hrozně se mi změnila chuť espressa a to tak, že mi vůbec nechutná. Výrazně velká kyselost, bez "těla", dochuť kávy.
Uplně se vytratilo vše dobré na tom

- Mlýnek byl kompletně rozebrán a vyčistěn.
- E61 hlava rozebraná a vyčištěna. Vůbec to nebylo hrozné. Zádné usazeniny.
- Zkusil jsem to odvapnit. Malinko se to zlepšilo ale strašně nepatrně.
Jako je mi jasný, že v hlavním boileru pro páru, asi nikdy nevyčistím uplně vodní kámen (kvůli hladině vody) - ale ten rozhodně nemá vliv na chuť kávy.
Odvápnit malý boiler ze vnitř, by neměl být žádný problém - ten ovlivňuje chuť kávy.
Zkoušel jsem techniky od WLL pro HX stroje a teď jsem byl lehce naholadný, tak jsem zkusil postup z Buna Café k HX stroji.
Foto rozebrané sprchy: Foto sprchy po vyčistění: Foto rozebrane E61 hlavy po rozebraní: Tak teď babo raď. Jestli kvalita vody je tak na hraně, že při ohřátí se tak změní chuť?
Přitom kávy na cuppingu a z V60 jsou bez problémů ze stejné vody přes konvici. A to jak různé druhy, tak i jiné sarže.
Takže kávu bych vyřadil.
Setkal se s tím někdo?