Gaggia Baby Twin - český návod
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- tomas.vlk
- více pokročilý
- mlýnek:
Re: Gaggia Baby Twin
Ad Papun- Taky bych nedělal vědu, jenže je to kávovar z druhé ruky a páka nebyla čištěna nějakým způsobem podle stavu ty 2 roky co dotyčný kávovar používal. Dnes přes noc byla jak tady někdo doporučil ponořená v pracím prášku s horkou vodou..rano drátěnkou vyčištěna ještě za pomocí Realu a teď čeká na poslední fázi na promytí v myčce. Původně bylo dno páky černo zašlé. Teď před tou myčkou už je zase pěkně mosazné...ale pár flíčku prostě nešlo tak uvidím co na to myčka.
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Nepsals že máš přetlakovou misku? Ty se většinou vyklepávají velmi velmi špatně... S klasickou to půjde podstatně líp.tomas.vlk píše:Když už jsme u té páky tak z trochu jiného soudku, daří se vám vyklepnout puk do koše? Mě se to zatím nepodařilo...ze zvyku jsem klepl tou pákou tak jako s pákou od EC 155...=praskl mi košto jen tak pro zasmání. Ale puk nevypadl, po lépe mířeném úderu mi vypadla miska..jedno porcová z páky a 10 min jsem strávil hledáním toho černého čudlíčku pod přetlakovku v odpatcích...
-
- více pokročilý
- kávovar: Nuova Simonelli Oscar, Gaggia Baby Twin,Gaggia New Baby Twin
- mlýnek: Lan San Marco, Gaggia, Ascasco
Není to přece jen škoda, používat u stroje, na kterém se dá připravit espresso, přetlakovky? 
Taky mi občas puk nejde vyklepnout, když třeba zapomenu plnou páku vyndat delší dobu při zapnutém stroji, to se tam jakoby puk připekl. Proto mám v konvičcce pořád nějaké plastové škrabátko, abych s pákou zbytečně nemydlil do knock-boxu, a mám vyřešeno

Taky mi občas puk nejde vyklepnout, když třeba zapomenu plnou páku vyndat delší dobu při zapnutém stroji, to se tam jakoby puk připekl. Proto mám v konvičcce pořád nějaké plastové škrabátko, abych s pákou zbytečně nemydlil do knock-boxu, a mám vyřešeno

- tomas.vlk
- více pokročilý
- mlýnek:
Jelikož mi předchozí majitel zapomněl přibalit nepřetlakový tak mi nic jiného zatím nezbývá, ale do konce týdne by měly přijít i ty. No zatím to řeším lžičkou nad košem...a je to..
vyškrábnu opláchnu a je.

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
To je fakt misku od misky, možná i káva od kávy, mlýnek od mlýnku a kávovar od kávovaru. Mě zas třeba zůstane zablácená miska když vyklepávám hned po extrakci, naopak když nechám páku nějakou dobu po extrakci utaženou tak pak puk krásně vypadne a miska i sprcha jsou čisté.Rodom píše:Taky mi občas puk nejde vyklepnout, když třeba zapomenu plnou páku vyndat delší dobu při zapnutém stroji, to se tam jakoby puk připekl.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Jak píše ondrada. Je to miska od misky a také plnění misky. Když dám do misky 8 až 9g a je to pod tou drážkou po obvodu, tak vyklepnu bez problémů. Když je v misce 10g a víc a přesahuje to drážku, tak jde vyklepnout hůř. Taky se zase po dlouhé době stává, že zůstane káva z misky přicucnutá k sítku sprchy.
To mě vytáčí nejvíc.
To mě vytáčí nejvíc.

mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- tomas.vlk
- více pokročilý
- mlýnek:
Jsem zvědavý jak to BT půjde s nepřetlakovýma miskama, jelikož s přetlakovýma je docela těžké trefit tampovaní. Melu třeba na tři kávy stejnou dávku i jemnost, ale jednou teče jak má bez problémů, podruhé zase jen kape a potřetí zase teče jak má. Docela věda.
Tak snad když sítko bude nepřetlakový a nebude mít jen jednu malinkatou dírku tak to bude stálejší.
Tak snad když sítko bude nepřetlakový a nebude mít jen jednu malinkatou dírku tak to bude stálejší.
-
- více pokročilý
- mlýnek:
Do přetlakovek tampovat míň a mlít na hrubší nastavení. Výsledek je z 99% stejný, jako když to trefíš "přesně", protože cokoliv rychlejšího ti pustí káva, podrží ti ten ventílek (od toho tam je - aby bylo možné používat hrubě mletou kupovanou kávu). Když to přeženeš na druhou stranu, neteče nic.
- tomas.vlk
- více pokročilý
- mlýnek:
Jsem zvykly na predchozi EC 155 ten protlacil vodu svym sitkem at bylo mleti jakekoli. Takze nez prijdou misky,budu mlit hrubeji.
-
- více pokročilý
- mlýnek:
Zřejmě proto, že EC155 má "profi tlak 15bar" :D
- tomas.vlk
- více pokročilý
- mlýnek:
Re: Gaggia Baby Twin - český návod
Musím vytknout ne zrovna šťastnou funkčnost duálního systému pro páru a vodu. Nevím jak to máte na vašich mašinkách, ale ta má pouští páru podle počasí. Když má dobrou náladu tak je to doslova parní lokomotiva a z toho když má špatnou tak si tak syčí jak zahradní hadice. Pak je docela zdržující stále vypouštět kondenzát z potrubí. Než pěním mléko musím nechat vytéct cca 10 vteřin vody než začne valit pára, což by tak nevadilo, kdyby nestačilo 20 vteřin nepoužít páru a zase je na řadě vypouštění vody, takže musím mít nachystanou konvičku s mlékem a když začne pára na chvilku zavřu ponořím do konvičky a pěním, nesmím čekat jinak musím opakovat vypouštění vody, tohle mě docela irituje...taky vám to BT dělá?