Fiorezanto Rio 2g puls

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Rety
kávovar:
mlýnek:

Fiorezanto Rio 2g puls

Příspěvek od Rety »

Zdravím
Předem se omlouvám za možná nevhodné téma.
Dostal se mi do rukou tento kus stroje z roku 2008 ke kterému nedokážu nalézt žádný nývod, ba co přímo tento typ snad ani neexistuje na internetu. Nikdy jsem s velkým strojem nedělal, mám zkušenost jen Gaggií Classic a nevím co má a nemá fungovat. Tenhle stroj nejspíš někde pár let jen tak ležel a nepoužíval se. Zapojil jsem ho do elektriky, zapnul přepínač a svítí, čerpadlo jede, po pár minutách pátrání jsem našel že lze zapnout kontrolku a ta zapne nahřívání. Nemám možnost ho připojit k vodovodnímu řádů, tak jsem zkusil dát přívodní hadici do kýble s vodou vodu si to podalo. Může to tak být nebo potřebuje tlak vody z řádu?
Po snad 20ti minutách se nahřál bojler, ventil to automaticky odvzdušnil a je defakto připrave, ale podle budíků to je špatně. Budík označen Pumpa při zmáčknutí vydávání kávy dá maximálně 5bar. Druhý budík co jsem pochopil je na bojler má stupnici do 2,5. V zeleném je od 1 do 2. Nahřál se zatím maximálně na 0.9-1.

Má smysl se stímhle hrát ručně nebo raději to dát do rukou servisákovi? Nemám k tomu ani katexový filtr. Bez toho to nemá moc cenu používat

Nemá případně nějaký univerzální návod jak se s takovým strojem dělá? Kliděn i anglicky

Díky
wladas
silně pokročilý
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Mazzer SJ

Re: Fiorezanto Rio 2g puls

Příspěvek od wladas »

Skusal si to uz naostro aj s kavou v pake? Ak tam ani nemas zalozenu paku tak samozrejme voda stiha vytekat a preto len tlak 5bar.

Tlak bojleru je OK.
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Rety
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od Rety »

Před chvílí jsem to zkusil. Káva vypadala dobře, ale vypít se to nedalo. Tlak byl stále na těch 5ti. Zkusil jsem to i se slepou miskou a to samé.
lime
kávovar: Rancilio silvia, San Remo ZOE
mlýnek: ascaso I-steele, Eureka Zenith

Příspěvek od lime »

Niekde sa to tu rozoberalo, že ak kávovar cucá z barelu a chýbajú mu tie cca 3bar na vstupe tak treba zvýšiť tlak čerpadla ...ale osobne s tým skúsenosť nemám.
Rety
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od Rety »

Zrovna jsem to zkusil. U čerpadla je průchodka skrz šasi na klíč, tak jsem zkusil potočit a je to ono. Nastavených je aktuálně 9barů při braní z barelu. Ještě se mi nezdá tlak v bojleru. Pára ho dokáže vyfouknout za pár vteřin
j.bill
silně pokročilý
kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD

Příspěvek od j.bill »

Hodilo by se to více sem: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewforum.php?f=47

Jestli je to HX systém, tak by to (když jedeš na barel) kolem 1,1 - 1,2 bar mohlo stačit. (0,9-1 je úplně na spodní hranici a dvě hlavy mají vyšší ztráty). Záleží kolikati děrová je tryska, s jakou frekvencí se dělá espresso a jak dlouhý bude flush před extrakcí. Když tak se to dá zvednout na pesostatu. Páře by ale neměl docházet dech. Po pořádném prohřátí 45-60 minut by měl dodávat páru téměř nepřetržitě. Je tam výkonné těleso, které po poklesu tlaku rychle dohřeje vodu na požadovanou teplotu/tlak. Pokud spíná topení, je možné, že nepracují všechny tři prvky tělesa, některý je třeba mimo provoz a nestačí se to rychle dohřát. Nebo je moc vody v bojleru....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior

PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Odpovědět

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“