Baratza Sette 270W
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Baratza Sette 270W
Nový superpoznatek...
Je to věc názoru, získaná zkušeností.
Je to věc názoru, získaná zkušeností.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Baratza Sette 270W
Když myslíš, sitauace je ale taková, že zmrazená káva je po 2 měsících víc živá než nezmrazená...JosefFerda píše: ↑čtv 11. led 2018 15:27:07 Zmrazenou, v tom pripade staci rucni mlynek, protoze kava je uz po smrti...
Co udělá mletí zmrazené s mlýnkem či kameny zatím nikdo moc neřešil, ovšem uchovávání a následné rozmrazení před mletím je naprosto standardní postup.
- JosefFerda
- Příspěvky: 3
- Registrován: úte 14. lis 2017 16:53:52
- bydliště: Trutnov
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Anfim
Re: Baratza Sette 270W
Ted se uplne odklonim od tematu.... Standardni bylo v minulosti dostat turka ze suseneho logru, opakovane... 
Danst, muzes mi prosimte ten standardni postup nasdilet, pravdepodobne mi neco uslo...
Jaky je duvod skladovat kavu dva mesice?
Hned jsem dal nejaka zrna do mrazaku a 2 tydny pockal a provnal s 2tydny v pokojove teplote. Vysledek pro 19,5g kavy, 25vterin extrakce, a zde prvni rozdil nezmrazena 53g vysledneho napoje x zmrazena 58g. Pena u zmrazene kavy polovicni. Chut - zmrazena mene kyselosti.... Za me NO GO...
Vice muzeme pokracovat v topicu "Uchovani kavy v mrazaku" a nebo "Nestejny cas extrakci"...

Danst, muzes mi prosimte ten standardni postup nasdilet, pravdepodobne mi neco uslo...
Jaky je duvod skladovat kavu dva mesice?
Hned jsem dal nejaka zrna do mrazaku a 2 tydny pockal a provnal s 2tydny v pokojove teplote. Vysledek pro 19,5g kavy, 25vterin extrakce, a zde prvni rozdil nezmrazena 53g vysledneho napoje x zmrazena 58g. Pena u zmrazene kavy polovicni. Chut - zmrazena mene kyselosti.... Za me NO GO...
Vice muzeme pokracovat v topicu "Uchovani kavy v mrazaku" a nebo "Nestejny cas extrakci"...
- dslecinka
- více pokročilý
- Příspěvky: 300
- Registrován: pát 17. dub 2015 16:29:56
- bydliště: Londýn, UK
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: Baratza Sette 270W
to je rukama, ne mrazákem.
achjo.
už se to tu řešilo, jsou na to i výzkumy (Ch. Hendon et al), chová se to rozdílně když se mele ještě zmrazená a rozmrazená káva (rozdílná elasticita zrna mění poměr nejjemnější frakce ke zbytku). držte hmotnost jako konstantu, ne čas. a zmrazit se musí co nejdříve po upražení, jinak to nemá smysl. "no go" to může být pro vás, vaše ruce, váš mlýnek a kávovar. viz poznámka Scotta Rao o úspěšném uchování kávy v -18 °C po dobu 2 let v Roaster's Handbook a jeho zmínky o tom, že běžně uchovává naporcovanou kávu po dobu 6 měsíců - degradace je nižní, než změny, jakými při běžném skladování prochází káva zelená, ještě neupražená.
achjo.
už se to tu řešilo, jsou na to i výzkumy (Ch. Hendon et al), chová se to rozdílně když se mele ještě zmrazená a rozmrazená káva (rozdílná elasticita zrna mění poměr nejjemnější frakce ke zbytku). držte hmotnost jako konstantu, ne čas. a zmrazit se musí co nejdříve po upražení, jinak to nemá smysl. "no go" to může být pro vás, vaše ruce, váš mlýnek a kávovar. viz poznámka Scotta Rao o úspěšném uchování kávy v -18 °C po dobu 2 let v Roaster's Handbook a jeho zmínky o tom, že běžně uchovává naporcovanou kávu po dobu 6 měsíců - degradace je nižní, než změny, jakými při běžném skladování prochází káva zelená, ještě neupražená.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Baratza Sette 270W
Momentálně tahám z mražáku kávu zamraženou před rokem.
To jen tak na okraj pro ty Tomáše....

Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- JosefFerda
- Příspěvky: 3
- Registrován: úte 14. lis 2017 16:53:52
- bydliště: Trutnov
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Anfim
Re: Baratza Sette 270W
Duvod meho udivu je ten, ze v dnesni dobe, kdy si mohu obednat cerstvou 250gramovku a vypit za 2 tydny a nemusim zamrazovat, to asi nebude rukama to bude jinde... Nevnucuji jen se divim a nechapu... Treba na ten smysl jednou prijdu... Stejne jako nekdo radeji pecivo ze zmrazeneho polotovaru a nekdo cerstve... Za me Ukoncuji a prenecham specialistum a odbornikum na tuto problematiku...dslecinka píše:to je rukama, ne mrazákem.
achjo.
už se to tu řešilo, jsou na to i výzkumy (Ch. Hendon et al), chová se to rozdílně když se mele ještě zmrazená a rozmrazená káva (rozdílná elasticita zrna mění poměr nejjemnější frakce ke zbytku). držte hmotnost jako konstantu, ne čas. a zmrazit se musí co nejdříve po upražení, jinak to nemá smysl. "no go" to může být pro vás, vaše ruce, váš mlýnek a kávovar...
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Baratza Sette 270W
Je to každého věc, jak nakládá s kávou. Mrazení může být například zajímavé právě pro ty, kteří nechtějí často objednávat kávu, ale brát ji po větším množství. Pak je dobré ji rozdělit a zmrazit a brát postupně. A opět jsme mimo téma Sette 270W.
- Fanda007
- Příspěvky: 11
- Registrován: úte 02. říj 2018 14:33:34
- bydliště: Praha
- kávovar: NS Oscar II
- mlýnek: Baratza Sette 270
Re: Baratza Sette 270W
Po dnešku mám doma práve Sette 270 z druhej ruky. Za moju kratku kavovu "karieru" som mal možnost pracovať s roznymi mlynkama z roznych cenových kategórii. V práci obsluhujem EK43, mal som česť s Baratzou Forte,roznymi Macapmi a pod. no a aj tak nemám jednu výčitku ktorú by som vytkol prave 270.
- Sinpa
- více pokročilý
- Příspěvky: 118
- Registrován: čtv 12. úno 2009 15:47:32
- bydliště: Zbůch
- kávovar: Rancilio Silvia BC, PID Auber
- mlýnek: Niche Zero
Re: Baratza Sette 270W
A jak si vede v porovnání s výše zmíněnýma?
Hlučnost, rychlost, kvalita mletí..
Hlučnost, rychlost, kvalita mletí..
- PetrVolak
- Příspěvky: 16
- Registrován: pát 17. led 2014 11:44:25
- bydliště: Kurim
- kávovar: Rocket Espresso Giotto Evoluzione V2, Hario V60, FrenchPress
- mlýnek: Graef 800 + to je potreba poladit
Re: Baratza Sette 270W
Tak skoro po dvou letech používání sette 270w bych to shrnul jako slušný mlýnek ale nespolehlivý. Čekal jsem až se začne v ČR prodávat a domu si ho vezl nadšen a plny očekávání. Stroj je to vizuálně krásný a kompaktní takže velké plus. Mele rychle, relativně přesně ale hrozně nahlas. Asi nejhlucnejsi mlýnek co jsem měl. Kvalita je slušná jak na drop tak primárně na espresso, na espresso je nutné použít dodávané podložky. Po 4 reklamacich je načase se posunout dál.. Buhuzel 2x shořel motor a 2x elektrické části.. Doma mám spotřeba kávy cca kilo až dvě týdne, takže být řádně testován.. Takže po dvou necelých letech jsem byl nucen vybrat nový.
Jedno Espresso proste nikdy nestaci...
- makovica
- více pokročilý
- Příspěvky: 111
- Registrován: úte 30. čer 2015 22:46:35
- bydliště: Slovensko
- kávovar: Vibiemme Domobar modified
- mlýnek: SM 90 redesigned
Re: Baratza Sette 270W
1 až 2 Kg kávy týždenne je na danú triedu mlynčeka podľa mňa dosť. To už chce niečo v triede Mazzer mini a vyššie.
Re: Baratza Sette 270W
V americkokanadské verzi záruky platí omezení 1 rok nebo 300kg kávy.
tj téměř 1kg za den = 7kg týden, což je pro jedného konzumenta smrtelná dávka
.
tj téměř 1kg za den = 7kg týden, což je pro jedného konzumenta smrtelná dávka


- robertSVK
- více pokročilý
- Příspěvky: 138
- Registrován: pon 23. bře 2015 16:22:07
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Saeco Aroma SIN015 PID (2001), Gaggia New Baby PID
- mlýnek: Gaggia MDF (1983)
Re: Baratza Sette 270W
Aj pre 270W.
Kávovary: Saeco Aroma (SIN015), PID;
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
- Paseto
- Příspěvky: 11
- Registrován: pon 07. říj 2019 21:32:07
- bydliště: CB
- kávovar: Jura
- mlýnek: Nemam
Re: Baratza Sette 270W
Zdravim. Narazil sem na mlynek Baratza Sette 270Wi sou s nim ty same problemy jako s modelem 270w? Libi se mi ze ma vahovou automatiku ale nerad bych ho mel na rok
- martinovic
- více pokročilý
- Příspěvky: 156
- Registrován: ned 15. lis 2015 18:44:22
- bydliště: Košice
- kávovar: Lelit Bianca, Lelit Elizabeth, LaPavoni Professional postmil
- mlýnek: Kafatek Flat SSP, DF64 + SSP MP, Ceado E37j, Comandante NB
Re: Baratza Sette 270W
mechanicky je to rovnake, takze daju sa ocakavat rovnake problemy
- segur
- Příspěvky: 1
- Registrován: stř 22. úno 2017 9:40:42
- bydliště: Střední čechy
- kávovar: LaSpaziale S1 DreamT
- mlýnek: Sette 270Wi
Re: Baratza Sette 270W
Nějaký zásadní rozdíl v konstrukci není, na druhou stranu Baratza ten mlýnek přeci jen postupně ladí a vylepšuje. Moje osobní zkušenost je, že Sette 270W jsem reklamoval dvakrát (po 3 měsících se zasekl tak, že se motor vůbec nerozběhl; na vyměněném kusu po dalším roce začala blbnout váha), nechal si vrátit peníze a zkusil 270Wi, který mám něco přes rok a půl a zatím bez problémů.