Tahle káva je robusta. Podle toho ji také musíte hodnotit. Neočekávejte ušlechtilou kávovou
chuť, ale zemitou, plnou a tak trochu meltovou. S cukříkem (a ten do této kávy dle mě rozhodně patří) je do karamelova. Také hořkost je poněkud jiná, spíš připomíná čekanku, a zcela jsem postrádal trpkost, a to i když jsem si "odtočil" z páky dalších 60 ml.
Vůně je zemitě-kávovitá, připomnělo mi to dobu před 25ti lety, kdy jsem rodičům chodil do krámu pro tuším "standard" a rovnou jsem ji tam na mlýnku mlel.
Pěna je jako obvykle oříšková a hustá. Obsah
kofeinu mi přišel průměrný, možná lehce vyšší, rozhodně mi v žilách nezahučelo, jen jsem byl svěží.
Robusty se používají často do kávových smězí, aby vylepšily pěnu a kávě udělaly "tělo". Myslím, že s tím budu trochu experimentovat. Začaly mi ty jednodruhové arabiky připadat trošku "prázdné"
Osobní poznámka: Tahle káva je zajímavá, budu si s ní hrát.