Spodní kryt žádný další štítek nemá. Koukal jsem se před chvilkou.gekonko píše:... tu som videl. A na spodnom kryte nemáš dalšiu?
Fiorenzato F5 GT
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Tak a pod stromečkem se nějakým "zázrakem" objevil Fiorenzato F5 GT a už je na kuchyňské lince. Manželka ani nestačila moc protestovat. Ve výsledku není až tak velký - na výšku (bez násypky) má cca to co Gaggia Classic.
Večer jsem zkusil udělat první espressa. Na 4. pokus už to bylo perfektní! Ale ani předchozí tři shoty jsem nevyhodil, chuťové výborné, ale proteklo to na můj vkus moc rychle. Nějakých nejprve necelých 20 vteřin, pak postupně 22, 23 a ve finále 27 vteřin. Nic nebylo třeba vylejt do dřezu.
Zítra ráno ještě jemně poladím a zafixuji si polohu hrubosti mletí.
P.S. samozřejmě se mi zdá, že se espresso zlepšilo i chuťově. Nevím nakolik "placebo" a nakolik pravdu jiným mlýnkem.
Večer jsem zkusil udělat první espressa. Na 4. pokus už to bylo perfektní! Ale ani předchozí tři shoty jsem nevyhodil, chuťové výborné, ale proteklo to na můj vkus moc rychle. Nějakých nejprve necelých 20 vteřin, pak postupně 22, 23 a ve finále 27 vteřin. Nic nebylo třeba vylejt do dřezu.
Zítra ráno ještě jemně poladím a zafixuji si polohu hrubosti mletí.
P.S. samozřejmě se mi zdá, že se espresso zlepšilo i chuťově. Nevím nakolik "placebo" a nakolik pravdu jiným mlýnkem.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Pár fotek pro srovnání velikosti:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Ještě chvilku budu pokračovat v "monologu" snad to nevadí.
Tentokrát mám technický dotaz.
S testovací kávou v pracovně se mi to nestalo, ale nyní v kuchyni "na ostro" se mi občas stane, že káva domele (kameny se točí naprázdno) , ale přitom v té horní části kam se dává násypka, kterou nemám, ještě plno kávy je. Jakoby se ta zrna co se dotýkají kamenů mlýnek pomele, ale zbytek nad nimi se "šparjcne" a nepadá mezi mlecí kameny.
Když to pak prohrábnu třeba násadou ad štětečku tak se mletí zase rozjede.
Nenapadá někoho čím to může být?
Výsledné mletí se zdá skvělé, hrubost již mám nastavenou ...
Koupit nové kameny? Dát tam násypku s větším množstvím kávy? Zkusit ještě jinou kávu?
Tentokrát mám technický dotaz.
S testovací kávou v pracovně se mi to nestalo, ale nyní v kuchyni "na ostro" se mi občas stane, že káva domele (kameny se točí naprázdno) , ale přitom v té horní části kam se dává násypka, kterou nemám, ještě plno kávy je. Jakoby se ta zrna co se dotýkají kamenů mlýnek pomele, ale zbytek nad nimi se "šparjcne" a nepadá mezi mlecí kameny.
Když to pak prohrábnu třeba násadou ad štětečku tak se mletí zase rozjede.
Nenapadá někoho čím to může být?
Výsledné mletí se zdá skvělé, hrubost již mám nastavenou ...
Koupit nové kameny? Dát tam násypku s větším množstvím kávy? Zkusit ještě jinou kávu?
- Effe
- více pokročilý
- Příspěvky: 250
- Registrován: pon 14. čer 2010 19:21:34
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel
Re: Fiorenzato F5 GT
Několikrát jsem si na netu všiml,že u těch velkých mlýnků (ale bez násypky) mají nahoře tamper ,snad jako závaží,aby potlačilo malé množství kávy.Když je kávy v násypce dost tak svou váhou stačí kávu stlačit k pomletí. Ale je to jen můj dojem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Fiorenzato F5 GT
Já bych řekl, že je to tvarem a velikostí násypné komory a zakončení šroubu. Jaký tvar má matice nebo šnek. A samozřejmě velikost zrn k tomuto vztažená. Třeba u San Marca SM90 jsem se nikdy nesetkal, že by tam zůstala káva viset nebo by se posledním pár zrnkům nechtělo do kamenů a to bez jakéhokoliv pomocného prostředku při jednotlivých vážených dávkách. Naproti tomu jsem se s tím setkal u IBI, který má zajišťovací matici ve tvaru šroubovice, že se posledním pár zrnkům nechtělo a běhala dokola. V běžném kavárenském provozu samozřejmě nic takového nehrozí, protože tam to tlačí sloupec kávy v násypce. V domácích podmínkách se to řeší pěchovadly nebo nějakými válečky - písty (prý je to lepší i z hlediska chuti) nebo by to možná šlo i provedením zajišťovací matice...(tvar dna spodního unašeče asi moc nezměníme)
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Možná pořídit spodní díl násypky?
http://www.kavovarydoplnky.cz/produkty/ ... avomlynek/
http://www.kavovarydoplnky.cz/produkty/ ... avomlynek/
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Fiorenzato F5 GT
Násypka asi nepomůže. Mám Doge a RR45, oba mají problém s mletím bez pěchovadla nebo dostatečné vrstvy kávy. S orig. násypkou i bez ní. Proto jako jiní používám pro espresso trvalé zatížení. Výsledek mletí je prostě lepší než mletí jednotlivé dávky. Není to vidět okem, na chuti už se to bohužel pozná.
Samozřejmě nejlepší je jednotlivá, předem navážená dávka. Bez problémů s navážkou, bez zbytečných odpadů a bez problémů se střídáním káv. Každý mlýnek si s tím poradí ale jinak, ty naše většinou ne úplně dobře. Jak psal j.bill, je to konstrukcí mlýnku.
Těžko říct, zda platí, že čím větší kameny, tím lepší mletí single. Bude to i tvarem ostří apod.
Např. oblíbený EK43 má kameny ne horizontálně, ale vertikálně. To je výborné pro retenci, ale pro přístup kávy do kamenů vlastně horší. Ale ty jsou opravdu obří. Že by tím byl dán výsledek výborného mletí single dávek bez nějakých přítlaků?
Já si myslím, že rozdíl v kvalitě mletí je právě i tou velikostí kamenů dán. Zrno je stále stejně velké a jinak se vejde do 40 nebo 100mm kamenů (z hlediska plynulé dodávky zrna). Druhý faktor bude asi tvar ostří. Třetí pak už snad jen kvalita provedení mlýnku (přesnost nastavení kamenů).
Samozřejmě nejlepší je jednotlivá, předem navážená dávka. Bez problémů s navážkou, bez zbytečných odpadů a bez problémů se střídáním káv. Každý mlýnek si s tím poradí ale jinak, ty naše většinou ne úplně dobře. Jak psal j.bill, je to konstrukcí mlýnku.
Těžko říct, zda platí, že čím větší kameny, tím lepší mletí single. Bude to i tvarem ostří apod.
Např. oblíbený EK43 má kameny ne horizontálně, ale vertikálně. To je výborné pro retenci, ale pro přístup kávy do kamenů vlastně horší. Ale ty jsou opravdu obří. Že by tím byl dán výsledek výborného mletí single dávek bez nějakých přítlaků?
Já si myslím, že rozdíl v kvalitě mletí je právě i tou velikostí kamenů dán. Zrno je stále stejně velké a jinak se vejde do 40 nebo 100mm kamenů (z hlediska plynulé dodávky zrna). Druhý faktor bude asi tvar ostří. Třetí pak už snad jen kvalita provedení mlýnku (přesnost nastavení kamenů).
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Já nyní koukal na tu kávu. Momentálně mám 1kg balení mé oblíbené výtečné Malawi. Už jsem ale na konci balení a asi budu pravděpodobně večer měnit na Brasil Cerrado (odtud z Primacafé).
A co chci říci - ta Malawi má opravdu velká zrna, asi největší z těch co jsem doposud měl. Možná to má vliv.
Když jsem v pracovně zkoušel mlýnek na obyčejné testovací kávě tak mlel naprosto v pohodě.
Uvidím večer jak s jinou kávou.
Takto jsem musel vždy prokvrdlat kávu v násypce násadou ad štětečku.
A co chci říci - ta Malawi má opravdu velká zrna, asi největší z těch co jsem doposud měl. Možná to má vliv.
Když jsem v pracovně zkoušel mlýnek na obyčejné testovací kávě tak mlel naprosto v pohodě.
Uvidím večer jak s jinou kávou.
Takto jsem musel vždy prokvrdlat kávu v násypce násadou ad štětečku.

- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Tak ověřeno. S Brasil Cerrado není sebemenší problém. Mele bez zasekávání. Koukal jsem, že zrna té Malawi byla snad 2x větší než Brasil Cerrado. Některá měla problém se vůbec dostat ke kamenům.
Nicméně stejně si objednám v Hraspu nové kameny. Mít dva páry vůbec nebude od věci.
To mletí je "pohádka"!
Tiché a velmi rychlé. Namletá káva krásně homogenní.
Gaggia MDF si ale nechám. Prodávat nebudu, těch 3,5 tisíce mě nevytrhne a bude se hodit na mletí alternativních příprav (překapávaná, Hario Dripper, Frech Press, atd ..) a také jako rezerva pro případ nějakých problémů s novým mlýnkem.
Nicméně stejně si objednám v Hraspu nové kameny. Mít dva páry vůbec nebude od věci.
To mletí je "pohádka"!

Gaggia MDF si ale nechám. Prodávat nebudu, těch 3,5 tisíce mě nevytrhne a bude se hodit na mletí alternativních příprav (překapávaná, Hario Dripper, Frech Press, atd ..) a také jako rezerva pro případ nějakých problémů s novým mlýnkem.
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Fiorenzato F5 GT
Nebude lepší si nechat kameny nabrousit. Než se tak stane můžeš mlet na MDFku. Na co budeš mít dvoje? Než ty jednu otupíš, tak už budeš pod drnem:D
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
A cena nabroušení + poštovné tam + poštovné zpět ?? (kolik to dělá)
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Fiorenzato F5 GT
Podle posledních zpráv je cena broušení asi 330,- kč
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Takže s poštovným a malým pojištěním je to cca 5-6 stovek. Něco přes 6 stovek stojí nové kameny...
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Fiorenzato F5 GT
Osobní zkušenost nemám, ale zdejší tvrdí, že nabroušené jsou daleko ostřejší než nové. Je to o tom někde vlákno.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Fiorenzato F5 GT
@puschpull: Přesně tak.
@papun: V mém předešlém příspěvku.
@papun: V mém předešlém příspěvku.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
papun, j.bill: aha. Díky.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Fiorenzato F5 GT
Tak o víkendu jsem vyzkoušel první "prototyp" násypky. Abych věděl, jak z zda vůbec by to fungovalo. Samozřejmě z průhledné pet láhve.
Funguje to lépe než jsem čekal. Žádná káva se nelepí na stěny. Pokud zůstane tak trochu jen na nejspodnější části, patrně nerovnost při střihání láhve. Po klepnutí do stěny spadne vše do páky.
Samozřejmě tento první "prototyp" nevypadá moc hezky. Odpoledne udělám jiný (ale stále plastový), kde už bych chtěl tomu dát nějakou fazónu.
Hlavně musím vymyslet jak udělat držák na páku tak aby se káva sypala rovnou do misky. Zatím musím páku držet. Původní držák je samozřejmě svým výřezem pro odložení páky posunutý tak aby byl pod vývodem doseru. Někde jsem na netu viděl nákres držáku, který by tam po úpravě na doserless fungoval. Netušíte někdo kde hledat? (Možná to bylo i zde na fóru, během dne zkusím proklikat ...)
Funguje to lépe než jsem čekal. Žádná káva se nelepí na stěny. Pokud zůstane tak trochu jen na nejspodnější části, patrně nerovnost při střihání láhve. Po klepnutí do stěny spadne vše do páky.
Samozřejmě tento první "prototyp" nevypadá moc hezky. Odpoledne udělám jiný (ale stále plastový), kde už bych chtěl tomu dát nějakou fazónu.
Hlavně musím vymyslet jak udělat držák na páku tak aby se káva sypala rovnou do misky. Zatím musím páku držet. Původní držák je samozřejmě svým výřezem pro odložení páky posunutý tak aby byl pod vývodem doseru. Někde jsem na netu viděl nákres držáku, který by tam po úpravě na doserless fungoval. Netušíte někdo kde hledat? (Možná to bylo i zde na fóru, během dne zkusím proklikat ...)
- gekonko
- více pokročilý
- Příspěvky: 189
- Registrován: pát 02. led 2015 12:33:04
- bydliště: Košice
- kávovar: CARIMALIalfa2x GAGGIAcubika2x ASCASOdream KRUPSxp5240
- mlýnek: GAGIAmd85-2x SANTOS#1 ZASSENHAUSpanama
Re: Fiorenzato F5 GT
Písal som o držiaku dokonca v tomto vlakne http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 812#p49887
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Fiorenzato F5 GT
PeterG u Fiorenzata to řešil, nebo u SanMarca je to také zmíněno...
Nechat vypálit z nerezi na laseru a poohýbat....
Nechat vypálit z nerezi na laseru a poohýbat....
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!