Konstrukčně je zřejmě příbuzný s mlýnkem ETA 0067.
Umožňuje mletí na 7 stupňů jemnosti.
Obsahuje malé mlecí kameny o průměru 4 cm, které se však točí setsakra rychle. Přesné specifikace jsem bohužel nikdy nenašel (nezná je někdo?), ale pár tisíc otáček na volnoběh to bude.
U mlýnku ETA 067 je zde zmiňováno nerovnoměrné mletí kávy. Musím konstatovat, že v tomto směru je na tom typ 0066 výrazně lépe, namletá káva na stupeň 3 vypadala přijatelně jemně na presso, zrnitost byla homogenní, žádné frakce různé zrnitosti se nekonaly.
Co se však konalo, byl nepříznivý vliv vysokých otáček mletí na kvalitu kávy. V pečlivě umytém mlýnku jsem zkusil umlít kávu Brasil Santos, kterou jsem potom nakrmil mou Rowentu.
Škoda brazilské kávy!!

Výsledný "výluh" byl naprosto hnusný, "káva" by byla dobrou oslavou pelyňku, což je u této nasládlé odrůdy zvláště šokující zkušenost. Opravdu hrozná chuť.
Tento mlýnek je asi přijatelný pro mletí Jihlavanky Standard na turka, pro presso však rozhodně vhodný není.