zatím jsem využíval místních názorů a nyní bych rád přispěl. Dovolím si založit nové téma a to proto, že jsem se
stal uživatelem mlýnku Mahlkonig X54 a rád budu sdílet vlastní postřehy, zkušenosti a případně reagovat na dotazy.
Jen mne prosím omluvte, pokud kvůli časové vytíženosti reakce nebudou obratem.
Co se týká konstrukce tak tělo je pěkně kovové vč. podstavce, jen vrchní kryt kde se upíná násypka je plastový. Protože to přišlo z ciziny a koncovka kabelu nepasuje do naší zásuvky, vyměnil jsem celý přívodní kabel. Tím jsem se podíval i dovnitř a příjemně mne překvapilo že držák řídící jednotky byl pěkně opracován bez otřepů.
Věci z videí unboxingu vynechám a půjdu k věci.
1) Nastavení 0 - uděláno podle návodu na stránkách. Jen oproti stávajícímu RanRoc to škrtání kamenů bylo výrazně hůře slyšitelné. Přetočení stupnice do výchozí polohy 1 bylo o trpělivosti přece jen tam jsou plastová soukolí a musí se trefit do zubů, ale celé do cca 10min.
2) Potvrzuji první mletí vstup 40g zrn výstup 34g mleté kávy (+/- 0,3g). Uvidím jak to bude při opakování.
3) Hrubost mletí. Od stavu 0 nastaveno na cca 5-tém dílku (z 35). Nastavování opravdu bezkrokové.
Na sítku KRUVE prosáto a 32,5g v rozmezí 300-700mikrom. Ještě mám v úmyslu toto rozdělit a pak doplním i sem. Ale už tento výsledek je super (alespoň pro mne oproti RR). Jen pro úplnost RR používám v !!bezkrokové samoúpravě!! a snažil jsem se vyrovnat kameny na fixu. Pak měl RR nad 700 cca 1g a pod 300 1g z 44g kávy a i toto málo mělo vliv na chuť kávy.
Protože po přesátí a použití 300-700 to bylo najednou italské espresso rázem bez kyseliny (a to byla Lavazza z Makra), fakt proměna.
4) Káva - ještě jsem nedělal, ale podle výše zmíněného předpokládám výrazně snažší nastavení, neboť rozptyl velikosti je v rozsahu na který jsem prosíval ručně z RR.
5) Čištění komory - je pro mne zatím oříšek neboť se mi nepodařilo odklopit horní víko.
Z toho vyplývá jedna nevýhoda - vnitřní konstrukce je složitější než RR, narvané elektronikou ( má to wifi

To je zatím vše a přeji vše dobré