Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
doposavaď mám zkušenosti jen s ručními mlýnky - Porlex mini a Feldgrind. Tento mlýnek je opatřen 63mm kónickými kameny, identické má Mazzer kony. Mlýnek nemá hopper, co si navážíte by z něj mělo po mletí i vypadnout - jedna z hlavních výhod dle výrobce - což lze potvrdit, rozdíl je cca 0,1g. Krom turecké kávy zvládá všechno - zatím nemám vyzkoušené espresso, ale recenze na coffeeforums.co.uk jsou více než pozitivní Sám využívám na drip, moccamaster, v60 a aeropress, plánuji upgrade na nějaký kávovar s e61. Tak až to jednou vyzkouším, postnu update.
Ja bych ho mel dostat behem listopadu, tak jsem zvedavej. Budu ho vyuzivat primarne na espresso (e61). Podelim se pak o zkusenost. Soude dle recenzi ma US a UK forech to zatim vypada na vseobecnou spokojenost a naplneni ocekavani.
jj na UK foru to řešili a někdo snad i vyrobil serepetičku na mletí přímo do portafilteru, ale většina to klepe z kelímku přes "násypku" , údajně to zlepšuje distribuci. Až opět pořídím mašinu, tak vyzkouším
jinak za ty peníze mi to přijde perfektní. lituju jen toho, že jsem nestihl úvodní cenu 350 liber
Já jsem 100% spoko. používám každý den, převážně na drip (espresso plánuju až v novým bytě, nemám to teď kam dát),aeropress, moka.. Je to opravdu rychlý a tichý. Co do něj nasypu, to z něj +- 0,1g vypadne.
esteticky - nám se líbí a zatím to každý chválí, ale každý má jiný vkus.
nevýhody - vzácně se mi nedaří vysypat vše z kelímku najednou (statická retence na stěnách) ale spraví to pár klepnutí prsty, občas maličko brajgl kolem mlýnku, možná to ani nestojí za zmínku, těch pár zrnek zametu 1x za týden, když mě na to už nebaví koukat
určitě bych doporučil projet výše zmíněná fóra, někdo tam zmiňoval nevýhody konceptu single dose a conical vs flat kamenů.. jestli to běžný smrtelník pozná, netuším.
taky se tam kdysi řešila špatná várka, naštěstí to byla blbost (něco s pérky?) a vyřešilo se to individuálně rychle, komunikace s týmem Niche je bezproblémová, není to žádný scam - většina lidí, co přispěla, nešetří chválou.
kdybych to měl shrnout, pokud sháníte něco na domácí použití, chcete téměř bezpracně střídat metody s jedním mlýnkem a nevadí vám si odměřovat kávu na gramy, pak za ty peníze nic lepšího nejspíš neseženete. Myslím že to akorát nezvládá mletí na tureckou kávu.
To ti nezávidím. Ten měsíc a něco, než Niche Zero přišel, byl pěkně dlouhej (3.1. - 15.2.) ... ale stálo to za to.
Mám teď na lince 3 různý kafe, na všech akorát čísla (nastavení hrubosti a in/out/time) a kdykoliv se rozhodnu pro jedno, nastavím číslo, hodím gramy, utampuju ... a je to pokaždý stejný.
Rozdíl v chuti jsem nějakej zásadní nezaznamenal, ale stejně na to nemám buňky (rozlišuju sink it/drink it ... a pak "hmmm...sakra dobrý!"). Měl jsem Mazzer Super Jolly ... a občas se mi s ním podařil shot (god shot), ke kterému jsem se zatím nepřiblížil ... ale se SJ se mi povedl jen jednou za uherák a už jsem ho nezopakoval, takže tomu dám s Niche čas. Na druhou stranu je prakticky všechno, co z Niche vyleze, pitný (to se SJ jsem občas vylejval ... byl vybíravější na nastavení). A nemusím plácat kafe při změně hrubosti ani ráno na vymetení kávy mezi kamenama ... je to možná blbost, ale vadilo mi to (plýtvat tak dobrou kávu).
Tak mám za sebou dva měsíce čekání. Niche Zero je dva týdny doma. Zatím jsem se nepustil do žádného přímého srovnání. Fiorenzato F4e je stále doma. Čistě si užívám tuhle jednoduchou single dose rutinu. Vymlel jsem pro lepší pocit kilo Segafreda a pustil se do hraní. Úroveň hluku je dle meřeni na telefonu stejná jako na F4e nano ale tón je nižší. Uchu rozhodně příjemnější. Všechno už bylo asi všude řečeno a napsáno ale dnes mě naprosto dostala jedna věc. Sešly se mi doma 3 různé kávy. Když mě navštívil známý, který chtěl ochutnat nabídl jsem mu, že se mohu pokusit udělat malou espresso degustaci. Během týdne jsem si odladil nastavení pro všechny tři druhy káv a vše poznačil.Stupeň mletí, in-out/time a teplotu na kávovaru. Dnes se mi bez plýtvání jakéhokoliv zrnka povedlo udělat 3 double espressa přesně podle údajů jak jsem si je poznamenal.Rozdíl byl veskrze minimální a chuťově jsem byl vždy spokojen. Prostě tak, jak jsem si to nastavil, tak to vyteklo i teď. Na mém púvodním F4e nano by to znamenalo 2 čistění a nastavování a věřím, že by ve výsledku padlo více jak půl kila kávy.
Tohle je teď na Niche Zero naprostá paráda. Asi se mi teď trochu změní styl objednávání kávy.
Stale majitele spokojenost?
Premyslim, jestli Ascaso isteel nevymenit za Niche a zabvit se dvou mlynku (druhy mam na decaf pro zenu) a nevyhod ascasa jako hrudkovani, velka retence a s tim spojeny bordel, kdyz z mlynku za pul dne vypadne hrudka kafe...
Když si představím, jak jsem zápasil s nastavováním,konzistencí, občas i velikostí samotnou. V neposlední řadě kolik jsem vyplýtval kávy. Nelituji ani vteřinu nákupu Niche zero. Teď si mohu dovolit mít doma i 3 různé druhy kávy. Teď dokonce i s decaff mám 4 druhy. Paráda. Melu 80% espresso a střídám k tomu mletí na Aeropress. Nedávno pro mě naprosto nepředstavitelné.