Niche zero
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- handel
- Příspěvky: 26
- Registrován: pon 14. lis 2016 11:45:06
- bydliště: Trencin
- kávovar: CafelatRobot,V60,bialetti brikka/moka,aeropress,syphon
- mlýnek: GIOTA+SSP MP/Brew,NZ,OE Lido3,rhinowares
Re: Niche zero
Problém s platbou.
Snažil som sa objednať Niche, ale nikdy mi neprebehla platba. Skúšal som 2 karty slovenskú sporiteľňu aj českú Čsob a obidve majú overovanie secure3d alebo ako sa to volá. Limity nastavené v poriadku, už som x-krát kupoval rôzne veci aj drahšie a bez problémov. Nemali ste niekto podobné problémy a prípadne či vás niečo nenapadne ?
Dík.
Snažil som sa objednať Niche, ale nikdy mi neprebehla platba. Skúšal som 2 karty slovenskú sporiteľňu aj českú Čsob a obidve majú overovanie secure3d alebo ako sa to volá. Limity nastavené v poriadku, už som x-krát kupoval rôzne veci aj drahšie a bez problémov. Nemali ste niekto podobné problémy a prípadne či vás niečo nenapadne ?
Dík.
- pixel
- Příspěvky: 3
- Registrován: čtv 10. zář 2020 20:56:44
- bydliště: Kralupy
- kávovar: Cafelat Robot, aeropress, frenchpress, V60
- mlýnek: Niche Zero (na ceste)
Re: Niche zero
Mne to vcera vecer taky neslo, limity ok, zustatek ok, a az na treti pokus se mi to povedlo. Musel jsem dat jmeno na karte s diakritikou a velkyma pismenama. Pak uz vse ok.
- Papik
- Příspěvky: 23
- Registrován: čtv 11. črc 2019 7:45:07
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Lelit PL41PLUST, ROK GC, moka, V60, french press, džezva
- mlýnek: Niche Zero, ROK Grinder GC, Porlex Tall
Re: Niche zero
Tak je doma. Za dva měsíce od odjednání, na den přesně. I když nemám s jinými kvalitními el. mlýnky zkušenosti, tak mi přijde elegantní a opravdu tichý. Řekl bych, že mele celkem rychle, proti ručnímu mlýnku určitě.
Překvapilo mě, že dřevěné nožičky se volně otáčí kolem dokola. Nejdřív jsem myslel, že jsou nastavitelné kvůli vyrovnání do roviny, ale není to tak. Mlýnek stojí na gumě, která zřejmě pokrývá kovové tyčky a ty nad gumovou koncovkou zase kryjí volně ložené dřevěné kónusy. Dřevo má tedy čistě dekorativní účel.
Zatím snad jediná výhrada: některé dřevěné části nejsou dost jemně ohlazené, je cítit hrubost dřevěných vláken. Leda je vymontovat, jemným smirkem zahladit a pak možná natřít nějakým kvalitním olejem na dřevo. Na funkci mlýnku to samozřejmě nemá vliv, ale myslím, že za tu cenu by o DoDo (dodělej doma) jít nemělo...
Překvapilo mě, že dřevěné nožičky se volně otáčí kolem dokola. Nejdřív jsem myslel, že jsou nastavitelné kvůli vyrovnání do roviny, ale není to tak. Mlýnek stojí na gumě, která zřejmě pokrývá kovové tyčky a ty nad gumovou koncovkou zase kryjí volně ložené dřevěné kónusy. Dřevo má tedy čistě dekorativní účel.
Zatím snad jediná výhrada: některé dřevěné části nejsou dost jemně ohlazené, je cítit hrubost dřevěných vláken. Leda je vymontovat, jemným smirkem zahladit a pak možná natřít nějakým kvalitním olejem na dřevo. Na funkci mlýnku to samozřejmě nemá vliv, ale myslím, že za tu cenu by o DoDo (dodělej doma) jít nemělo...
- pixel
- Příspěvky: 3
- Registrován: čtv 10. zář 2020 20:56:44
- bydliště: Kralupy
- kávovar: Cafelat Robot, aeropress, frenchpress, V60
- mlýnek: Niche Zero (na ceste)
Re: Niche zero
Dneska jsem si psal z Jamesem z Niche a tvrdil ze Listopadovou varku mlynku budou pry posilat uz zacatkem rijna. Ze pry jsou v predstihu. Takze parada
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: Niche zero
Máte někdo porovnání chuti těhle kkónických kamenů vs ploché kameny? U espressa by s Niche Zero nemělo být takové plně tělo jako u plochých kamenů. Zaznamenal někdo tento rozdíl?
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Niche zero
Já ano, ale neřekl bych, že není plné. Špatně se to popisuje, je to trochu jiná chuť, musel jsem postupně změnit detaily přípravy (poměr kávy, časy extrakce atd...) ale nemám s tím problém, přizpůsobil jsem se a workflow u tohoto mlýnku je něco, co by stálo za to, i kdyby to bylo horší. Pokud bereme plnost jako "hustotu" kávy, tak bych snad řekl, že je i vyšší. Záleží taky, jaká se použije káva. Líp bude vycházet s medium až dark oproti "nordic roast" .
Co mně vyrazilo dech, o kolik lepší je filtrovaná káva (Mocamaster) oproti plochým kamenům. Tady je to o hodně. A nemyslím "ovocnou" chuť . Prostě "hloubka" , prokreslení a příjemnost základní kávové chuti.
Není důležitý jen typ kamenů, ale taky jaké jsou a jak je mlýnek vyrobený. A pak jak se to použije. Single dosing na plochých kamenech přece jen degraduje právě tu distribuci částic...Větší dávka a hrubší mletí na plochých může být nerozeznatelná od menší dávky a jemnějšího na kónických. Ale díky konstrukci a průměrům kamenů to může být taky rozdíl velký.
Kdo chce 1 mlýnek na espresso i alternativu a nemá moc místa, zároveň se u toho nechce udřít a nemít kolem svinčík, ale je ochotný předem kávu navážit , tak tam je to asi nejlepší volba.
Pro testování "zelených" káv jako espresso to nebude to pravé. Pro toho kdo se nachází v medium kávách, tak tam tím nic nezkazí.
Já nelituju, plusy rozhodně pro mně převažují nad mínusy. Lituju akorát, že nebyl dřív.
Z logiky věci vyplývá, vzhledem k tomu, že je kladně hodnocený pro espresso i alternativu, že je obojetný a jako takový nebude špičkový pro jednotlivý druh přípravy. Pro naprostou špičku je to asi potřeba oddělit a řádně si připlatit za jiný mlýnek.
Co mně vyrazilo dech, o kolik lepší je filtrovaná káva (Mocamaster) oproti plochým kamenům. Tady je to o hodně. A nemyslím "ovocnou" chuť . Prostě "hloubka" , prokreslení a příjemnost základní kávové chuti.
Není důležitý jen typ kamenů, ale taky jaké jsou a jak je mlýnek vyrobený. A pak jak se to použije. Single dosing na plochých kamenech přece jen degraduje právě tu distribuci částic...Větší dávka a hrubší mletí na plochých může být nerozeznatelná od menší dávky a jemnějšího na kónických. Ale díky konstrukci a průměrům kamenů to může být taky rozdíl velký.
Kdo chce 1 mlýnek na espresso i alternativu a nemá moc místa, zároveň se u toho nechce udřít a nemít kolem svinčík, ale je ochotný předem kávu navážit , tak tam je to asi nejlepší volba.
Pro testování "zelených" káv jako espresso to nebude to pravé. Pro toho kdo se nachází v medium kávách, tak tam tím nic nezkazí.
Já nelituju, plusy rozhodně pro mně převažují nad mínusy. Lituju akorát, že nebyl dřív.
Z logiky věci vyplývá, vzhledem k tomu, že je kladně hodnocený pro espresso i alternativu, že je obojetný a jako takový nebude špičkový pro jednotlivý druh přípravy. Pro naprostou špičku je to asi potřeba oddělit a řádně si připlatit za jiný mlýnek.
- Papik
- Příspěvky: 23
- Registrován: čtv 11. črc 2019 7:45:07
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Lelit PL41PLUST, ROK GC, moka, V60, french press, džezva
- mlýnek: Niche Zero, ROK Grinder GC, Porlex Tall
Re: Niche zero
Jakou hrubost nastavujete pro moka konvičku? Zkusil jsem 33, což už je v části pro dripper a přišlo mi to ještě stále dost jemné. Pro džezvu jsem otočil cca 2 cm za nulu. Frech press 2x 50 a ještě k nule, ale to už bylo moc hrubé, příště zkusím jen 2x50.
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Niche zero
Na filtr těsně za rozsah stupnice, k červené značce, espresso 18-19, ale určitě to bude individuální.
- Rifik
- Příspěvky: 33
- Registrován: sob 26. bře 2016 10:29:30
- bydliště: Olomoucký kraj
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
Re: Niche zero
Tak už jste někdo z Listopadové várky dostal mail o odeslání zásilky?:)
Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. dub 2012 14:48:40
- bydliště: Velehrad
- kávovar: Gaggia Classic, Bialetti Moka Induction, Hario V60
- mlýnek: Niche Zero, Comandante C40 MK3
Re: Niche zero
Ještě ne, čekal bych to spíše až v druhé polovině měsíce. Uvidíme.
- Rifik
- Příspěvky: 33
- Registrován: sob 26. bře 2016 10:29:30
- bydliště: Olomoucký kraj
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
Re: Niche zero
Tak během následujících dvou týdnů budou všechny listopadové objednávky odeslány:-)
Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
- Rifik
- Příspěvky: 33
- Registrován: sob 26. bře 2016 10:29:30
- bydliště: Olomoucký kraj
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
Re: Niche zero
Tak dnes byl můj listopadový Niche předán dopravci:-) juhů
Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. dub 2012 14:48:40
- bydliště: Velehrad
- kávovar: Gaggia Classic, Bialetti Moka Induction, Hario V60
- mlýnek: Niche Zero, Comandante C40 MK3
Re: Niche zero
Ano, předpokládané doručení je na pátek. Až se trošku sžijeme, zkusím srovnat s Comandante NB MK3, zejména pak na V60, protože espresso na Gaggii má své limity.
- pixel
- Příspěvky: 3
- Registrován: čtv 10. zář 2020 20:56:44
- bydliště: Kralupy
- kávovar: Cafelat Robot, aeropress, frenchpress, V60
- mlýnek: Niche Zero (na ceste)
Re: Niche zero
Tak muj uz je doma.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 251
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Niche zero
Tak ten odšťavňovač na citrusy dorazil ( tak to vyhodnotila naše 4 letá vnučka prý to mají doma taky ) První káva stupnice mletí 17 dá se říci trefa do černého. Chuť kávy je jiná než z ECM S-Manuale 64 a není to špatné, budu to muset střídat snad na ten rozdíl v chuti časem přijdu. Pravda je, co mlýnek to jiné mletí (RR, EGM + NZ) jinak zatím dobrý
- Rifik
- Příspěvky: 33
- Registrován: sob 26. bře 2016 10:29:30
- bydliště: Olomoucký kraj
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel 1
Re: Niche zero
Tak už taky dorazil a musím říct, že jsem neskutečně nadšený. Melu 16g na stupni 16,5 a vyteče za 25 sekund 32g chutného espressa. Oproti Ascasu i-steel 1 je Niche neskutečně tichý, mele rychleji a hlavně už se nemusím štvát s žádným vyškrabáváním kávy z útrob mlýnku. Takže rozhodně doporučuju!
Rocket espresso Appartamento
Niche Zero
Niche Zero
- Aergri
- Příspěvky: 1
- Registrován: pát 23. říj 2020 21:18:41
- bydliště: CZ
- kávovar: V60
- mlýnek: Aergrind
Re: Niche zero
PRODÁNO
Ahoj, budu se zbavovat cca. rok stareho malo pouzivaneho Niche Zero v cerne barve s komplet prislusenstvim a krabici. Moznost vyzvednuti v Praze nebo muzu za +postovne nekam zaslat.
Ahoj, budu se zbavovat cca. rok stareho malo pouzivaneho Niche Zero v cerne barve s komplet prislusenstvim a krabici. Moznost vyzvednuti v Praze nebo muzu za +postovne nekam zaslat.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. dub 2012 14:48:40
- bydliště: Velehrad
- kávovar: Gaggia Classic, Bialetti Moka Induction, Hario V60
- mlýnek: Niche Zero, Comandante C40 MK3
Re: Niche zero
Chtěl jsem přidat pár poznatků, ale bude to "nošení dříví do lesa", workflow je opravdu výborné, možnost přípravy espressa z různých káv po sobě a do toho ještě moka a filtr je strašně návykové, kolem mlýnku čisto, binec si udělám jen když jsem nepozorný při WDT. Chuťový rozdíl proti předchozímu Iberitalu se projevil i na Gaggii, při vhodné extrakci se daleko více projevuje rozdílný chuťový profil káv a konzistence výsledku je rozhodně lepší. To samozřejmě souvisí s celým workflow. Na podstatné negativa jsem zatím moc nenarazil, musím ještě víc otestovat mletí na filtr, u prvních pokusů na V60 mi proti Comandante NB přišlo rozhodně víc "bláta" ve filtru, byť chuť v šálku byla ok. Kameny si musí asi postupně sednout.
Každopádně jsem se chtěl zeptat na jednu věc. U espressa se při použití misky LM 17g pohybuju v rozsahu cca 13-17, ale narazil jsem na jednu velmi denzitní kávu, Guatemala Morito natural, u které musím jít na 11 a mlýnek s ní má docela problém, je to poznat na zvuku při mletí a zpomalení otáček, což mě docela zaskočilo. Je pravda, že na předchozím Iberitalu jsem na espresso vůbec nebyl schopen dosáhnout potřebné jemnosti mletí, mlýnek se kousl. Že to ale bude problém i pro Niche jsem nečekal. Káva je určena pro espresso i filtr a vizuálně mi zrna jako nordic roast nepřijdou, zkoušel jsem je ale rozkousnout a jsou opravdu velmi tvrdá. Setkal se někdo z vás s podobným problémem u nějaké kávy a mlýnku? Nerad bych ho poškodil. Díky
Každopádně jsem se chtěl zeptat na jednu věc. U espressa se při použití misky LM 17g pohybuju v rozsahu cca 13-17, ale narazil jsem na jednu velmi denzitní kávu, Guatemala Morito natural, u které musím jít na 11 a mlýnek s ní má docela problém, je to poznat na zvuku při mletí a zpomalení otáček, což mě docela zaskočilo. Je pravda, že na předchozím Iberitalu jsem na espresso vůbec nebyl schopen dosáhnout potřebné jemnosti mletí, mlýnek se kousl. Že to ale bude problém i pro Niche jsem nečekal. Káva je určena pro espresso i filtr a vizuálně mi zrna jako nordic roast nepřijdou, zkoušel jsem je ale rozkousnout a jsou opravdu velmi tvrdá. Setkal se někdo z vás s podobným problémem u nějaké kávy a mlýnku? Nerad bych ho poškodil. Díky
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. dub 2012 14:48:40
- bydliště: Velehrad
- kávovar: Gaggia Classic, Bialetti Moka Induction, Hario V60
- mlýnek: Niche Zero, Comandante C40 MK3
Re: Niche zero
Konzultoval jsem problém s pražírnou a je to kombinací konkrétní "vysokohorské" kávy + nižší stupeň pražení. Tak jí holt dopiju na filtru.