípat drahé srágory -:).Mikymoto píše: ↑pát 26. čer 2020 16:31:04 Jako udělátko je to hezký a nejspíš i čistí, ale ta cena je naprosto mimo realitu. I kdyby to lisovali v Evropě jak tvrdí, tak výrobní náklady nepřesáhnou stovku. Co si budeme povídat - ve spoustě ptákovin kolem kafe jsou ceny přestřelený. Ale lidi to prostě kupujou, pač mají koníčka.
Čím víc předražených šuntů se prodá, tím víc se jich zase může vyrobit...-:(.
- danst
- silně pokročilý
Na druhou stranu, bude to fungovat, cena je taková , jaká je. Udělat se to jen tak nedá, každý nemá 3D tisk (a materiál, který to pak vydrží ?).
Pokud bych to chtěl užít, a mám na to, nedumám nad cenou, pokud není alternativa. Platí se i nápad a pak jeho realizace. S holou cenou výroby, možná 5-10 Kč , to nemá nic společného.
Pokud bych to chtěl užít, a mám na to, nedumám nad cenou, pokud není alternativa. Platí se i nápad a pak jeho realizace. S holou cenou výroby, možná 5-10 Kč , to nemá nic společného.
- Petr2020
- nováček
alternativou (zároveň cenově normální) je Concept-Art kartáček na čištění hlavy kávovaru za cca 130 Kč -:). 

- Mikymoto
- začátečník
- kávovar: Gaggia Classic, Gaggia Selecta Deluxe
- mlýnek: Gaggia MDF
Tak to já jsem totální socka - v drogerce jsem vzal středně tvrdej kartáček na zuby, nahřál krk horkovzdušnou pistolí a ohnul tak abych se štětinama bezproblémově dostal jak na sprchu, tak do zámku. Cenově cca 30 kč a 10 minut mého času - nevypadá to nic moc, ale funguje to bezvadně. Jen se musí člověk ohnout aby si zkontroloval, že to prošmrdlal všechno
Ale jak píše danst - když neřeším finance a líbí se mi to, tak ty prachy za to dám. Jsem-li spořivej, tak se hraju sám.

Ale jak píše danst - když neřeším finance a líbí se mi to, tak ty prachy za to dám. Jsem-li spořivej, tak se hraju sám.
- danst
- silně pokročilý
U origa je hezké to, že se to proplachuje samo, na druhou stranu mechanické čištění kartáčkem taky není k zahození.
Nejlíp vyhodit peníze za originál, potom víc dolévat vodu a někdy vydrhnout kartáčkem
Nejlíp vyhodit peníze za originál, potom víc dolévat vodu a někdy vydrhnout kartáčkem