Zřejmě v lidech samotných je už zakořeněna touha po pokroku, který ale ne vždy je vůbec možný. Pokud se vrátím ke kávě, všichni tu ví a já se tím netajím, že jsem totální začátečník ale mnohdy o ně právě jde, jde o to dostat kvalitní kávu mezi lidi, kteří nato nejsou zvyklí a sám za sebe říkám je to fakt těžké se zorientovat. V žádném případě neříkám, že jiné pražírny z mnou zmíněných jsou špatné, prostě to dělají jinak, moderně já pouze říkám, že ne pro každého a hlavně začátečníka je to dobré a dokážu si představit situace kdy ochutnají kávu a ta jim nechutná a zavrhnou to a jdou a koupí si raději marketovou.
Chemex mám ale momentálně řeším espresso, chemex jsem si koupil, proto že chci zkoušet, ale vzhledem k tomu, že se teď měsíc intenzivně zajímám o espresso chemexu sem moc šancí nedal. Vzhledem k tomu, že toto téma je primárně o espressu tak tu řeším právě espresso.
Co je fakt, že jsem v rámci vnitřního nadšení z mého osobního objevu byl až příliš ostrý, ale nebylo to myšleno jako dogma pouze interpretace osobních pocitů a rozporů, které to ve mě vyvolalo a káva je o emocích a ty já rozhodně mám

Za rok se do tohohle téma vrátím a sváleně napíšu zda už mám jiné preference než teď.