Baratza Sette 270W

hodnocení mlýnků
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
primacafe
Administrátor
Příspěvky: 5542
Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
bydliště: Kovalovice
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od primacafe »

Nový superpoznatek...
Je to věc názoru, získaná zkušeností.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Uživatelský avatar
danst
silně pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
bydliště: Ústecký kraj
kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od danst »

JosefFerda píše: čtv 11. led 2018 15:27:07 Zmrazenou, v tom pripade staci rucni mlynek, protoze kava je uz po smrti...
Když myslíš, sitauace je ale taková, že zmrazená káva je po 2 měsících víc živá než nezmrazená...
Co udělá mletí zmrazené s mlýnkem či kameny zatím nikdo moc neřešil, ovšem uchovávání a následné rozmrazení před mletím je naprosto standardní postup.
Uživatelský avatar
JosefFerda
Příspěvky: 3
Registrován: úte 14. lis 2017 16:53:52
bydliště: Trutnov
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Anfim

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od JosefFerda »

Ted se uplne odklonim od tematu.... Standardni bylo v minulosti dostat turka ze suseneho logru, opakovane... :)
Danst, muzes mi prosimte ten standardni postup nasdilet, pravdepodobne mi neco uslo...

Jaky je duvod skladovat kavu dva mesice?

Hned jsem dal nejaka zrna do mrazaku a 2 tydny pockal a provnal s 2tydny v pokojove teplote. Vysledek pro 19,5g kavy, 25vterin extrakce, a zde prvni rozdil nezmrazena 53g vysledneho napoje x zmrazena 58g. Pena u zmrazene kavy polovicni. Chut - zmrazena mene kyselosti.... Za me NO GO...

Vice muzeme pokracovat v topicu "Uchovani kavy v mrazaku" a nebo "Nestejny cas extrakci"...
Uživatelský avatar
dslecinka
více pokročilý
Příspěvky: 300
Registrován: pát 17. dub 2015 16:29:56
bydliště: Londýn, UK
kávovar: Hario V60
mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od dslecinka »

to je rukama, ne mrazákem.
achjo.

už se to tu řešilo, jsou na to i výzkumy (Ch. Hendon et al), chová se to rozdílně když se mele ještě zmrazená a rozmrazená káva (rozdílná elasticita zrna mění poměr nejjemnější frakce ke zbytku). držte hmotnost jako konstantu, ne čas. a zmrazit se musí co nejdříve po upražení, jinak to nemá smysl. "no go" to může být pro vás, vaše ruce, váš mlýnek a kávovar. viz poznámka Scotta Rao o úspěšném uchování kávy v -18 °C po dobu 2 let v Roaster's Handbook a jeho zmínky o tom, že běžně uchovává naporcovanou kávu po dobu 6 měsíců - degradace je nižní, než změny, jakými při běžném skladování prochází káva zelená, ještě neupražená.
Uživatelský avatar
j.bill
silně pokročilý
Příspěvky: 1409
Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
bydliště: Moravia Magna
kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od j.bill »

Momentálně tahám z mražáku kávu zamraženou před rokem. ;) To jen tak na okraj pro ty Tomáše....
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior

PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Uživatelský avatar
JosefFerda
Příspěvky: 3
Registrován: úte 14. lis 2017 16:53:52
bydliště: Trutnov
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Anfim

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od JosefFerda »

dslecinka píše:to je rukama, ne mrazákem.
achjo.

už se to tu řešilo, jsou na to i výzkumy (Ch. Hendon et al), chová se to rozdílně když se mele ještě zmrazená a rozmrazená káva (rozdílná elasticita zrna mění poměr nejjemnější frakce ke zbytku). držte hmotnost jako konstantu, ne čas. a zmrazit se musí co nejdříve po upražení, jinak to nemá smysl. "no go" to může být pro vás, vaše ruce, váš mlýnek a kávovar...
Duvod meho udivu je ten, ze v dnesni dobe, kdy si mohu obednat cerstvou 250gramovku a vypit za 2 tydny a nemusim zamrazovat, to asi nebude rukama to bude jinde... Nevnucuji jen se divim a nechapu... Treba na ten smysl jednou prijdu... Stejne jako nekdo radeji pecivo ze zmrazeneho polotovaru a nekdo cerstve... Za me Ukoncuji a prenecham specialistum a odbornikum na tuto problematiku...
Uživatelský avatar
danst
silně pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
bydliště: Ústecký kraj
kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od danst »

Je to každého věc, jak nakládá s kávou. Mrazení může být například zajímavé právě pro ty, kteří nechtějí často objednávat kávu, ale brát ji po větším množství. Pak je dobré ji rozdělit a zmrazit a brát postupně. A opět jsme mimo téma Sette 270W.
Uživatelský avatar
Fanda007
Příspěvky: 11
Registrován: úte 02. říj 2018 14:33:34
bydliště: Praha
kávovar: NS Oscar II
mlýnek: Baratza Sette 270

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od Fanda007 »

Po dnešku mám doma práve Sette 270 z druhej ruky. Za moju kratku kavovu "karieru" som mal možnost pracovať s roznymi mlynkama z roznych cenových kategórii. V práci obsluhujem EK43, mal som česť s Baratzou Forte,roznymi Macapmi a pod. no a aj tak nemám jednu výčitku ktorú by som vytkol prave 270.
Uživatelský avatar
Sinpa
více pokročilý
Příspěvky: 115
Registrován: čtv 12. úno 2009 15:47:32
bydliště: Zbůch
kávovar: Rancilio Silvia BC, PID Auber
mlýnek: Niche Zero

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od Sinpa »

A jak si vede v porovnání s výše zmíněnýma?
Hlučnost, rychlost, kvalita mletí..
Uživatelský avatar
PetrVolak
Příspěvky: 16
Registrován: pát 17. led 2014 11:44:25
bydliště: Kurim
kávovar: Rocket Espresso Giotto Evoluzione V2, Hario V60, FrenchPress
mlýnek: Graef 800 + to je potreba poladit

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od PetrVolak »

Tak skoro po dvou letech používání sette 270w bych to shrnul jako slušný mlýnek ale nespolehlivý. Čekal jsem až se začne v ČR prodávat a domu si ho vezl nadšen a plny očekávání. Stroj je to vizuálně krásný a kompaktní takže velké plus. Mele rychle, relativně přesně ale hrozně nahlas. Asi nejhlucnejsi mlýnek co jsem měl. Kvalita je slušná jak na drop tak primárně na espresso, na espresso je nutné použít dodávané podložky. Po 4 reklamacich je načase se posunout dál.. Buhuzel 2x shořel motor a 2x elektrické části.. Doma mám spotřeba kávy cca kilo až dvě týdne, takže být řádně testován.. Takže po dvou necelých letech jsem byl nucen vybrat nový.
Jedno Espresso proste nikdy nestaci...
Uživatelský avatar
makovica
více pokročilý
Příspěvky: 108
Registrován: úte 30. čer 2015 22:46:35
bydliště: Slovensko
kávovar: Vibiemme Domobar modified
mlýnek: SM 90 redesigned

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od makovica »

1 až 2 Kg kávy týždenne je na danú triedu mlynčeka podľa mňa dosť. To už chce niečo v triede Mazzer mini a vyššie.
Uživatelský avatar
BJAN
Příspěvky: 14
Registrován: úte 05. úno 2013 22:15:04
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od BJAN »

V americkokanadské verzi záruky platí omezení 1 rok nebo 300kg kávy.
tj téměř 1kg za den = 7kg týden, což je pro jedného konzumenta smrtelná dávka :pic: :lol: .
Uživatelský avatar
robertSVK
více pokročilý
Příspěvky: 138
Registrován: pon 23. bře 2015 16:22:07
bydliště: Bratislava
kávovar: Saeco Aroma SIN015 PID (2001), Gaggia New Baby PID
mlýnek: Gaggia MDF (1983)

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od robertSVK »

Aj pre 270W.
Kávovary: Saeco Aroma (SIN015), PID;
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
Uživatelský avatar
Paseto
Příspěvky: 11
Registrován: pon 07. říj 2019 21:32:07
bydliště: CB
kávovar: Jura
mlýnek: Nemam

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od Paseto »

Zdravim. Narazil sem na mlynek Baratza Sette 270Wi sou s nim ty same problemy jako s modelem 270w? Libi se mi ze ma vahovou automatiku ale nerad bych ho mel na rok
Uživatelský avatar
martinovic
více pokročilý
Příspěvky: 156
Registrován: ned 15. lis 2015 18:44:22
bydliště: Košice
kávovar: Lelit Bianca, Lelit Elizabeth, LaPavoni Professional postmil
mlýnek: Kafatek Flat SSP, DF64 + SSP MP, Ceado E37j, Comandante NB

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od martinovic »

mechanicky je to rovnake, takze daju sa ocakavat rovnake problemy
Uživatelský avatar
segur
Příspěvky: 1
Registrován: stř 22. úno 2017 9:40:42
bydliště: Střední čechy
kávovar: LaSpaziale S1 DreamT
mlýnek: Sette 270Wi

Re: Baratza Sette 270W

Příspěvek od segur »

Nějaký zásadní rozdíl v konstrukci není, na druhou stranu Baratza ten mlýnek přeci jen postupně ladí a vylepšuje. Moje osobní zkušenost je, že Sette 270W jsem reklamoval dvakrát (po 3 měsících se zasekl tak, že se motor vůbec nerozběhl; na vyměněném kusu po dalším roce začala blbnout váha), nechal si vrátit peníze a zkusil 270Wi, který mám něco přes rok a půl a zatím bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „Mlýnek na kávu“