Gaggia Baby Twin neprotlačí vodu

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Varder
mlýnek:

Gaggia Baby Twin neprotlačí vodu

Příspěvek od Varder »

Zdravím. Včera předčasný ježíšek nadělil novou Gaggii Baby Twin. Bohužel mne zaskočil nečekaný problém - přes sítko neteče voda. Neteče přes nej ať je prázdné nebo plné. Bez sítka voda teče bez problémů, když jsem použil sítko na coffee pods (nemám český název, tak nevím, jak se ty pytlíčky s kávou jmenujou česky), tak káva bez problémů protekla. Se sítkem na mletou kávu ale nakape pár kapek a zbytek vody se vyleje na linku (spodem kávovaru). Sítko jsem se snažil vyčistit, jak to šlo... ale nepomohlo... nevíte někdo, zda nemůže být chyba u mne? Než to začnu reklamovat.

Děkuju za radu a přeji hezké svátky.

V.
papun
silně pokročilý
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Re: Gaggia Baby Twin

Příspěvek od papun »

Zdar, kolik tam těch misek máš? Dvoporcová, jenoporcová a pak máš misku na PODy nebo ta je v podstatě jednoporcová?

No proč se ptám - zkoušel si všechny misky ať jich máš kolik máš? Třeba jen prázdnou misku a prohnat tím vodu? Co mě napadá, tak by jedna z těch misek mohla mít výrobní vadu a vzhledem k tomu jakou má konstrukci, tak není problém tu jedinou dírku chybou výroby ucpat.

Takže zkus všechny misky co máš a dej vědět. Jo a stejně by si měl silně zvážit nákup nepřetlakových misek. O tom ale víc psát nebudu - stačí hledat zde na fóru.
Varder
mlýnek:

Příspěvek od Varder »

dvouporcová a na pody. Zkoušel jsem obě, u jednoporcové to protéká, u dvouporcové ne (zkoušel jsem prázdnou i plnou). Takže to asi bude fakt vada výroby, nevadí, pošlu jim misku zpět.
papun
silně pokročilý

Příspěvek od papun »

Jak jsem si myslel. Ještě můžeš zkusit tu dírku dole na misce nějakou jehlou protáhnout trřeba se podaří a nebo se dá taky odbrousit to spodní dno a vznikne ti defakto klasická miska.

A pokud to myslíš s espressem vážně, tak bych se reklamací ani nazaobíral a rovnou objednal ty nepřetlakové. Obvzlášť teď těsně před svátkama, to bude na dlouho - aspoň to teda předpokládám. No a aspoň že zatím můžeš dělat jednu porci kávy.
Varder
mlýnek:

Příspěvek od Varder »

nepřetlaková je třeba tady? http://shop.primacafe.cz/doplnky/70-mis ... assic.html jinak co mne udivuje, že na té vadné misce jsem dirku protáhl jehlou, je vidět skrz a stejně to neteče... tak nevím. Odbrušovat nic nebudu, při mé šikovnosti by to skončilo ubroušenou rukou :)

Děkuju moc za radu.

Šťastné a veselé!
papun
silně pokročilý

Příspěvek od papun »

Ten odkaz je OK - to je nepřetlaková miska. Co se týče té vadné misky. Tak je tam dvojté dno a to, že tam je vidět jedna dírka taky nemusí být vítězství. Nejspíš to je někde slisované ve větší ploše a tak to dělaá takový bordel.

Jinak ohledně těch misek, tak je jich více druhů velikostí a je potřeba si najít takovou která ti bude vyhovovat. Navíc co kávovar to drovbné rozdíly. Abych tě ale moc nestrašil, tak kup tu v odkazu a hlavně čti info zde na fóru a ono se sám časem vypracuješ a zjistíš, co chceš.

Tobě taky pěkné Vánoce:)
dape
více pokročilý
kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
mlýnek: Eureka Libra

Příspěvek od dape »

papun: a záleží na tom, zda je to dvojdno někde slisované? Podle mne ne. Stejně to prská tou jednou dírkou a výsledný přetlak je dán tím, jak moc ta 1 dírka + káva naklade odpor. A jestli ej něklde ve dvojmisce slisované nebo deformované dno podle mne nehraje roli. Důležitá je dírka. Abych řekl pravdu, před pár dny jsem jen tak z legrace (řekl jsem si, že vytočím manželku) jsem udělal kafe do přetlakové. Klasicky, to stejné mletí, stejná káva. Jednak to témeř neteklo, protože na přetlak to bylo moc jemně (nechtělo s emi s tím laborovat, přece jenom do přetlaku se dává hruběji mletá káva). Manželka mi řekla, že káva je divná, taková řídká, prý s emi moc nepovedla :-) Ochutnal jsem to, bylo to nepitelné, vodové,hnusné bez chuti. A jak jsem si dřív v přetlaku několik let lahodil :-)

Zpět ale k tématu. Nemám nejmenší tušení, proč by to nemělo téct, když dírka je průhledná. Leda moc najemno namleté, jinak fakt nevím.
papun
silně pokročilý

Příspěvek od papun »

Nechti to teď tvrdit na jisto, ale myslím se, že ta přetlaková miska se chová podobně jako klasická a v ideálním případě to teče tak jak je vidět u nahé páky, ovšem stím rozdílem, že to neteče do šálku, ale narazí to na tu jehlovou dírku, kterou se to musí protlačit ven.

A jak to tak píšu tak mi dochází, že to nemůže téct jako z klasické misky, protože když je tam ta dírka, tak to musí klást mnohem větší odpor. Polopaticky - co mi pomůže když budu vší silou ústy foukat do trubičky o průměru třeba 2 cm, když na konci bude ucpávka a tam dírka na jehlu.

No ale každopádně si pořád myslím, že ta extrakce u přetlakovky musí probíhat tak, že to napřed proteče přes klasické dírky a pak tou malou ven a tedy pokud je to někde slisované, tak to prostě regulerně fungovat nebude.
dape
více pokročilý
kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
mlýnek: Eureka Libra

Příspěvek od dape »

papun píše: No ale každopádně si pořád myslím, že ta extrakce u přetlakovky musí probíhat tak, že to napřed proteče přes klasické dírky a pak tou malou ven a tedy pokud je to někde slisované, tak to prostě regulerně fungovat nebude.
aha, jasně, je to tak - nenapadlo mne to. Když je to slisované, tak přes to klasické horní sítko to nenateče do toho spodníhos jehlovou dírkou a extrakce tudíž probíhá ne ze všech dírek horního sítka, ale jen z těch neucpaných. Mohlo by to být vysvětlením. je docela možné, že se nějaká zrníčka kávy dostala mezi a ucpala to a tou malou dírkou nejdou ven. Zkusil bych to odmočit v horké vodě nejlépe s čistícím roztokem na kávu. nejlépe však ale koupit nepřetlakové.
Odpovědět

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“