I já se připojím, kupuji celkem pravidelně z APE, ono tu totiž nic lepšího v okolí není.
Shodou okolností jsem zrovna otevřel Santos, a kupodivu slabé, káva nic moc. Předtím jsem měl Kolumbii a ta byla asi o 3 třídy výš.
Musím opět vyzkoušet kávu z PC, poslední várku jsem testoval ještě na automatu, takže mi to přišlo jako dobré, ale ne extra. Na pákovce mě test teprve čeká. Proti hovoří cena+pošta.
Osobně bych ale APE neodsuzoval, možná nejsou nejlepší, nicméně Tchibo a podobné dobroty jsou pořád někde jinde.
APe pražírna - Santos
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: APe pražírna - Santos
No, jenže u kyselky chčibo je kvalita alespoň stále stejná. Než APe tak raději frolíka, pár přátel z kultu dobré kávy k němu přešlo protože se jim dost zajídalo že každé pražení bylo jinak. Jak jednou zkusíte PC tak ji budete brát pravidelně, sám bych nevěřil jaký je to rozdíl, ale je velký.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Re: APe pražírna - Santos
My měli doma degustační balíček z APe a právě Santos z něj nám celkem zachutnal, ale byla to naše první zkušenost s čerstvě praženou kávou. Předtím většinou instant nebo občas z místního krámku KÁVA+ČAJ+KOŘENÍ. Jinak takovou rozdílnost jako je na obrázku jsem tam nezaznamenal. Teď mám na cestě kávu z Doubleshotu a pak zkusím pro porovnání Primacafe.
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: APe pražírna - Santos
Já osobně jsem s nákupem v pražírně začal hned u PC a tím se asi nastavila hodně vysoká laťka. A o to bude asi větší zklamání, když budu zkoušet něco jiného a nebude to dobré. Za dobu co mám doma opravdový kávovar jsem nakoupil jinde kávu dvakrát. A to bylo mezi svátkama kdy PC nepražilo a já těžce neodhadl zásoby.
1. Nákup 250 g zrnkové kávy Chicco Dóro u nás ve Zlíně u firmy Vít Café. Když jsem asi před dvěma lety přišel do tohoto obchodu, tak jsem myslel, že jsem objevil ráj kávy. Jenže jak jsem dál získával zkušenosti, tak jsme zjistil, že to je obchod zaměřený především na automatické kávovary a typického českého zákazníka. Při snaze hovořit o espressu a vyšším levlu mi bylo naznačeno, že to není jejich parketa. Mají prostě svůj směr a to jim vyhovuje. Přitom je to škoda. No a co se týká té kávy, tak se hodí opravdu do toho automatu a nebo plastové pákovky. Teče z toho jemný kávový nápoj.
2. Nákup v Oxalisu - 100 g Oxapresso - to byl teda opravdu humus. Nepitelná káva.
Abych se zase vrátil zpět k tématu. Tak třeba našim jsem kdysi udělal kafé ze Segafreda, které jsem namleté koupil za 69,- v Kauflandu. Smrdělo už jako produkt a když jsme to prohnal přes aut. kávovar Delonghi, tak smrdělo ještě víc. Dal jsme to našim a oni řekli, že to není špatné. Že jim to chutná. Já jsem to ochutnal a byl to vrchol nechutnosti.
Takže teď je jednoduchá otázka? Myslíte že takový lidi budou řešit kvalitu vypražené kávy v APe? Když jsou schopni v klidu vypít takový humus. Nebudou to řešit. A vzhledem k tomu, že takových lidí je u nás pořád velmi mnoho, tak kšeft takovým pražírnám pokvete.
Protože oni tam vidí nižší cenu a to je pro ně zajímavé. A je jim jedno, že ta káva má pachutě a já nevím co všechno. A navíc si budou myslet jakou si nekoupili dobrotu a ještě to budou šetřit pro návštěvy. Protože do teď pili českého turka připravovaného z balení 1 kg červené jihlavanky - samozřejmě mleté.
Obecně český národ si sám ser... do vlastního hnízda tím, že nakupuje a podporuje výrobu nekvalitní produktů a to ať už co se týká kávy či jídla či jiného. A dokud budeme výrobce takto podporovat, tak se těžko dočkáme změny.
Ale náš český lid řekne, když je to levné a mi nemáme peníze..... Howg
1. Nákup 250 g zrnkové kávy Chicco Dóro u nás ve Zlíně u firmy Vít Café. Když jsem asi před dvěma lety přišel do tohoto obchodu, tak jsem myslel, že jsem objevil ráj kávy. Jenže jak jsem dál získával zkušenosti, tak jsme zjistil, že to je obchod zaměřený především na automatické kávovary a typického českého zákazníka. Při snaze hovořit o espressu a vyšším levlu mi bylo naznačeno, že to není jejich parketa. Mají prostě svůj směr a to jim vyhovuje. Přitom je to škoda. No a co se týká té kávy, tak se hodí opravdu do toho automatu a nebo plastové pákovky. Teče z toho jemný kávový nápoj.
2. Nákup v Oxalisu - 100 g Oxapresso - to byl teda opravdu humus. Nepitelná káva.
Abych se zase vrátil zpět k tématu. Tak třeba našim jsem kdysi udělal kafé ze Segafreda, které jsem namleté koupil za 69,- v Kauflandu. Smrdělo už jako produkt a když jsme to prohnal přes aut. kávovar Delonghi, tak smrdělo ještě víc. Dal jsme to našim a oni řekli, že to není špatné. Že jim to chutná. Já jsem to ochutnal a byl to vrchol nechutnosti.
Takže teď je jednoduchá otázka? Myslíte že takový lidi budou řešit kvalitu vypražené kávy v APe? Když jsou schopni v klidu vypít takový humus. Nebudou to řešit. A vzhledem k tomu, že takových lidí je u nás pořád velmi mnoho, tak kšeft takovým pražírnám pokvete.
Protože oni tam vidí nižší cenu a to je pro ně zajímavé. A je jim jedno, že ta káva má pachutě a já nevím co všechno. A navíc si budou myslet jakou si nekoupili dobrotu a ještě to budou šetřit pro návštěvy. Protože do teď pili českého turka připravovaného z balení 1 kg červené jihlavanky - samozřejmě mleté.
Obecně český národ si sám ser... do vlastního hnízda tím, že nakupuje a podporuje výrobu nekvalitní produktů a to ať už co se týká kávy či jídla či jiného. A dokud budeme výrobce takto podporovat, tak se těžko dočkáme změny.
Ale náš český lid řekne, když je to levné a mi nemáme peníze..... Howg
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: APe pražírna - Santos
Český národ je na rozpoznání kvality "machr" v jakémkoliv směru a oboru a navíc mu schází paměťové buňky. Po tom, co předvedl při volbě prezidenta,je pro něj i Segafredo až moc dobrá káva.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: APe pražírna - Santos
No nevím, to co jste uvedl jsou samé extrémy. Myslím že se dá najít pražírna která dělá přijatelnou kávu i pro nás, jen to chce čas a trpělivost. Přinejhorším se dá káva pražit v popkornovači. Pokud chcete ve Zlíně dobrou kávu tak si zajděte do restaurace Aston, bohužel zrno neprodají.
Obecně, lidi nebudou kvalitu kávy řešit nikdy stejně jako neřeší kvalitu ostatních potravin. Třeba cigarety, už dobrých 5 let se u nás prodává humus největšího kalibru a i krabička Dunhill za 100kč je vhodná jen k vykuřování skleníků. Samozhasínání tomu dodalo korunu, není nic hnusnějšího než si potáhnout z cigarety která chcípá. Přitom tabáky zvlášť "zlaté" nebo medium verze jsou naprosto dokonalé. Jsou tuším z 70% z viržinského tabáku, zbytek selský. Když pak člověk ochutná cigarety staré alespoň 20 let tak teprve ty se blíží těm baleným. Taky jsem si nechal koupit od kamarádů co jezdí do zahraničí "vzorky" tabáku a cigaret. Jediné čeho jsem docílil bylo nasrání. Camel a Marlboro z Rakouska, Německa, Itálie je chuťově naprosto jinde. Jsou to normální kouřitelné cigarety. A to se nebavím o tabácích. Byly cca o polovinu levnější naprosto bez dřívek a jiného odpadu, chuťově byly samozřejmě taky někde jinde.
Bohužel, tohle se dá aplikovat i na potraviny. Je z toho pěkný kruh, nekvalitní potraviny škodí zdraví což je výhodné pro farmacii. Farmaceutický průmysl potřebuje nemocné pacienty pouze "udržovat" aby měl stálé příjmy a nehledí na to že vedlejší účinky léků způsobují dřívější úmrtí. A to se zase hodí státu protože ten ušetří na důchodech. No a lidi bohužel nemají čas tohle řešit.
Obecně, lidi nebudou kvalitu kávy řešit nikdy stejně jako neřeší kvalitu ostatních potravin. Třeba cigarety, už dobrých 5 let se u nás prodává humus největšího kalibru a i krabička Dunhill za 100kč je vhodná jen k vykuřování skleníků. Samozhasínání tomu dodalo korunu, není nic hnusnějšího než si potáhnout z cigarety která chcípá. Přitom tabáky zvlášť "zlaté" nebo medium verze jsou naprosto dokonalé. Jsou tuším z 70% z viržinského tabáku, zbytek selský. Když pak člověk ochutná cigarety staré alespoň 20 let tak teprve ty se blíží těm baleným. Taky jsem si nechal koupit od kamarádů co jezdí do zahraničí "vzorky" tabáku a cigaret. Jediné čeho jsem docílil bylo nasrání. Camel a Marlboro z Rakouska, Německa, Itálie je chuťově naprosto jinde. Jsou to normální kouřitelné cigarety. A to se nebavím o tabácích. Byly cca o polovinu levnější naprosto bez dřívek a jiného odpadu, chuťově byly samozřejmě taky někde jinde.
Bohužel, tohle se dá aplikovat i na potraviny. Je z toho pěkný kruh, nekvalitní potraviny škodí zdraví což je výhodné pro farmacii. Farmaceutický průmysl potřebuje nemocné pacienty pouze "udržovat" aby měl stálé příjmy a nehledí na to že vedlejší účinky léků způsobují dřívější úmrtí. A to se zase hodí státu protože ten ušetří na důchodech. No a lidi bohužel nemají čas tohle řešit.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: APe pražírna - Santos
Zatím to mám vyřešeno nákupem kávy u PC a jsem spokojen a nehodlám na tom nic měnit. Já nedokážu sice rozpoznat konkrétní chutě v kávě a nějak je dlouhosáhle popisovat. Ale dělím to na chutná nebo nechutná.
A je faktem i to, že v těch automatických espresso strojích a laciných pákovkách, kde se v podstatě stejně dělá jen lungo se ledas co ztratí. výsledný nápoj býva relativně pitelný - ale neříkám, že se to jmenuje espresso.
Když jsme aplikoval tyto ,,špatné,, kávy do Gaggia a připravil klasické espresso, tak to se projevilo co v nich opravdu je. Respektive se projevilo, že to je hnus.
Od toho Oxalisu jsem nečekal zázrak, ale určitě aspoň průměrnou pitelnou kávu.
A je faktem i to, že v těch automatických espresso strojích a laciných pákovkách, kde se v podstatě stejně dělá jen lungo se ledas co ztratí. výsledný nápoj býva relativně pitelný - ale neříkám, že se to jmenuje espresso.
Když jsme aplikoval tyto ,,špatné,, kávy do Gaggia a připravil klasické espresso, tak to se projevilo co v nich opravdu je. Respektive se projevilo, že to je hnus.
Od toho Oxalisu jsem nečekal zázrak, ale určitě aspoň průměrnou pitelnou kávu.