znáte to někdo , je to dobrý mlýnek. líbí se mi tvary a i cena. jinak rancilio , klasika.
původně jsem uvažoval o graef 90 nebo 95 , ale nějak se na jejiich netu nezmiňují o kamenech tak to bude asi né úplně ono, i když nářezové stroje na salámy mají super.
EUREKA MCI
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: EUREKA MCI
Pokiaľ je cena naozaj dobrá, tak treba brať....Ja som s mlynčekom zatiaľ spokojný, 50mm.kamene melú kvalitne,
mlynček nieje hlučný a na linke nezaberá veľa miesta,hrubosť mletia sa nastavuje precízne ovládačom na vrchnej
časti tela.Vytkol by som ale umiestnenie regulátora pre nastavenie doby mletia na spodnej časti,pri korekcii
je potrebné manipulovať s celým mlynčekom a niekedy tvorí hrudky. Kôli čistote meliem do kelímku.
J.
mlynček nieje hlučný a na linke nezaberá veľa miesta,hrubosť mletia sa nastavuje precízne ovládačom na vrchnej
časti tela.Vytkol by som ale umiestnenie regulátora pre nastavenie doby mletia na spodnej časti,pri korekcii
je potrebné manipulovať s celým mlynčekom a niekedy tvorí hrudky. Kôli čistote meliem do kelímku.
J.
díky za info a cenné zkušenosti. myslím že pokud nenajdu něco ještě hezčího tak je volba jasná. zkusím to nakombinovat i s espresovačem, který taky vybírám na jiném vlákně a třeba na set bude fakt dobrá cena. nákup určitě né tady u vidřiduchů ale v Itálii popř holand, či říše.
- pecan
- více pokročilý
- kávovar: Expobar Office Control
- mlýnek: Mazzer S.J.
zdravím, můžete trochu víc popsat ten časovač, případně sem dát fotky? Jde mi oto, jestli lze časovač vypnout a mlýt tak dlouho, dokud je přiložená páka. Díky
- TJK
- kávovar: Catler ES8011SE
- mlýnek: Eureka Mignon Instantaneo
Nakonec po dlouhém přemýšlení a vybírání jsem objednal tento mlýnek. Doufám že si konečně dám doma pořádné espresso, ne jen něco hořkého na začátku a kyselého nakonec.
- TJK
Tak dneska mlýnek dorazil. Krásný, malý v chromu, Jdou na něm vidět veškeré ťápance. Krátké shrnutí k prozatímním výsledkům... Čtvrt kila Lagondy v prd*li a výsledek skoro bych řekl žalostný
. No budu muset trénovat na nějaké podřadné Lavazze a pak se vrátit k nějaké čerstvě pražené Brasilii.

- TJK
Podařila se mi jedna nepříjemnost.
Na mlýnku jsem strhnul jeden závit který drží horní víko s kamenem (nejsem si ale vědom že bych ho přetáhnul nebo šikmo štouboval).
Máte někdo zkušenosti s opravou závitu jednoduchou cestou. Myslíte že by pomohlo epoxy lepidlo, udrží potom ten závit? Nebo závitová vložka.
Ach jo...
Na mlýnku jsem strhnul jeden závit který drží horní víko s kamenem (nejsem si ale vědom že bych ho přetáhnul nebo šikmo štouboval).
Máte někdo zkušenosti s opravou závitu jednoduchou cestou. Myslíte že by pomohlo epoxy lepidlo, udrží potom ten závit? Nebo závitová vložka.
Ach jo...