Ahoj,
chci si začít připravovat kávu ručně za pomoci ručního mlýnku. Zatím pro mě vypadá dobře mlýnek Lodos 1945.
Chtěl bych se zeptat, zda s ním máte někdo osobní zkušenost a jak byste ho srovnali s mlýnky Kyocera Ceramic CM-45CF anebo Hario Mini Mill.
Mlýnek bych používal na běžné mletí.
Ještě jedna otázka: Je třeba po mletí používat nějaké filtry?
Ruční mlýnek Lodos
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Ruční mlýnek Lodos
Kyocera a Hario sú považované za veľmi dobré ručné mlynčeky, ak stojí Lodos podobne, asi by som išiel skôr do keramiky.
Akú prípravu kávy máš na mysli?
Akú prípravu kávy máš na mysli?
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ruční mlýnek Lodos
Jestli Lodos, tak za tři stovky Temp, jestli to má být za 900,-, tak to Hario Mini Mill.
No a hlavně k čemu to má být?
No a hlavně k čemu to má být?
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Re: Ruční mlýnek Lodos
Mlýnek by měl být na jednoduché namletí kávových zrn, zatím asi žádné espresso nebo French press.
Na ty filtry jsem se ptal proto, zda se musí namletá káva po vyluhování odfiltrovat či zda lze kávu hned pít.
Na ty filtry jsem se ptal proto, zda se musí namletá káva po vyluhování odfiltrovat či zda lze kávu hned pít.
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Ruční mlýnek Lodos
Takže na "turka".
Odporúčam radšej aspoň takéto niečo
http://www.youtube.com/watch?v=xCwLACdYuRM
Ešte lepšie ke kúpiť Clever dripper, alebo drippery od Haria. Prípadne aeropress, či French press.
Na toto všetko ručný mlynček stačí a je dobrá voľba.
Odporúčam radšej aspoň takéto niečo
http://www.youtube.com/watch?v=xCwLACdYuRM
Ešte lepšie ke kúpiť Clever dripper, alebo drippery od Haria. Prípadne aeropress, či French press.
Na toto všetko ručný mlynček stačí a je dobrá voľba.
- ZDRI
- začátečník
- Příspěvky: 71
- Registrován: sob 17. pro 2011 19:59:57
- bydliště: ČB
- kávovar: aeropress, moka
- mlýnek: Porlex
Re: Ruční mlýnek Lodos
Vcelku chápu, pokud nemáš místo nebo finance na pořízení klasického pákového presovače.
U mě je to stejné, žena prostě další velký krám do malé kuchyně nechce.
Ale na turka (s těžko ovlivnitelnou délkou extrakce a bahnem na dně) mi přijde škoda slušné kávy.
Prošel jsem si podobnou cestu, vřele doporučuji zkusit nějakou alternativní metodu (mokka konvička, aeropress).
Nestojí to tolik, nezabere místo a najednou se dá i doma dělat hodně zajímavý šálek.
Jinak můj (praxí ověřený) názor na mlýnky LODOS - viz vedle.
U mě je to stejné, žena prostě další velký krám do malé kuchyně nechce.
Ale na turka (s těžko ovlivnitelnou délkou extrakce a bahnem na dně) mi přijde škoda slušné kávy.
Prošel jsem si podobnou cestu, vřele doporučuji zkusit nějakou alternativní metodu (mokka konvička, aeropress).
Nestojí to tolik, nezabere místo a najednou se dá i doma dělat hodně zajímavý šálek.
Jinak můj (praxí ověřený) názor na mlýnky LODOS - viz vedle.
Re: Ruční mlýnek Lodos
Nakonec nejspíš půjdu do Hario Mini Mill
Re: Ruční mlýnek Lodos
Možná by se dalo uvažovat i o Porlexu. Je ale otázkou, zda by ho mělo cenu brát, pokud bych kávu připravoval pouze párkrát do týdne. Těch pár stovek navíc bych za něj ale klidně dal.