PRIMAcafé - Hpresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: PRIMAcafé - Hpresso
Není čemu se divit, každá káva je jiná, rozhoduje z čeho je směs složená, i jak je pražená. Některá pění hodně, jiná málo. Rozhodující je chuť. Buď vyhovuje, nebo kávu vyhodit a kupovat jinou. Jak jednoduché...
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Asi tak jak píše danst. Máme 40druhů káv a všechny nemusí všem vyhovovat. Vyřaďte ji ze svého objednávkového seznamu.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Tak jsem to vyřešil ke své spokojenosti. Chuťové i vzhledové. Tuto kávu (zatím jako první z těch cca 20 druhů, které jsem zatím pil) jsem musel umlet na stupeň 2 (mlýnek má nastavitelnou hrubost 1-37). Extrakce již tak jak má být, crema tmavě oříšková, chuťově lahodná, jemná káva s příjemným chuťovým "ocáskem".
Musel jsem se v tomto threadu svěřit s počátečním problémem. Od toho toto fórum je, ne?
Při příštím větším vyčištění mlýnku znovu provedu nastavení nulové polohy kamenů.
S kávou jsem nyní velmi spokojen. Děkuji.
Musel jsem se v tomto threadu svěřit s počátečním problémem. Od toho toto fórum je, ne?

Při příštím větším vyčištění mlýnku znovu provedu nastavení nulové polohy kamenů.
S kávou jsem nyní velmi spokojen. Děkuji.
- Rifik
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
Výborná směs, oproti Prima pressu jemnější, cítil jsem jemnou kyselkavost a chuť do ovocna - jsou mé dojmy správné?
Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Všechno je v pořádku, chuť v podstatě sedí a ta jemnost proti Prima Presso je také v pořádku. Hpresso je směs arabik, PrimaPresso obsahuje nemalý díl robusty (je sice tvrdší, ale zase by měla ochotněji pěnit).
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
- Rifik
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
To potvrzuji, takovou cremu jako z Prima pressa jsem ještě nikdy neudělal. Prima presso mi chutná taky moc, tvrdší kávová chuť a vyšší obsah kofeinu - ideálka ráno na probrání 

Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Objednána po delší době a je pořád stejně dobrá. Myslím si, že to je káva pro každého. Taková univerzální.
- freelander
- kávovar: Rancillio
- mlýnek: Rancillio
Díky novému kombu od Rancilia jsem i já konečně cítil,co tady ostatní popisují.Chuť do ovocna s velmi jemnou aciditou.Až seberu odvahu,pustím se do objevování káv jednodruhových.Jsem velmi rád,že pražírna pana Konečného produkuje takové lahůdky.