Nicaragua shg Thalia Extra
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Nicaragua shg Thalia Extra
Milan (Vloženo 06.06.2007 19:16:22)
--------------------------------------------------------------------------------
Kávu jsem si objednal a přišla opět velice čerstvá a fantasticky voňavá.
--------------------------------------------------------------------------------
Kávu jsem si objednal a přišla opět velice čerstvá a fantasticky voňavá.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Nicaragua shg Thalia Extra
Túto kávu som mal bohužiaľ len jednu, prišla návšteva a všetko mi vypili. A podľa jedinej kávy sa mi ťažko píše hodnotenie.
Káva mi prišla dosť silná. Zdala sa mi celkom horká (hořká, nie hurúca
). Aj niekomu inému, či len mne? Ráno mám totiž úplne iné chute ako poobede, a Nicaraguu som pil len raz a ráno, navyše som si urobil poriadnu 20ml "šupu". Škoda, že nezvýšilo, túto by som si rád ešte zopakoval.
Veľmi dobrá káva. Návšteva bola unesená, aj keď ju pokazili mliekom a cukrom, ale už vôňa, a "vizáž" kávy (perfektná lesklá pena tmavoorieškovej farby) ich dostala na kolená.
Káva mi prišla dosť silná. Zdala sa mi celkom horká (hořká, nie hurúca

Veľmi dobrá káva. Návšteva bola unesená, aj keď ju pokazili mliekom a cukrom, ale už vôňa, a "vizáž" kávy (perfektná lesklá pena tmavoorieškovej farby) ich dostala na kolená.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Výborná káva,v reklamě by se řeklo: silná,ale lahodná :D ,jak velmi dobrá směs s přídavkem robusty,chuť příjemně kávová,lehce nahořklá,mírně čokoládová.Pro mě je chuť velmi dobře vyvážená.Jen se mi zdá jak kdyby byla trošičku...trpká?
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Vůně této kávy je plně kávová, možná slabounce kouřová. Chuť je výrazně a plně kávová, trochu drsnější se zemitou stopou, bez kyselosti, lehounce do čokoládova. Hořkost normální. Obsah kofeinu je vysoký. Pěna pěkná, tmavě oříšková.
Osobní poznámka: Tohle je skutečně silná káva. Pro příliš vysoký obsah kofeinu ji snesu jedině tak ve směsi.
Osobní poznámka: Tohle je skutečně silná káva. Pro příliš vysoký obsah kofeinu ji snesu jedině tak ve směsi.
- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
Jak už tady bylo několikrát zmíněno, káva je tak nějak hořká, jakoby do hořké čokolády. Jinak velice lahodná, příjemně lehce kořeněná a bez kyselosti.
Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Budem opakovať (opakovanie nezaškodí), horká, chuťovo do čokolády, bez kyslosti, a zhodnem sa s pedrom13 - akoby dobrá zmes s prídavkom robusty, v tom dobrom slova zmysle. Čo sa týka kofeínu, nezdá sa mi nejako silná, skôr naopak, no posledné dni som pil zmes s vysokým obsahom robusty (a teda aj kofeínu), tak možno preto.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Omylem jsem místo zrna objednala Nicaraguu mletou na turka (musím si příště prohlídnout objednávku, než to pošlu). Tak jsem si řekla, no nic, zkusím hruběji mlýt kávu co mám a přidávat do ní po trochách tu pomletou Nicaraguu. Na druhý pokus jsem celkem trefila hrubost mletí a poměr a vyšlo mi z toho zajímavé chuťově výborné presso. Jenom teď nevím, jestli mi tak chutnalo protože mi sedla Nicaragua jako taková, nebo za to může ta kombinace hruběji a jemněji pomleté kávy ...
Ale viděla bych to tak, že Nicaragua bude zařazena mezi oblíbené (zrno samozřejmě).

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Takto vypadá Nicaragua shg Thalia Extra cca. 10 dnů po pražení:
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Občas nás některý z našich zákazníků upozorní na některou kávu (větším objednaným množstvím). Tentokrát šla na Slovensko.
Máme ji v mlýnku druhý den a je zajímavá, jak svojí chutí která lehce připomíná kávy africké, tak excelentní pěnou.
Máme ji v mlýnku druhý den a je zajímavá, jak svojí chutí která lehce připomíná kávy africké, tak excelentní pěnou.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- lukky78
- více pokročilý
- kávovar: DeLonghi, Catler ES 8012, Bezzera Magica, Rocket R Nine One
- mlýnek: Compak K3 Timer, Porlex Tall
Za mne velmi hořká čokoládová chuť, která dlouho doznívá v ústech. Zcela bez kyselosti, ikdyž jsem čekal z popisu na e-shopu aspoň mírnou kyselost (dle mého názoru by se hodila do směsi s nějakou kyselou Ethiopii, aby celkovou chuť trochu vytunila, ale sto lidí sto chutí
).Vysoká lískooříšková kréma...
PC opět nezklamalo, mohu vřele doporučit...

PC opět nezklamalo, mohu vřele doporučit...
Že jsem tu lezl :-)