Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Dnes dorazily Mazzer kameny. Až když sem držel tydle dva kameny v ruce jsem si uvědomil, co za měkký šit "šutr" je v tom Kitchenaid.
Btw, podařilo se mi ty původní mlecí kameny defakto zničit :D zbroušené až až :D to jak se kýve ten pohyblivý mechanismus, to bych skoro považoval za dyletanství od výroby. Přemýšlím, jestli nepůjde přestavět ten mlýnek tak, že tam nebude taková vůle (odřezek hliníkové roury s průřezem na přívod a odvod kafe? S takovou bych si ale asi mohl rovnou postavit celý mlýnek od základu.
No, zatím to neberu jako uplně vyhozené pěníze, ale z investice do tohoto mlýnku moc nadšený už nejsem Mele lépe a rychleji než můj ruční, ale moc velký skok v kvalitě to není.
Ty kameny jsi nezbrousil, ty jsou tupé z výroby a je to zřejmě záměr pro mletí na překapávané kávy, jinak si to nedovedu vysvětlit. Vem si pilník a zkus tvrdost. (viz mé předešlé příspěvky)
Konstrukce tohoto mlýnku je poněkud zvláštní v otočení funkcí obou kamenů. Posunující se kámen je zároveň točící se a blíže motoru je statický. Obvykle to bývá opačně. Každopádně je tam spousta prostoru pro zlepšování...
Nerozumný kupec *bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!