ocelove mlecie kamene, priemer 43 mm
kapacita zasobnika 300 g
nerezove vyhotovenie
vykon 130 W
vaha 3 kg
Vnutro by malo byt to iste ako ma Apollo a zrejme aj Replica.
Zapina sa pritlacenim paky o tlacidlo. Nastavenie hrubky mletia je mikrometricke. Nakolko som nemal sajnu, na akom stupni mam mliet, nastavil som stupen 4 (tieto cisla vsak netreba brat ako svate pismo, nakolko po zlozeni zasobnika a opatovnom zalozeni sa mierka moze posut) a kava vylietavala z misky vsade okolo, bolo zjavne, ze je to prilis nahrubo, znizoval som postupne az na stupen 1 (spolu s kavou v zasobniku a vypnutim mlyncekom, co som sa az potom dozvedel, ze sa robit neodporuca, to uz boli kamene velmi blizko seba). Melie rovnomerne a rozdiel medzi dielikmi je dostatocne jemny. Stupen 1 je asi optimum, avsak kavu netreba velmi utlacat, lebo ju masina nepretlaci, staci vlastnou vahou tampera. Aktualne mam nastaveny na 1. dieliku z dvoch medzi stupnom 1 a 2. Takto musim kavu silnejsie pritlacit avsak zda sa, ze takto hrudkuje menej, k comu sa dostanem. Kava vychadza z mlynceka (stupen 1) v relativne velkych hrudkach, uz sme to preberali vo vlakne QuickMill Apollo, po namleti do paky pouzivam ten pasik co uzatvara sacok od kavy na rozbitie hrudiek a je to v pohode. Vypozoroval som, ze ked je v zasobniku velmi malo kavy (na 1 davku), niekedy ani nenaplnim misku, lebo vytvorene hrudky uviaznu v nasypke, niekedy vypadnu po drgnuti do mlynceka, niekedy same, takze som to riesil neustalym dosypovanim kavy do zasobnika, pricom sa mi zdalo, ze melie relativne pomaly. Teraz uz viem, ze je potrebne nasypat do zasobnika velke mnozstvo kavy, nech ma nejaku vahu nad sebou, za tychto okolnosti melie ako divy obrovskou rychlostou a hrudky sa tvoria menej. Co sposobuje hrudkovanie? Elektrostatika! Niekto odporucal zrnka jemne navlhcit pred mletim, co nechcem robit, uz mam svoj ritual s rozbijanim

Cena cca 230 E, kupoval som z coffeegarden od pana z Komarna, mlyncek som mal do 23 hod. od objednania.
Zhrnutie:
+
kvalitny mleci mechanizmus, ovela lepsie pracujuci s nejakou hmotou nad sebou
jemne delenie stupnice
rovnomerne mletie
-
elektrostatika
truchu hlucny