Zdravim vsetkych priaznivcov dobrej kavy. Chcel by som prezentovat sposob, ako velmi lacno vylepsit mlyncek Gaggia MM. Tento mlyncek pouzivam uz pomerne dlhu dobu a som s nim v zasade spokojny. Jediny problem je, ze sa jedna o model so zasobnikom na zomletu kavu. No a ako vsetci vieme, mliet kavu do zasoby nema ziadne pozitiva

Takze som uvazoval co s tym. Prvy pokus spocival v prilepeni krabicky od lentiliek lepiacou paskou k otvoru, kade kava vychadza. Toto riesenie nebolo najhorsie, ale rurka bola uzka a pri pouzivani bolo viac bordelu ako uzitku. Riesenie dotiahol k dokonalosti kamarat, ktory v Baumaxe objavil koleno na odpadovu rurku, ktore skoro nic nestoji a rozmerovo sa presne hodi na tento ucel. Samozrejme, bolo ho treba trochu skratit a na strane prilepenej k stroju aj vytvarovat, ale to nie je nic zlozite. Lubos na tento ucel pouzil obycajnu pilku na kov, ja som pouzil malu modelarsku brusku. Vysledny kus sme obaja prilepili k mlynceku tavnou pistolou. Tento spoj vynikajuco drzi, nie je nutne rurku vybrusit do absolutne presneho tvaru (lep vsetko utesni) a naviac, v pripade zaujmu vratit zariadenie do povodneho stavu nebude problem spoj zlikvidovat bez viditelnych nasledkov.
No a teraz nieco k benefitom:
1. Odmerka, ktoru som dostal ku gaggii (Baby Twin) dokaze pojat presne mnozstvo kavy, ktore je vhodne na jedno presso. Akurat nie kavy mletej, ale zrnkovej. Takze odhad mnozstva je teraz ovela jednoduchsi a vysledok stoji za to.
2. Pri mleti priamo do paky (pri obcasnom pobuchani samotnou pakou o mlyncek smerom dopredu) sa kava ukazkovo rozdistribuuje v celej pake a nevznikaju problemove hrudky, ktore som mal vzdy pri mleti do dozy a naslednom vyberani (toto sa dialo zvlast pri cerstvej kave, ktora je este dostatocne mastna).
3. Kedze vzdy vymeliem celu kavu, nie je problem robit dalsie presso z ineho druhu, pripadne upravit hrubku mletia pre iny pripravovany napoj.
Dufam, ze toto riesenie niekomu pomoze, my mame zatial takto upravene 2 mlynceky a obaja mame s jeho pouzivanim len tie najlepsie skusnosti. Prikladam jednu fotku, aby ste si to vedeli lepsie predstavit. Kazdopadne, ak by sa do toho chcel niekto pustit a potreboval viac informacii, nevahajte napisat
kave zdar